Ahojte holky, můžete mi prosím poradit jak jste řešily přesun do školky s miminkem? Starší syn 4roky má školku 5km, třídu v patře, teď přes moje 6-nedělí ho vozil manžel, já párkrát vyzvedávala, ale bude to už brzo celé na mě a já řeším jak to s tím miminem co nejlépe pořešit. Mladší syn jezdí ve vajíčku, a už teď má skoro pět kilo, tak už se z parkoviště a do schodů už teď hodně pronese, tak ho ve vajíčku brzo daleko a do schodů prostě neunesu. Přemýšlím jestli je menší zlo ho nechat v zimě ve vajíčku s podvozkem pred školkou a stresovat jestli neřve než se vyprdolime, nebo na ten přesun do školky pořídit nositko (mám šátek, ale nechci s ním vytírat v zimě parkoviště) úplně nevím jak to pořešit. Řešily jste něco podobného a poradíte?
@bebulac mam to podobne. Proste sem tahala ve vajicku a trpela, pac je dcera fakt tezka. Ted je uz vetsi, ale nesedi tak ji nesu v ruce a starsi za ruku a vetsinou mi mladsi hospodarka chvilku podrzi, nez svliknu/obliknu starsi. A nebo proste ji mam na kline, pridrzuju a pomaham starsi, nebo ji proste polozim v kombineze na zem. Maj satnu primo ve skolce 🙂
@bebulac prvního půl roku byla dcera doma s nama na doporučení naši dětské a i v porodnici… jinak jsem na podvozku dojela je skolce a vejce vzala sebou… jak už je větší … beru do rukou… ale nemáme žádného cvaldu
asi bych toho ctyrleteho nechala chvili doma - nataha vam domu nemoci, ktere chytne i to mimco. To mi radila detska + jeste kvuli tomu, ze ted muze zarlit na mimino a vy ho k tem vsem zmenam jakoby odlozite do skolky - ze to tak bude vnimat.
@petramana To je dost relativní. Syn šel taky do školky chvilku po narození bráchy a byl z toho nadšený, nikdy neodmlouval že tam nechce a že chce zůstat doma. Nemoci jsou pravda, ale tam nejde o to nechat starší dítě doma "chvilku", to pár týdnů nic neřeší a promoření trvá dlouho. Navíc si neumím představit čtyřleté dítě úplně vyřadit z provozu - žádná školka, kroužky, sporty, nic.
@bebulac My jsme měli školku asi jen necelé 2 km, ale kočárek tam taky nešel vzít ani dát dovnitř, tak jsem to pytlíkovala jak to šlo. Ráno bral syna naštěstí manžel, tak na mě bylo jen vyzvedávání. Ta nejmenší miminka naštěstí ještě nemají režim, takže to organizačně bylo "v pohodě". Většinou jsem chodila pěšky, někdy ho nechala v kočáru na zahradě za rohem, aby na kočárek nebylo hned vidět od silnice, někdy jsem ho vzala s sebou do šatny, když jsem jela autem, tak jsem holt vajíčko táhla v ruce a že to bylo sakra náročný, obzvlášť když jsem nemohla zaparkovat hned před školkou, ale musela parkovat xxx metrů dál. Ale zvládlo se to. Se staršími batolaty je ta organizace podstatně horší 🙈
Nosila jsem mladšího ve vajíčku, také byl docela velký (ve 3 měsících 6 kg, v 6 měsících 9 kg), ale holt jsem si trochu zasportovala 🙂. Nosítko by šlo, ale zase je to nepraktické, když by třeba starší potřeboval pomoct s převlékáním nebo tak něco. Ale obě varianty jsou za mě v pohodě.
Na takovéto krátké přesuny je super ring sling šátek. Můžeš si ho nachystat dopředu, mít ho na sobě jak šerpu a pak jen dotáhnout.
Měla jsem to stejné. První měsíce jsem dávala vajíčko na podvozek, před školkou odepla a "táhla" vajíčko v ruce. Jak malý povyrostl nosila jsem v nosítku.
Nosila jsem vejce. Jelikož to bylo v zimě, nechtěla jsem malou ani nějak vytahovat z toho tepla.
A nosila jsem ji docela dlouho, pokaždé jsem ji tahala s sebou i po schodech do prvního patra.
Bylo to fitko, ale už je to za mnou 🙂
A nebo koupit adaptéry na kočárek a v sedačce ho dát na kočár a ten nechat někde ve vstupu do školky. U nás takhle mladší sourozenci čekají
@bebulac Já bych poridila lehke, bezpecne vajicko (je o tom x diskuzi a rozdíly jsou znatelne) a jezdila s kočárkem. Vycvakla sedacku a sla. A nebo bych nechala kocarek za prvními bezpečnými dveřmi a věnovala se staršímu. Já mimino nechávala v aute, kolikrat spal… Ale parkovala jsem 3 m od skolky a s dcerou to byl fofr… Chodila z auta rovnou, jen si vzala backory… Teple obleceni měla v tašce.
