Dobrý den můžu se zeptat mám doma 7 týdenní holčičku a chci se zeptat zda s ní můžu chodit ven i večer když je venku teďka třeba-7-8 stupňů a když jí pořádně oblíknu tak zda je to nějaký problém nebo ne
@mourovatakocka Děkuji, začínají vánoce a rádi bychom na rozsvíceni stromečku, je to naše první, tak jsme ze všeho paf 😂🙈děkuji
Pokud bylo na teploměru -5*C nebo ještě nižší teplota, ven jsem nechodila. Ale třeba je to dnes jinak. Od neděle u nás hlásí -13, to bych fakt nešla a ani bych to množství sněhu s kočárkem neprojela. 😉
@lilien282 nám říkala vždy dětská dr, že mimina do 3 měsíců by neměla chodit ven, když je venku méně než -5 stupňů. Je to kvůli tomu, že se jim pak nějak hůře dýchá. Když byla první dcera mimino, tak se tady na MK o tom vedla rozsáhlá diskuze a nějaká maminka (lékařka) to tam přesně popsala, proč to tak je. Už je to ale přes 5 let, tak to nedohledám.
Syn je decembrový (prosincový) a chodila som s nim keď bolo pekne aj v - 7-8 ale samozrejme nie na pol dňa ale krátku prechádzku do hodinky podľa mňa v pohode nič mu nikdy z toho nebolo
@lilien282 Já jsem jezdila se synek když bylo kolem -10, doktora jsme měli přes celé město. Jemu to nevadilo byl v teple zachumlaný
Syn je prosincový a hned od porodnice jsme chodili ven za jekohokoliv počasí. Na dně kočárku měl dvě deky jako izolace, byl samozřejmě zazabušenej v kombineze a fusaku a když bylo nejhůř, tak jsem přes kočárek hodilo ještě slídu. Nikdy nebyl ani naznakem studený. A myslím si, že to to je jeden dílek skládačky jmenem imunita - syn ve skoro 9r nikdy neměl antibiotika a nachlazený byl tolikrát, že bych to spocitala na prstech.
Dcera je prosincovou, domů odcházel s váhou 2000g, po týdnu, kdy byly mrazy, řekla pediatrička sama, ať jdeme aspoň na chvilku ven.
Taky se řídím -5 stupni.
@lilien282 malá je lednová a jelikož krásně prospívala, mohla ven hned, žádný týden nebo deset dní po narození doma(slova Mudr). Když ji pořádně obléknes není problém. U nás je teda pravidlo u novorozenců do -5 ven kdykoliv, pod -5° na hodinku. Čímž mi moje babička oponovala, že to řízení se stupni je pověra, neboť šestinedělí a -5° je pravidlo pro maminky, které se mají šetřit, jelikož jsou porodem oslabené. Miminka můžou řádně oblečená být venku déle a světe div se, malá v únoru spávala venku v kočárku i 5 hodin a je to šídlo zdravé neposedné♥️. Normálně běžte a užijte si to
Kdyz je vice deti nebo pes, ktery se musi vencit, tak stejne se musi ven i s miminem 🤷♀️ kdyz byly fakt mrazy, tak krome poradneho zachumlani jsem davala do fusaku PET lahve s horkou vodou a pres kocar plastenku, at si to snadneji zadycha. A vzdycky cajk 👍🏼
Pokud by ses obávala zimy, pak je dobrým řešením šátek nebo nosítko a zachumlat se společně s miminkem. Pak bude mít obličej blízko tvého těla a budeš mu ho zahřívat.
@lilien282 Starší je listopadová, chodila jsem s ní i když bylo fakt chladno. Ty mimina jsou stejně zachumlaná, že z nich kouká jen čumáček 🙂