Od kdy plánujete přesunout miminko z manželské ložnice do jeho vlastního pokoje? Existuje na to nějakej odbornej názor? Doporučený věk?
syn spi ve svym pokojiku od 4 měsicu
dcera šla asi kolem 20 měsíce
my Nikču přestěhovaly když jsem přestala kojit, na deseti měsících už byla ve svym a kupodivu si na to velice rychle zvkla, i spaní se jí zlepšilo 😵
syn šel ve dvou a půl letech, dcerušku mám ještě v ložnici a ještě aspoň půl rok nebo rok si ji tam podržím, chvíli jsem spala bez syna před narozením dcery a bylo to fakt najednou nějaké prázdné
Naše malá spí sama od 3. měsíce a je spokojená, nikdo ji neruší, je ale fakt, že je strašně pohodová, takže asi záleží na povaze miminka
myslím,že není žádný doporučený věk,ale kdy to tak maminka cítí a buď to vyhovuje /i miminku/ nebo ne...však nastěhovat se může zpátky vždycky. My přestěhovali vedle do pokojíčku Kubíčka brzy - ve čtyřech měsících. 😵
My spíme všichni v jedné ložnici a zatím to měnit nechci ani náhodou, miluju, jak mě budí tím svým žvatláním.. a ona je na to taky zvyklá, teď by to určitě nedala. Až na to bude zralá a bude chtít, tak má možnost 😉
Dcera spí ve svém pokoji od 5. týdnů, celou noc 🙂 Do 9-ti měsíců měla monitor dechu, teď už jen chůvičku. Spolu jsme se ani jedna nevyspaly, navzájem jsme se budily.
Malá spí v pokojíčku od 16.m. Stěhovat jsem původně měla v plánu nejdříve kolem dvou let, ale protože čekáme druhého prcka, tak aby si nemyslela, že ji miminko vyhodilo z ložnice 😉
Malá spí sama v pokojíčku od 13 měsíců a zlepšilo se spaní nás všech. 😵 Máme chůvičky, monitor dechu a jen přivřené dveře.
tak my jsme se přesunuli asi ve 14 m, po ukončení kojení, a jak už tady bylo psáno, všichni jsme se líp vyspali, my nebudili malou a ona mě 🙂
Tak u nás jelikož jsou dva tak se přesunuli do pokojíku když Patričkovi byly dva roky a deset měsíců a Gabče bylo deset měsíců.Museli jsme vrátit jednu postýlku a další postel by se nám do ložnice nevešla a on by se sám v pokoji bál tak bylo jasné že jdou oba do pokoje.A je to super do ted.Aspon se už můžu pořádně otočit na posteli aniž bych je vzbudila 😀 Takže si myslím že když je to kolem třeba toho půl roka tak to vůbec nevadí.Aspon si dítko dřív zvykne. 😉
Naše malá spí ve svém pokojíčku sama od narození. Pokojík je hned vedle naší ložnice, dveře máme otevřené, takže slyším, když mě potřebuje. Na začátku jsme to sice jen zkusili s tím, že kdyby to nevyhovovalo, tak jí přestěhujeme k nám, ale ono to fungovalo a funguje dobře. Naopak, když na dovče nebo na chalupě spíme společně, tak se vzájemně rušíme. 🙂
Me prijde optimalni nekdy kolem doby, kdyz uz zacne ditko chodit, ze muse pripadne prijit do loznice. My jsme chteli maleho vystehovat kolem tech 13-14m, ale porad jsme nemeli dodelany pokojik. Takze sel do vlastniho az ted v 21m a teda je to super, vylozene si uzivam volne loznice, nez se nam narodi dalsi svist 🙂 Druhy ale pujde do pokojiku nekdy po tom roce, prijde mi to, ze uz jsme se fakt navzajem rusili.
Náš šel v necelých 14 ti měsících, přestala jsem ho kojit a on vždycky když jsme šli spát tak se probudil, takže byl vystěhován vlastně ke spokojenosti všech. Dveře máme zavřené, mám zaplé chůvičky a většinou tak ve 4 nebo v 5 ráno si pro něj musím dojít, protože se chce nasomřit k nám.
A osobně si myslím, že čím dřív tím líp pro to dítě (ovšem zatím nemám zkušenost se špatnými sny a s bubáky). A já jako matka jsem se s tím snad nesmířila doteď že už tam se mnou to moje "přerostlé" miminko není a že je chuďátko sám samotinkej v pokojíčku 😀
malé je 16 měsíců a trénujeme vlastní pokoj a to ryze z nutnosti, protože v březnu očekáváme dvojčátka a postýlku budeme potřebovat
je to asi u každého individuální... já bych chtěla tak kolem roku a půl... ale bude mi asi smutno, když ji nebudu mít u sebe....
ale znám i lidi, kteří už kolem půl roku dali mimčo do samostatného pokoje, ale to bych se zase dost bála, přeci jenom je to ještě malý drobeček... a nebo taky tací, kteří ještě pomalu ve třech letech mají prcka v ložnici, ale to už mi připadá hooodně