No, u nas u vesnické skolky drtivá většina nechava dite v autě, když je velka zima, tak v nastartovanem.
Jedna maminka ve školce bere mimčo do náruče. Budu to pak dělat nejspíš stejně.
já teď mám to stejný peklo, jedno dítě ve školce, dvě doma - dvou leté a mimino ani ne dvou měsíční :D..já to řeším taháním vajíčka, nosítkem, nebo jí prostě držím v ruce, ale už mám zánět v ruce od nošení, takže jsem na prášky :D, po návratu ze školky jsem zralá na lahev vína a sprchu, mě ani nevadí ty přesuny, ale to, že to miminu úplně rozesí** spánek, ale prostě mít je doma všechny tři tak je po mne, takže díky bohu za školku:D
Nedělala bych z toho vědu a proste brala mimčo ve vajíčku
Spousta lidí bydlí v Xtem patře bez výtahu s vajíčko nosí do schodu denně, i několikrát. Ano, je to těžké, ale nic extrémního, co by se nedalo dělat
Až přijde jaro, zkusila bych pak ten satek/nosítko
@patypresdevaty Přesně to byl jeden z důvodu, proč jsme vybírali vajíčko i podle jeho váhy. 😊😄
@hennrietta ještě existuje vajíčko co se rozdělí na 2 části- to je uplne l
ehke
Nejmladsi ma ted 3m a taky tahám vajíčko. Jiná možnost teď v zimě asi ani není. Malého dávám do sedacky s fusakem jen v tom v čem je doma. Takže body a tepláčky, takze ho nechci nikde venku vyndavat. Třídu tedy máme v přízemí, ale vynahrazuji si to dvěma patry v baráku.
Jedná paní ve školce mívala takové minikolečka k tomu vajíčku, nějak to rozložila a měla v tom to dítě jako ve stojánku, třeba v šatně.
Já jsem vodila dvě děti do školky, třetí miminko. Chviličku se dalo to vajíčko, pak jsem brala dítě do ruky nebo ho tam dávala na zem, mělo nějakou kombinézku na ven nebo i dečka se dá vzít.
Kočár jsem parkovala v přízemí školky. V patře jsem měla otevřené dveře, abych slyšela. Úplně v pohodě.
Nejmladsi byla hodné miminko, takze poslusne cekala v aute 😅 Mela jsem dva telefony ktere jsem pres hovor pouzila jako chuvicku, kdyz zacala plakat (coz se u ni nestavalo casto), tak jsem ze skolky vybehla, rekla jsem synovi at dojde za nami. Pokud se to stalo ráno, tak jsem jen nakoukla do tridy, rekla ucitelce ze syn je v satne ze bezim za malou, problem nebyl. Ale ona to fakt v tom aute vydrzela a kluk vedel ze se musi prevlekat rychle, bylo mu 5 v te dobe.
@bebulac Šátek navázat už doma, pak jen operativně vložit prcka z vajíčka, to by nešlo? Já jsem chodila s kočárkem a nechávala ho přes vchodem do školky, ale to bylo v přízemí a bylo vidět z okna, malý stejně většinou spal. Později byla třída v patře a to už bylo složitější, jednou mi ho taky donesla jiná maminka, protože mládě usoudilo, že je čas vystoupit a porozhlédnout se 😜
Ve vajicku. Makacka to byla, ale pro me stejne nejlepsi reseni. Bydlime ve 4.patre bez vytahu, takze to taky stalo za to 😂😂
Před školkou bych nenechávala. Co nějaký baby vak, je to celkem rychlé na manipulaci.
Js bych nikdy dítě samotné před skolkou nenechala. Ani v autě a ani v kočárku. Původně jsem chtěla mít nosici tašku. Tu dát do korby, do ní miminko. A pak vzít nosici tašku s miminkem do školky. Nakonec to dopadlo tak, že jsem nosila v šátku nebo vozila v kočárku a pak přenesla v náručí. Ale byl to opruz. Ihned jak začal syn sedět, tak jsem ho vždycky vynesla v náručí a tam dala na zem a bylo. I tak jsem byla vždycky zpocena až na zadku.
Koupila bych doonu
@bebulac Máme školku stejně daleko, měla jsem nosítko i šátek, když jsem šla pěšky nebo jsem tahala mladšího ve vajíčku. Před školkou jsem ho nechávat nechtěla ,navíc staršímu to někdy hodně trvá. Bylo to náročné a namáhavé,ale jinak to nešlo. Když už byl větší vzala jsem ho z kočárku/sedačky na ruku.