Věkový rozdíl 2 roky

janager
25. črc 2019

Ahoj maminy🙂 nejdu si tu pro radu, ale zajímalo by mě, vy co máte mezi dětmi 2 roky rozdíl, jak vše zvládáte. Jaký máte den. Co podnikáte. Jaký mají vztah. Hrají si spolu,. když jsou starší. atd...🙂 Já mám doma 2 kluky. Starší 2r3m a mladší 3m. Starší se má k bráchovi zatím moc hezky, snad jim to vydrží. Někdy je to fičák, obzvlášť, když predeláváme barák. A dost náročný je to i proto, že prožíváme období vzdoru.

monina1210
25. črc 2019

S dovolením se připíchnu. Za týden slavíme synovy dva roky a za týden a něco bych měla rodit, na všechno jsem dost zvědavá ;) U Vojtiho už teď změna - je hrozný tulínek a u všeho musí být maminka. Ví, že je sestřička v bříšku, někdy si hraje, že je miminko, rád opečovává panenky u kamarádů a okukuje kojení a chtěl by taky 🙂

konidana
25. črc 2019

Holka kluk. Vyhrajou si některé dny a jiné se nenávidí 😉 řežou se furt, několikrát denně. Jak zacal mladsi lézt tak zacli hrat honičky po 4 a jine hry. Vystacej si spolu. Ne furt a ne vždy samozřejmě. 1rok a 3 roky jsem je radsi nechala doma tatinkovi a sla naplno do práce 😅

janager
autor
25. črc 2019

@monina1210 ten náš se taky víc tulí a teď poslední dobou začal dělat to, že když kojím tak se mě snaží přicucnout třeba na paži a říká hamám mlíko😀 jinak k bráchovi chodí, pořád ho hladí a pusinkuje. Když pláče, hned mu chce dát dudlík a nebo pro mě přijde a říká mami hamat mimi🙂

janager
autor
25. črc 2019

@konidana no to se mám na co těšit. 🙂 Ale pořád spoléháme na to, že si spolu vyhrajouw a strašně byche si přála, aby si mezi sebou vytvořili hezký vztah.

sudylichozrout
25. črc 2019

@janager hoj, mam deti rok a tri ctvrte od sebe a zvladame to dobre (nyni 3 roky+1 mesic a rok+4 mesice). Ted cekame tretatko, to bude 23 mesicu od prostredni.
Chodime na piskoviste, na prochazky a vylety. Mladsi ma zatim kocar, i kdyz uz ji obcas vypustim, uz chodi. Vztah maji bezvadny, starai si s mladsi bezvadne hraje, dokazou se zabavit samy. Tenhle vekovy rozdil mi prijde paradni.
(hovorim za rodinu, proto plural) 😋

lvicek2000
25. črc 2019

Tak já už mám děti o fous větší, začátky byly obcas na bednu, obzvlášť s povahou te mladší, mnohdy jsem měla pocit, že musím někam utéct, jinak se zbláznim. A teď už je to paráda, samozřejmě se občas hádají, dohadují, soutěži mezi sebou atd atd, ale v podstatě po většinu dne si vystačí spolu, hrají si, vymysli blbosti, zabaví se. Zrovna nedávno jsem je sledovala na dovolené, jak nás už v podstatě nepotřebuji ke svým hrám a vzpomínala na období, kdy mi mladší visela nohavici snažíc se postavit a starší jecela zase kvůli něčemu jinému. Taky už spolu netravi většinu dne, mimo prázdnin tedy, mladší je ve školce, starší ve škole a to bych řekla, že je taky důvod, že se na sebe víc těší

prejeta_zaba
25. črc 2019

Máme rozdíl 2 a čtvrt roku, mladší má teď necelý rok. Od narození mladšího jsme měli peklo na zemi, starší několik hodin denně řval, žárlil, mlátil mladšího, na mě se nechtěl několik měsíců ani podívat. Po čtvrt roce se to trochu zklidnilo, ale nemůžu se od nich ani otočit, oba jsou strašně temperamentní a starší (ačkoliv se už nesnaží vyloženě škodit) menšího neustále shazuje, válí se po něm, všechno mu bere nebo naopak strká do pusy... Když už se náhodou starší na minutu zabaví, přileze mladší a samozřejmě chce všechno zkoumat, strkat do pusy, takže já se jen modlím, aby už byli oba normálnější a dalo se s nimi vyjít. Myslím, že se jako mají moc rádi a podporujeme je v tom, že jsou parťáci a mají tolerovat potřeby druhého, ale holt prostě začátky jsou těžké a naše děti nejsou panenky v koutě, co si půl dne způsobně hrají s kostičkami... Trávíme hodně času venku, ale radši tam, kde je můžu vypustit a nemuset je pronásledovat na každém kroku, takže les, zahrada, hřiště. Občas popojet kousek vlakem nebo autem na výlet. Třeba na koupák bych si s nimi fakt netroufla.

hanve
25. črc 2019

Mame doma 4roky kluk, 2 roky holka a 6nedel mimco. Ficak. Maji se moc radi, hrajou si spolu, ale syn dokaze delat pekne naschvaly a dcera je jecilka hystericka, takze nekdy fakt ficak. Dcera ma obdobi, kdy je vsechno moje a sama. To by jeden nerekl, co vse se da zvladnout s mimcem u prsa... Malou maji oba moc radi, ale zarli na moji pozornost. Takze dnes typicky priklad, kdy jsem kojila a dcera misto aby si hrala, tak byla na me nalepena. Ve 37 stupnich, chutka. Doufam, ze jim ten vztah vydrzi do dospelosti.

