Velmi akční dítě, zklidní se nástupem do školky?

janahalgosova
30. srp 2014

Mám doma 22. měsícního syna. Je velmi Velmi akční (nevím zda je to hyperaktivita), ale opravdu neposedí, porád musí nekde lítat, skákat, 😀 😀 ale proste nezastaví se, u jídla mame problém aby 5 minut seděl, přebalování je nekdy také zazitek. Zabavit ho je také umění.
Protoze si nedokázu představit ze ten nás akční kluk bude ve školce klidnejsi 🙂

Spíše by mě zajímal názor maminek, co takové dítko mají, zda se aktivita trosku zklidnila nástupem do školky, případně do školy... ?????? Děkuji

edeltraut
30. srp 2014

Můj nejstarší byl pěkné číslo a ve školce pravý opak... zato dcera byla oproti němu o poznání klidnější a hned první den mi učitelky ze školky říkaly: "O Ládíkovi skoro ani nevíme, zato Elišky je všude plno...." a tak je to v podstatě doteď 😀. Kolem 4-5 roku se zklidnil a dnes je to "hodné dítě" 🙂. Adélka je taky pěkný švec, pořád musí něco dělat, sama se nezabaví..., ale doufám, že za rok, dva už bude taky líp 🙂

zzuzinda
30. srp 2014

Náš Adam je od malinka divoch. Neposedí, nepostojí, i při jídle blbne..... Paní doktorka mi na mou otázku o hyperaktvitě řekla, že Adam je poděs 🙂 Naštěstí relativně v pohodě poslechne. A ve školce si ho vždycky chválili, jak je šikovný, zvídavý, chytrý, pomáhá menším dětem a jeho divočinu zkrotili tím, že mu dali nějkaý úkol - hlídat dveře u školky při odchodu ven, držet za ruku menšího kamaráda, pomoct roznést talířky na oběd..... A prý byl skvělý. Věřím tomu, protože když potkáme na ulici nějakou jeho bývalou paní učitelku, hned se k němu žene, dává mu pusu, jsou rádi, že se vidí. V pondělí nastupuje do školy, tak jsem zvědavá, jak to tam zvládne.

janahalgosova
autor
30. srp 2014

Tak to jsou zatim pozitivni odpovedi.... 🙂 tak snad i ten nás cvrček se trošku uklidní. Ale kazdé dítko je jiné 🙂)

somalicats
30. srp 2014

@janahalgosova Moje starší byla megaakční... Neposeděla, nepostála, do toho ještě užvaněná... Ta žvanivost jí zůstala, ale jinak se postupem času zklidnila, ale trvalo to - ještě první třída byla občas horor.

veruska007
31. srp 2014

U nás trochu pomohla školka. Mám takového prostředního, ke všemu je lev... fakt bojovka, hlavně dva měsíce prázdnin jsou na mašli. Nicméně v soukromé školičce byl za zlatíčko, teď nastupuje do státní... no, vyrovná se klukům o dva roky starším. Tak snad to učitelky nějak zvládnou. Pro jistotu jsem ho nechala dát do jiné třídy než pětiletého bráchu, protože to už by asi učitelky nerozdýchaly 😀

janahalgosova
autor
10. zář 2014

V klidu najist se ten nas akčnák dokaze u pohadky nebo kdyz mu na youtube pustim vlaky 🙂 ale aby posedel, a hral si v klidu pul hodiny nehrozi 🙂 aspon ze v te vane vydrzi i pul hodiny 🙂 jsem zvedava jake to bude ve skolce... ma kamose a to je taky expert a jestli budou spolu ve tride tak to bude sranda 🙂 😀 😀 😀 😀

blanka.k
10. zář 2014

@janahalgosova jak kdybys psala o mém synovi - už se mi i stalo, čekáme ve frontě na poště (přes 30min) a pán za námi nás furt sleduje (a to byl syn docela v pohodě, až jsem se divila 😀 ) a pak začal,že je mudr.a že bych se synem měla na vyšetření, že je fakt hodně aktivní.... 😅 Od 2,5 chodil do soukromé na 1-2 dopoledne, tam nic neřešili, že si nechtěl s nimi zpívat, tancovat atd.... Od 3,5 chodí do státní, je tam prý jeden z nejhodnějších...u jídla sedí v klidu, hraje se spíš sám (doteď nevěřím 😀 ), nechce kreslit, vyrábět s učitelkama atd...ale ty to neřeší, prý kluci většinou začnou "tvořit" kolem 5 let věku, takže ho nechávají si hrát.... Jen teda "hubu nezavře",ale on má takové hlášky, že tím okolí spíš baví než obtěžuje (jen já doma šílím, když to mám 24hod. denně 😀 😀 )

janahalgosova
autor
11. zář 2014

Syn taky ted tu pusu nezavre, sice vyklada takovou tou svou řečí, ale když zacne opakovat slova po nás tak to je taky sranda, v rijnu bude mit dva roky, tak mame jeste rok, dopilovat to co je ke skolce potreba, 🙂
je linej se krmit sám, maximalne se snazi oblict si boty 😀
A kdyz je beze me, (treba na hlidani) tak je zlaté detátko, ale jakmile se objevím já tak prepne čudlik a zacne vyvádet, skákat, a řádit, no nekdy moje nervy 🙂