Ahoj holky také mají vaše holčičky větší hlavicky? Nase měla při narození 36cm v 6m 44 🙈 přijde mi že oproti vrstevnicim je úplný hlavounek
Vychádza vám to pri narodení aj teraz 90 percentil. Je väčšia, ale stale ok a hlavne rastie sumerne vo svojom percentile.
My mame opačný problém, malá hlavička (10 percentil)
@mia_von_prag to jo neresim to😁 první měl taky vždy 75-90 percentil jen mě zajíma kdo má třeba podobné roste ji cca 1cm za měsíc
Taky máme hlavounka, ale chlapečka, jsem koukala, že v půl roce měl 47 cm. Je velký celkově, takže se to na něm ztratí. Po půl roce se každoročně přibírání na váze i na centimetrech výrazněji přibržďuje, takže v roce měl už jen 49,5 cm 😉
Vubec nevim kolik cm ma moje dite hlavu .... 😬
@mia_von_prag my máme to samé, před porodem dokonce 0,5 percentil 🙈. Ale vypadá to, že už se to "rovna"
@veronicka89 nám to meri při každé preventivce
Syn měl při narození 37cm a jako bonus téměř srostlou fontanelu. Do grafu se nevešel až do 3 let.
Oproti ostatním dětem je to znát a hlavně když kupuju čepice 😁
@marry94 jo nam taky ale nevim ho z pameti...
Syn pri porodu tez 36 a na pul roce 45. Nikdy mi nikdo nerikal, ze by mel nejak neprirozene velkou hlavu. Hlava se meri vsem miminkum pri kazde prevenci, nic zvlastniho. Dnes je synovi 6, podle helmy atd. ma hlavu velkou, ale vizualne mi to ani neprijde. Ma holt velky mozek, zatim se jevi nadprumerne inteligentni, tak to beru jako plus😀
@fifinka2020 a drží sa stale rovnako? Moja sa narodila asi 10 dni pred terminom 32,5 cm a teraz ma 6,5 mesiaca a ma 41,5 cm. Sledujem vsade hlavičky a premeriavam dokola 😁 koľko mesiacov ma vaša dcéra? Vyvíja sa správne? U nas to vyzerá dobre, pretača sa, dvíha sa na ruky, rotuje
@mia_von_prag ano má stále 75-90percentil vyvíjí se jak má 6 měsíců zkouší se plazit ale ještě na to neprisla
@mia_von_prag Hezký den, omlouvám se za zpoždění... dceři se pomaličku percentil zvyšuje, teď ji je 11 mesicu a naposledy (10 mesicu) mela u doktora 44 cm. Ale doktor sám mi dal najevo, že stačí dát ten metr trošku niz/výš a hned to hází jiná čísla. Jsem zvědavá, co teď v roce... jinak při narození měla 32 cm (odhadovali ani ne 30) a s tím vývojem jsem byla dost ve stresu, protože je cca o měsíc pozadu, tak jsem se vždy bála... ale pediatr ani fyzio nevyzadoval, tak jsem mu v tomhle důvěřovala (a vypadá to, že dobře- cca od 10 mesicu začala lezt, což byl pro mě důležitý milnik)
Dcera měla při narození obvod hlavy 37cm, syn 38. Do tabulek se nevešel ani jeden z nich. Dceri se růst hlavičky výrazně zpomalil v 18m. Synovi až po třetím roce. Nikdo to nikdo neřešil, doktor jen vždycky mávnul rukou, ,,jo to je ten s velkou hlavou" 😁
Vyrostli z toho ale oba 😉
No jsem ve 33tt,nevim kolik má ale dr.mi taky tvrdí že malá má větší hlavu,už se těším na porod...🤣😆