Proč mě nikdo nevaroval? Jsem prvorodička a nikdy by mě to nenapadlo. Je to tři dny a stále rozdýchávám paniku co nastala, když jsem rutinně přebalovala svého dvouměsíčního syna. Jako vždy ho u toho olíbávám stále obdivuji tu dokonalost. Zrovna mu líbám prstíky u nohou, když vidím na jednom o drážku víc a mírné zčervenání. Do teď jsem ráda, že to bylo ve dne. Měl kolem prstíčku omotany vlas a pomalu ho škrtil. Ve mně by se krve nedořezal. Ze spoda už se mu tvořil vřídek. První co mě napadlo byla jehla a její tupá strana. Nešlo to a za velkého křiku volám k večeru na pediatrii. Sestra mi sdělila, že určitě pohotovost a k tomu dala historku kterak jim tam přinesli miminko s modrou nožičkou. Taky vlas ve faldíku. Na konec se mi povedlo vlas odstranit a místo jsem vydezinfikovala a dnes už skoro není poznat, že tam byl. Pořád mě jímá hrůza, kdybych si toho včas nevšimla. Proč mě něco takového nenapadlo, že se to může stát? Kdo dočetl až sem tak se omlouvám za sloh. Musela jsem to ze sebe dostat.
@zelenaesmolda to musel být sakra pevný vlas 🤔 Jakože batoleti zmodrala ruka když si na ni natahlo zavařovací gumičku to se mi stalo, ale vlas je dost přitažený za vlasy 😂
No.. ja uz jsem na tohle nekde narazila. Dejte do googlu "deti omotany vlas". Nenapadlo by me, ze to je mozne
@pavlinar ono to tam je na tom googlu 😲 já mam vlasy tak jemné a lámavé, že to nehrozí 😅
já jsem tady ty diskuze o omotaném vlasu nebo niti četla už když jsem čekala syna a bavila jsem se o tom tehdy i v porodnici🙂 stává se to... ale kdybych na to někde nenarazila, tak by mi to taky přišlo divné a určitě bych to nečekala 🙂
@zelenaesmolda proč hned trolling? Může se to stát a může to být i nebezpečné.
Já znám ze skupinek 2 miminka, kterým se to stalo. Naše děti naštěstí obě ponožky nesnášely, takže byly bosky.
@zelenaesmolda opravdu se mi to stalo a jestli to vypadá jako troling tak se omlouvám a doufám, že se s tím sama nesetkáte. Je to dost stresující situace. Také jsem o tom předtím nikdy neslyšela. Miminka mají tak jemnou pokožku, že se už nedivím. Byl to určitě můj vlas. Přvní trimestr mi jich hodně padalo a teď tak třičtvrtě roku jeden vlas denně a jsou hodně pevné. Klidně vyfotím.
Stane se vám ještě milion dalších věci, před kterými vás nikdo nevaroval..chce to klid a neprozivat 🙂
Já myslím, že se to stát může. Já mám vlasy fakt pevne, když jich mám několik zaraz omotanych v kartaci vysavače, tak je to o porezani ruky. A miminka mají kůži jemnou. Mě se jednou stalo, že jsem dceru rizla plentou, tou jednorázovou. Jsem ji přebalovala, jak jsem sundavala plenu, tak ta tenká část se suchým zipem ji uvízla v trisle. A jak jsem to stáhla pryč, tak ji to tam rizlo. Jako krev vylozene netekla, ale měla tam kůži takovou rizlou, kůži narušenou.
Slysela jsem o tom, vlas omotany kolem prstiku na rucicce, takze verim, ze se to stat muze.
@marioneta246 bohužel se to může stát. Neteř od švagrove měla taky napevno omotany vlas kolem prstu u nohy, měla to už fialové. Vedle ve vchode byla zrovna záchranka, tak je požádali, jestli by jim to nepomohli odstranit. Naštěstí to dr oddelala pinzetou.
Jinak stát se může opravdu cokoliv, dcera si strkala pastelky do nosu, kamínky do uší a ta neteř si v 5ti letech ve školce strčila do pochvy kousek Lega 🤦♀️🧐
@marioneta246 Mám děti tři a vůbec jsem se s tím nesetkala, ani by mne to nenapadlo. A to jsem zdravotník i ukázkově uzkostlivá matka. Tourniquet syndrome. Tak jsem se dovzdělala.
Podobnou historku mají i kamarádi, dnes je už holčička na prahu dospělosti a vyprávějí to spíš pro pobavení, v tu danou chvíli to ale moc legrační nebylo. Ano, i tohle se může stát.
@marioneta246 tak super, ze jste si to všimla. Moje děti taky měli omotane vlasy kolem prstiku. A vzala jsem jednoduše manikurni nůžky 🙂 ale je zbytečně se stresovat, toho ještě bude; až spadne z gauce, postele, na beton, venku sní brouka.. 🙂
@dendy88 wau to je hodně. Mi to měli jakoby na prsteníčku, takže hned vedle, ale kůži to neprořízlo, naštěstí. Doufám, že už ho máte v pořádku 🙏.
@mydlova děkuji za varování, děsím se už teď, a to jsem jinak spíš flegmatická matka, tedy jak kdy😅.
@marioneta246 u nás to kůži taky neprorizlo, tohle už je po sundání vlasu a mel to tam asi týden vidět,pak už dobrý.
Nam sa to stalo na prste na rucicke. 🤷🏼♀️
Boze, ty fotky na google... O tom jsem nikdy neslysela. Uf, u nas to dikybohu nehrozilo, mam hodne kratke vlasy.
Známým se to taky stalo.Ale nevycitej si to.Stat se to prostě může a dalších 1000 věci.....hlavně že se na to přišlo brzo.
Ano, to se stává, kámošce se zase obmotala miminku na prstík nit z dupaček, naštěstí si všimli včas.
seš teda dobrá, že ses do odstranění pustila sama,
stalo se to i u nás, jakože v blízké rodině, proto když jsem porodila, měla jsem vlasy víceméně pořád stažený, měla jsem strach no.
Také se mi stalo - prcek brečel, v noci neklidný a přesně jak u tebe - omotaný vlas kolem prstíku na tentokrát na ruce, všimla jsem si toho až ráno.
@xxx3d hlavně jsem ho toho chtěla zbavit co nejdřív a nevystavovat ho dodatečný u stresu s lékařem. Jehla z tupé strany byla to první co mě napadlo. Vlasy si od porodu taky stahují, ale spíš kvůli pohodlí. Nakonec byl vlas nejspíš ve vypraném bodýčku v nohavičce.
@kamino náš Filípek si toho nejspíš zatím ani nevšiml. Až moje akce ho k pláči nabudila, je to malý koťátko 🥺.
@marioneta246 u nás se muselo jet k lékaři, měl to ošetřený chirurgicky, naštěstí se prstík podařilo zachránit, ale už to bylo na hraně! uff, naštěstí. muselo se pak chodit ještě nějakou dobu na převazy, dneska, po skoro deseti letech nejde poznat nic 🙂
Holky ja teda nevim proc na pani hned utocite. Nam se u druhe dcery stalo uplne to stejne. Taky vlas, ano vlas. Na prstu u ruky, rano byl prst uplne nafoukly a fialovy🤦♀️😔
@zelenaesmolda proč?? To se děje a normálně se s tím jezdí na pohotovost. Měl to můj synovec
@marioneta246
To je pokus o trolling?