Večerní uspávání. Co myslíte?

1. zář 2024

Ahojte, potřebuji názor. Mám 2M miminko které je uspatelne pouze v šátku, i na večer. Udělám večerní rituál uspim a po 20m přenáším do postýlky, kdy se mi vždy vzbudí při položení. Snažím se uspat prsem ale to se podaří málo kdy a tak musím uspavat znovu. Přenáším po 20 minutách, protože od odpoledne spí max 30 minut. Nevím nikdy potom jestli ji zase nechat vzhůru nebo se jí snažit hned douspat. Pak je to většinou prorvane, je to hrůza a já to už nezvládam. Trva to měsíc. Usíná cca kolem 6-7H večer. Je už dost unavená a nemyslím si že by chtěla ještě jedno kolo. Nevím jestli je ok mimco ještě v 6 večer uspavat než dojde na konečný spánek 🤦‍♀️ nedokazu ji prendat aniž by se mi nevzbudila 🤦‍♀️ to by musela spát tak hodinu 🤦‍♀️ děkuji za názory.

lti
1. zář 2024

A neusne sama v postylce? Ja nikdy syna neuspavala, pouze polozim do postylky.

autor
1. zář 2024

@lti co bych za to dala. Řve všude i v hojdavaku

ejzi
1. zář 2024

Skusila jsi ho dát do zavinovačky a nebo zavinout šátkem?

autor
1. zář 2024

@ejzi no nevím jak v šátku nebo nositku ještě mimco zavinout. Teď v těch vedrech jsem ráda že vůbec usne na mě,hrozně se potime. U šátku se začala hodně kroutit dneska, mám jen elasticky tak jsem uspavala v nositku a to se mi vzbudí vždy když sundavam ramena.

aktakd
1. zář 2024

A u kojení ve velké posteli neusne? Že bys s nim už nemusela hýbat. To se mi osvědčilo ze všeho nejvíc.

sorboni30
1. zář 2024

Ona usne u tebe, protože je v objetí..takže by pomohla tenká zavinovačka. Když bys ji pak položila po usnutí tak by se v ní moc nepohla. Kup ji mušelinoveho usinacka. Dej si ho do podprsenky na několik hodin a jak ji pak uspis, dej jí ho k hlavičce..pak i v kočárku, kdekoli. Ona tě bude cítit a bude klidnější i když i odlozis do postýlky.. Moje nedonošená se tak naučila a teď má 2,5 roku a všude ho tahá.. je to takovy pomocník.
Pokud nepomůže ani to s peřinkou tak uspávat v posteli a jen posunes malou s tím, že si ji oblozis aby nespadla..

barciss
1. zář 2024

Zkus zavinovačku typu swaddle me, některým dětem vyhovuje, že jsou jakoby úplně stulené. U nás se teda moc nechytla, malá nejradši spala tzv. na Ježíše s rozhozenýma rukama😄

squezy
3. zář 2024

Podle me to může mit vliv i ten denní spánek,jestli přes den moc nespi. Pak je nekvalitni a špatný noční spanek. Co v kocarku, přes den neusne? 2m mimi nemůže spat jen 30min dopoledne..

elesse
3. zář 2024

Mela jsem to stejne, musela jsem odlozit po par minutach a nebo nechat spat na sobe nez jsem sla spat taky, jinak rev. Ale pak si to po par tydnech sedlo, proste se na me tu pulhodinu vyspala a pak jsem sla nakojit a uspat do postele a tam usnula a spala