Ahoj maminky 🙂 potrebuji poradit ohledne vhodne matrace do postylky a do cestovni postylky. Koupila jsem v Ikee matraci z polyuretanovy peny ma 7 cm, myslela jsem ze ji dam do postylky..ale ted mi prijde nizka a nevim ani kvalitou jestli je to ok. Pak potrebuji matraci do cestovni postylky to jsem myslela ze koupim obyc..ale ted nevim jestli tu z Ikei nemam dat do cestovni a do postylky koupit nejakou "lepsi" ale nevim jakou..co myslite? Diky za rady...🙂
Dobrý večer, cestovní postýlku jsme sice nepořizovali, ale do statické postýlky jsem vybrala matraci kokos-molitan-kokos rozměry 120x60x8 cm (odkaz: https://www.kukacka.cz/detska-matrace-120x60x8-...) a na matraci má ještě prošívaný bavlněný potah, aby to nebylo pro miminko tvrdé. Navíc jsme pořídili ještě hnízdečko, takže předpokládám, že to bude pro našeho plyšáčka komfortní poležení. 🙂
Já měla v klasické postýlce matraci s kokosovým vláknem a v cestovní postýlce obyčejnější.
Nekde jsem cetla, ze se ty kokosy moc nedoporucuji, kvuli hygiene, nevim, do hloubky jsem nezkoumala. Celkove ve mne ale moc nebudi sympatie, poridili jsme 11cm penu z ikei.
Já naopak četla velmi doporučující stanoviska k typu matrace z kokosových vláken, jak z hygienického hlediska, tak z hlediska prosperity pro polohu páteře miminka. Tento typ matrace je populární.
Po
Popularni zajiste jsou. Odkaz na clanek: http://zena-in.cz/clanek/jak-vybrat-vhodnou-mat...
O duveryhodnosti informaci a zdroje at si kazdy udela usudek sam.
ahojky, pro dítě je ta 7cm matrace z Ikee naprosto dostačující. Já už bych nekupovala matraci s kokosem. Ta kokos deska je pro dítě hrozně tvrdá, jako by spalo na dřevené desce. My koupili z jedné strany kokos a z druhé molitan a spí na té molitanové straně. Taky jsem to hrozně řešila a ted vím že tak do 2let je ta ikeácká naprosto v pohodě.
My měli kokosovou vrstvu uprostřed, asi 4cm nad a pod byl molitan, kupovana v prodejně pro miminka tvrdá rozhodne nebyla 🙂
do cestovní postýlky jsem dávala tu z postýlky ;) výšku nevím ale byla kokosová..