lvicek2000
25. črc 2019

@prejeta_zaba věř, že bude líp, časem... Já si dodnes žive pamatuju, jak zoufalá jsem někdy byla. Holky jsou stále velmi temperamentní, ale už jsou to konečně občas ty partacky

kuliseks
25. črc 2019

@prejeta_zaba presne to same mame doma ☹ snad tohle obdobi prejde a budou si vic hrat spolu a starsi prestane mladsiho porad shazovat, valet se po nem apod ☹

aletheia
25. črc 2019

U nas to bylo a jeste obcas trochu je podobne jako u @prejeta_zaba Holky jsou od sebe 21 mesicu, obe temperamentu na rozdavani, prvni asi tri mesice byl ocistec, starsi hysteraky, zarleni, obdobi vzdoru k tomu, ja z toho na dne.. Mladsi byla nastesti snovy miminko, tak to nam dost ulehcilo. Postupne se to zlepsovalo a ted jsou holky celkem v pohode, DOKUD napr. mladsi nebere te starsi hracku, se kterou si zrovna hraje a naopak. Ale i se pomazli, jen zatim vylozene partacky nejsou, snad budou..

aletheia
25. črc 2019

Jeste dodam ten volny cas atd. Vetsinu dni travime venku, pokud pocasi dovoli. Starsi chce na ruzna hriste, do parku, do mesta, mladsi to je nastesti zatim jedno 😀 samostatne chodit ted zacina, prevazuje obchazeni nabytku, cili ji vypustim a poznava svet. Ale obcas je to o drzku, starsi je opice, vleze a vyleze vsude, porad po necem skace, neboji se, tak nekdy trnu a nestiham je obe, ale da se to. Na koupaliste se s nima sama neodvazim, letos ne. Doma si vetsinou hraju s obema naraz, je to trochu schizofrenni a scenare se mi pletou, ale "musim" 🙂 dobre uz je, ze starsi si zacina sem tam hrat sama na ruzne role, napr s legem, tak to jen prihlizim. A mladsi je v tomhle zlata a pokud ji hracka zaujme, nevyzaduje vubec pozornost a dobu si vyhraje sama. Je to jak kdy, nektere dny ok, jindy na provaz.... 🙂

konidana
26. črc 2019

@lvicek2000 ja uz je mam ksete starší a uz se spis nesnasej. Rozhodne se na sebe netesej, naopak jsou radsi kazdy se svymi kamarady. Pubertacka a prebubertak😅

konidana
26. črc 2019

@aletheia venku je vzdycky dobre, tam se vsecko rozplizne v prostoru 😅

katka_nedo
26. črc 2019

Manzel ma dve deti jiz dospele z predchoziho manzelstvi.Jsou od sebe cca 5let a kazdy jine pohlavi a drzi spolu krasne za jeden provaz do ted.Se mnou ted kazdym dnem ocekava dceru a syna uz mame dvouletaka.Takze jsem zvedava na ty masakry😀😀

lvicek2000
26. črc 2019

@konidana to je holt asi prirozeny vyvoj😀

babanci
26. črc 2019

My máme vnoučata po třech, přijde mi to hodně brzo. Možná, že k sobě budou pak mít blíž, ale zatím to je dost komplikované. Starší vnučka je teda, jak píšu tříletá a teď máme novorozeně. V těch vedrech, co teď panují, by byl člověk s jedním miminem radši doma, ale to se starším nejde. Takže naše miminko už bylo v osmi dnech na koupališti. 😀 Já měla tři děti, po šesti letech a po devíti, takže musím říct, že jsem si nádherně užila každou a bylo to fajn. To, že by k sobě neměly hezký vztah se u nás teda nepotvrdilo. Mají se hodně rády. Moje dcera ale začala pozdě a tak je má po třech letech, aby to stihla do čtyřicítky a taky se to zvládne. Pokud bych mohla ale znovu volit, pořídila bych si děti po pěti letech.

astyna88
26. črc 2019

Mám kluky 20 měsíců od sebe a je to pohoda. Mladší první rok neznal nic než kojení a spaní, pak už začal dohánět staršího a ted si už pohrají spolu. Období vzdoru nevím, co je 🙂

kassandra1
28. črc 2019

@prejeta_zaba
@kuliseks Holky, máme doma to samé. Kluci 2 r 8 m a 8 m a je to pekelný. Jak řešíte ty situace když starší mu nechce půjčit ŽÁDNOU hračku, sebere mu ji a mladší samozřejmě pak pláče? Jak řešíte ubližování? Ať už vědomé nebo i takové to válení po mladším?

vikinkav
4. srp 2019

@kassandra1 ja mam rozdil 18 m a ted jsou male 3 mesice a vubec nevim co s nima. Zda se mi to trochu lepsi, uz asi tolik nezarli, ale porad ji obcas placne. Hracku nemuze mit mala skoro zadnou, nastesti ji to zatim nevadi. Deti brzy po sobe jsem chtela, aby k sobe meli blizko i zajmy, vekem, kamarady, aktivitami atd. Navic ja si odbudu pliny a kojeni v jednom vrzu, pokud tedy nebude treti :D a nebranila bych se ani 4 detem, ale nechci je mit pozde. Ted je mi 30