Večerní dlouhé kojení a “nespaní” mimča

madenka
22. pro 2017

Dobrý den, můj chlapeček má skoro 3 měsíce a naše večery jsou teda mazec..V 8 ho dám spinkat,nakojím ho, pri kojení usne, do pul hodiny je vzhůru a začíná to,pořád chce byt u prsu,kdyz usne za ctvrt hodiny se budí pláče a takhle to dělá až do 11 někdy do půl noci..Nejdriv jsem si myslela,ze jsou to prdíky,kromě toho,že si dávám velký pozor na to,co jím,tak to dělá i když se krásně hodně vyprdí.Po dvou hodinách neustaleho uspavani a kojení,uz si pripadam naprosto vysátá. Malý přibývá dost,takže dokrm doporučený nemám.Ale říkám si,jestli mu nemam zkusit dát UM v ten večer ,jestli se treba nezasytí a dyl se neprospí. Nemyslím si a nečekám,že by mel spát celou noc,ale kdyby se aspoň vzbudil na jidlo po dvou trech hodinách..Ale tyhle večerní kojící “akce” uz mi davaji slusne zabrat,tak co si o tom myslíte? pani doktorka mi poradila davat ho spát v tech 8 davala jsem ho spát dřív,ted dávam v tech 8 ale zadna zmena.

barumat
22. pro 2017

A jak dlouho to trvá? Dlouho, nebo je to relativně novinka? Nezačal třeba naznačovat, že by se už přetáčel? Nechodíte s ním moc mezi lidi? Může mít problém s náhlým motorickým vývojem nebo velkým množstvím vjemů, večer to zpracovává a nemůže pořádně zabrat. Mléko na to vliv mít nebude, UM bych určitě nedávala, když mu jinak kojení stačí. Zkuste omezit přes den vjemy a před spaním mít hodinku už takové klidnější pásmo s koupáním, mazlením, atd., aby se hezky stihl zklidnit. A pokud už, tak spíš než UM bych za měsíc zkusila kašičku na noc, ale jak říkám, myslím, že v jídle to nebude.

barumat
22. pro 2017

Jo, a pokud nemá dudlík, klidně bych ho zkusila dát. Může se probrat jen do polospánku a udyndat zase sám dudláním. Teď už bych se o techniku kojení fakt nebála.

ladyhacek
22. pro 2017

Může to být jak pise barumat, a co zuby? My měli ve 4-5m kamarádku už ve 3,5m zuby rostou měsíc klidně i déle.

madenka
autor
22. pro 2017

Ahaa,tak ted jako u nas jsou novinky,ze zacal vykládat a vse moc vnimat hracky a tak,mozna mu ukazujem moc hraček,to me nenapadlo.. Tohle nám trvá teď skoro 14 dní.. dudlik mi prave vubec nechce,snazim se mu ho davat ale plive..Takze UM nemam zkouset jo?No zuby me taky napadly,jako strka si rucky do pusinky,ale jine znamky nevidim,jak to jinak poznam?

hanih
22. pro 2017

@madenka Ty zuby by to mohly být. Já u dcery ze začátku taky nic nepoznala, první zoubek jí vykoukl, ani nevím jak, a pak na kontrole doktorka říká, že jí za chvíli poleze další zub, že už to je vidět, ale já teda neviděla nic... Jinak dcera třeba mívala období, že se potřebovala u mě večer déle uklidnit. Kojila jsem ji třeba dvě hodiny v kuse, než usnula a já ji mohla dát do postýlky, usínala kolem jedenácté večer. Brala jsem si do postele noťas a při kojení koukala na film (s titulky a vypnutým zvukem).

madenka
autor
22. pro 2017

@hanih jéje a jak dlouho takové období měla? Me to docela uz vyčerpává

sunnurse
22. pro 2017

To bylo u nás normální. První měsíce jsem zkrátka chodila spát s ní a spaly jsme spolu - ona u prsu. Pak už jsem toho měla taky dost, tak jsem ji večer dokrmovala mým mlékem z mrazáku a bylo to lepší. A v pěti měsících jsme najeli na kaše. Ale co zabralo u nás, nemusí u vás 🙂 Držím palce, ať se to brzy zlepší.

usvitka
22. pro 2017

@madenka Původ chování může být jakýkoliv, jak píšou holky, moc vjemů, zuby, klidně i malá únava, rozpoznat to asi stejně nikdo nezvládne. Zkusím nadhodit radu, která pomohla mi ať už je původ jeho chování jakýkoliv. Zkus se s tím prostě smířit. Vím, je to otravné, člověk by rád dělal něco jiného, ale doku mu to budeš stopovat a sama nebudeš klidná, dítě taky ne. (mi pomáhaly hry na mobilu, jinak bych toto období, které u nás trvalo fakt dlouho asi nepřežila)

hanih
22. pro 2017

@madenka Já už ani nevím, ale bylo to docela dlouho, pár měsíců určitě. Dcera je mamánek a kojení milovala. Odstavovala jsem v jednadvaceti měsících a dobté doby neusínala jinak, než u kojení. Někdy jí to zabralo chvilku, jindy to trvalo déle. Jinak doporučuju, co píše @usvitka. Nestopovat, smířit se. Najít si něco na zabavení - film, knížku... Brát to jako čas strávený s miminkem tak, jak ono potřebuje. Mě to pak i docela chybělo, jak jsem si zvykla mít tu cácorku přitulenou. Vdycky jsem ji chvilkama pozorovala, jak si spokojeně dudlá, nebo jak už usíná 🙂 Ale je fakt, že dcera tam neměla to usínání a probouzení. Jí trvalo dlouho usnout, potřebovala k tomu to kojení, ale jak usnula, tak spát vydržela (až na výjimky).

mapita
23. pro 2017

Asi tě nepotěším, ale prvních cca pět měsíců života malej beze mě a bez prsa v puse prostě nespal - ať už přes den, nebo v noci. Přes den jsem s ním ležela v obýváku, večer jsem chodila spát s ním. Někdy jsem si četla, ale pak ho to začalo rušit, takže nic, spát =). Okolo toho 5. měsíce to najednou začalo jít, začal spát tvrději, pouštěl prso a já mohla odejít. Máme to tak do dnes 15m - usíná u kojení v posteli, ale jen když je unavený (včera třeba až v půl desáté), někdy se vzbudí a jdu znovu dát prso, někdy spí a probudí se, až když přijdu do postele já. Stále se kojí několikrát za noc.