Dobrý den, zajímalo by mě, do kdy jste dávali, případně do jakého věku plánujete dítěti dávat vitamín D? Synovi (20m), dávám každý den vitamin D od Terezie, tak přemýšlím, jak dlouho ještě mu to mám dávat. Děkuji moc za odpovědi 😊
Dávám stále, sobě také.
@lentilka0123 my dáváme pořád, dcery 6 let, 2 roky a s manželem bereme taky.
Dávám rybí tuk dospělým i dětem, ale jen v měsících, kdy není dost slunce.
Vždy od podzimu do jara beru já i třileťačka - dostává kapky od Terezie.
Je mu přes rok, je skoro léto. Někdy v té době jsem dávat přestala, někdy kolem půlky září začínáme opět brát celá rodina... zase tak zhruba do začátku dubna.
dádám i 9 letemu, když není léto a dostatek slunce, osvědčilo se mi to - tento rok je i méně nemocný. Nedávm třeba každý den, 1-2x do týdne
Stále i v létě dětem i dospělým
Každý deň dávam 5 ročnej aj 3 a pol ročnému
@lentilka0123 dva synové že tří kvůli špatné imunitě mají d na předpis neustále.... Jeden má 10 a druhý 3. A já beru od podzimu do jara,taky na doporučení kvůli špatné krvi
Vitamin D používáme celoročně.
@lentilka0123 v našich zemepisných podmienkach nie je od októbra do apríla dostatok slnečného žiarenia. V tomto obdobi je vhodne vit. D suplementovat v celej populácii. (V minulosti sa suplementovalo iba u deti do cca 12 mesiacov).
Celoročně celá rodina, jen v letních měsících snižujeme dávkování.
Pořád, mimi to chutná. Teď má nějaký ovocný z Dr. Maxe. Tak je to snadný. 😁
Celorocne a u vsech bych urcite nedavala, deti ho pravidelne nedostavali nikdy
Navždy 😆
Od května do září bereme míň.
@lentilka0123 dávej pořád. Je důležitý a v našich podmínkách ho do těla moc nedostaneš. Jak jsem se synem začala před lety jezdit na onkologii, tak nám ho hned psali a opakovali, jak je důležitý. Takže od té doby beru i já.
@95newmommy2020 jaký prosím? Já jsem na tohle strašný lempl a kapat zapomínám 🙈 tak kdyby bylo něco o co se sami přihlásí, dost bych to ocenila
Malému batoleti bych dávala pravidelně i přes léto klidně, protože většinou je doproučení s malými dětmi se vyhávat slunečnímu záření + vysoký UV faktor. A pokud třeba mažeš prcka i u nás hned z rána padesátkou (já to nikdy nedělala, třicítka vždy stačila a kolikrát jsem namazala až v průběhu dne, ale někdo fakt maže jak pominutej už od prvních jarních paprsků), tak prostě to vstřebávání déčka ze sluníčka je ještě víc omezený, je to blokované. Nějaké déčko je také ve stravě, samozřejmě, hlavně vejce např., ale je to mnohem hůře využitelné, využije se jen zlomek z toho. Proto je nutná suplementace.
@journals tenhle, je moc dobrej - chutove.
@95newmommy2020 super, díky 👍🏻
Dávám pořád. Syn 9 a 5,5 let ale už né pravidelně třeba 2-3x za týden a během zimy, v létě ne
@lentilka0123 Dceři 3 roky dávám zhruba od konce září do konce dubna. Přes léto ne.
@lentilka0123 mě Dr řekla že do roka dávat D.