Dobrý den, jdu si pro radu, dceři je rok a půl a pokukuji po nějakých botkách do teplejšího počasí, aby se jí úplně nepatřila nožička. Nyní nosí celokožené botičky Zn. Superfit. Co doporucujete? Díky
@kittyy17
neeeeee hlavne ne sandaly a ponozky :D
Záleží na šířce a tvaru nožky, na výšce nártu. A také na tom, zda chcete barefoot/kompromis, nebo klasiku. Nejlépe vyzkoušet v kamenném obchodě. Dceři (14 m., chodí 2 mesice) budu na léto pořizovat na ven capáčky Dadoos.
nějaké plátěnky/baleríny - záleží na rozměrech nohy. Mně se hrozně líbí fare bare, ale pro nás moc široké, pokud tolik neřešíte tvar špičky, tak klasické fare, befado, jonap
@jipe baleriny jsou to nejhorsi co muzes diteti obout,ze zdravotniho hlediska je to jeste horsi nez podpatky
@zelenaesmolda můžu víc info? Staršího mám kluka, takže tam baleríny nehrozí, mladší má zatím kožené celoročky a na písek cvičky z decathlonu a dál budem teprve řešit
Plátěnky, balerínky, boty na písek typu Befado, nejsou vhodné na celodenní nošení.
Kluci mají od jara do podzimu celoroční Superfity, sandálky Superfit nebo Keen, a protože nesnáší písek v botách a bosky do něj nechtějí, tak i pláťáky, které nosím s sebou a dávám jen na ten písek...
Jsme všichni dost akční, jezdíme na celodenní výlety, kluci lítají jako pometla, a nějaké lehké cvičky bych na celý den nedala
@kittyy17 můžu taky důvody? Já se celkem ztotožnuju s BF, připadá mi to logické, že noha musí mít prostor pracovat, sama mám zdeformované palce a spadené kotníky, tak se snažím dětem nožky neomezovat. Na písek a na hřiště dávám i jen kožené capáčky. Sama chci na BF přejít Hlavně z důvodu tvaru špičky)
@kittyy17 presne to jsem taky chtela napsat s tim odpruzenim a betonem
@kittyy17
@zelenaesmolda díky za odpověď. Mně děti chodí i ve městě po trávě, po obrubníku, po dlaždicích po slepce, chodníky jsou hrbaté,... , s tím si myslím tělo, které nemá pokažený stereotyp chůze zvládne poradit a zdravá noha to odpruží sama o sobě. I doma chodí max. v kožených capáčkách, pro staršího jsem teda vyráběla senzomotorický kobereček. Já u staršího bojuju s ultraúzkou nohou, to je boj, když chci dobrou špičku
@jipesome of the most unsupportive shoes for your feet include classic ballet flats, flip-flops, pointed shoes and precarious heels. So what are the best ways to protect your feet? "Always buy shoes that are cushiony underneath the soles of the feet and have enough toe room," said Khorramian. And if you are planning to wear shoes with little support or high heels, he recommends carrying a larger bag where you can easily swap to comfortable shoes. "If you must wear heels, avoid wearing them while you’re driving, for long periods of time and while walking."
na googlu toho najdes plno
@jipe dlazdice,obrubnik,podlahy doma jsou vsechno tvrde a nepruzne materialy pro barefoot nevhodne.Je jedno jestli je chodnik hladky nebo hrbaty,jde o to,ze material (v tomhle pripade asfalt ci beton) proste nepruzi
@zelenaesmolda na vše jsou názory pro a proti, ale na to se zakladatelka neptala, zda BF ano či ne a kam 🙂 takže jí to tady nebudu dále zahlcovat
@zelenaesmolda Ja hlavne nechapu, kde beres tu jistotu, ze baleriny = neodpruzene barefoot boty. A ono tedy celkove, prispevky nekoho, jehoz prvni reakce je, ze hlavne ne ponožky do sandálů, bude clovek brat s rezervou.
@kittyy17 Pokud bude mít dítě špatný stereotyp chůze s dopadem na patu, pak otřesům nezabrání žádný “odpružení”. Mimochodem - jak velký rozsah pružení si myslíš, že mají běžné sandály? Nula nula nic, hlavně, že se prodají.
Klenba funguje jako dokonalý tlumič, je schopná si poradit i s betonem či kameny. Ale za předpokladu, že je nášlap v pořádku.
@j.a.n.i
1) to byl vtip,zname vsichni reakce na ponozky v sandalech a vtipy o tom,ze to delaji hlavne Cesi.Takze reakce nekoho,kdo neni schopny pochopit vtip bych taky brala s velkou rezervou.
2) baleriny jsou celkove spatne,vubec jsem je s barefoot nesrovnavala i kdyz o tom si co se chozeni po meste tyce taky myslim svoje.
@zelenaesmolda Ad 1) To, ze neco prijde vtipne tobe jeste neznamena, ze to vtip je... Me to prijde trapny.
Ad 2) No, jelikoz pod pojem baleríny se schova mnoho ruznych typu bot, tak tve rezolutni trvzeni, ze jsou celkove spatne je dost mimo. A jinak si klidne svoje mysli, ovsem nevydavej svuj nazor za vseobecne platnou pravdu...
Odpruzeni neni pravda. Nase deti nosi bf od prvnich krucku a krasne se naucili mekce naslapovat. Nedupou pres paty. A mimochodem neznam moc deti, co chodi jen po betonu, nasi vylozene vyhledavaji nerovne povrchy. Doporucuji stranky matyaskozma.com. Pan se zabyva zdravym pohybem a jeho vysvetleni je jednoduche a logicke.
@ivuska1986 mít s sebou v tašce sandálky a přezout do nich dle potřeby, na ponožku