Ahoj, prosím o radu - malej se nám už týden vzbudí přesně hodinu po večerním usnutí (usne při kojení u prsa), zkouším zachránit tím, že ho rychle přiložím k prsu 🙂 , sice se napije, ale pak se odvrátí a směje se jako že je vyspalý, uspat nejde, když odjedu brečí, takže ho vezmu do obýváku, kde si střídavě hraje, ale spíš chce jen chovat a znovu se mu chce spát sž po 3-4 hodinách! Máte někdo podobnou zkušenost a poradíte mi jak na to, nebo alespoň uklidníte, že to přejde? 😉 hezký večer - malej se dnes probudil ve 21h, takže nás čeká ještě dlouhý večer 😒
lennyna , akoze najprv som si myslela ze halucinujem , ale je to tak, pises mi z duse .... 😅 u nas navlas podobny scenar uz asi 3 noc 😨 😨 😨 prave som vysla zo spalne, s malym pod pazuchou , uspavala som dnes od 19:30 , zaspal na po hodku ....odvtedy sa len smeje , blazni, uz ani nevidi id unavy , ale ide ...jak duracel ...unaveny je uuuplne , boli sme na vecer vonku na prechadzke , plavali sme ....nechapem 😕
Ahoj, náš malý dělal přesně totéž, nevěděla jsem proč, i jsem se tady radila s holkama, takže malého držím vzhůru od čtyř hodin odpoledne, aby nebyl přes den přespaný, večer ho nacpu kaší na dobrou noc a do devíti je tuhý. Uspávám ho u prsa, jen si potom musím dávat pozor na moje odchody, musí spát dostatečně tvrdě abych mohla odejít, jinak se hned vzbudí a začne plakat, ale už pár dní večer líp díky tomuto systému usíná 😀
ahoj holky, děkuju za odpovědi a hlavně za uklidnění, že v tom nejsem sama 🙂
Henri- to se nám stalo u Aničky taky, a skoro ve stejném věku, ale tam jsme ji nechali na radu 3x vyplakat (spíš vyvztekat) a najela zpátky na svůj pohodový režim, ale u malýho se mi to zdá brzy a hlavně je od narození jiný, jak se smějí kamarádky "prostě kluk no" 🙂
Klematis - zkusím kaši, díky za radu, jaký tedy máte s Domčou denní režim? A usíná tedy kolem 21h?
Kutcher - teplo nemáme já to nesnáším, takže spíš zimu a řekla bych na spaní ideální podmínky, tak nechápu proč se mu nechce spinkat, já bych spala 14dní v kuse 😀
ráno chodíme spát cca 9.00-10.00, odpoledne tak po jedné, max do čtyř, pak ho držím vzhůru, aby byl večer unavený, po sedmé koupem a večeříme a cca 20.30-21.00 uspáváme. Ještě před pár dny si vždy dáchl navečer kolem šesté na čtvrt hoďky a to byla nejspíš ta chyba. V noci se pořád ještě častějš budí, ale večerní divočení do jedenácti přestalo. Zatím,... ťuk ťuk 😀
tak to vam zavidim ...my sme mali rezim krasny, spinkal 2 krat denne min po 1,5 hodiny, ale prisli 4 zubky naraz a rezim je prec....spinka okolo 11 hodku a potom nespi nespi nespi az napr ako vcera do pol jednej v noci a to bol prosim pekne este posun casu , takze vlastne do pol druhej 😠 verim ze je to len prechodne obdobie a dnes sa teda vecer do uspinkavania nepustam, az kym ma nezacne na kolenach prosit 😀 😀 😅
Holčiny,my sme měli ten samý problém ale trvalo to jen 3 týdny.Děti se mění a je to takové chvilkové,alespoň u nás to tak bylo. 😉
Eldenisa - a jak to to řešili? Prostě mimi vzali a čekali až bude chtít znovu spinkat? Dnes stejná situace, hodina spánku a je vzhůru. A to byl vzhůru od 14.30h až do večerního uspávání v 19h.
Ahojda, my tohle máme s přestávkami už několik měsíců. Dost často usne kolem sedmé v devět už je vzhůru a usíná kolem půlnoci. Zkoušela jsem už úplně vše a zjistila jsem, že to u nás není na ničem závislé 😒 Občas to jsou zuby, někdy zase bříško jindy rýma nebo kašlík a dost často jsem důvod nenašla. 😒
Takže tady je každá rada drahá 🙂
U nás se tohle objevilo asi před měsícem - Magdalenka usnula kolem 8 hodiny a za půl hoďky se probudila úplně čilá. A pak usínala také až kolem půlnoci. Trvalo to několik dní - odhaduju tak týden, a pak se zase vrátila do normálu. První dny, kdy to dělala, jsme zkoušeli všechno možné, aby zase usnula - nic nepomohlo. Takže pak jsme ji ten její režim nechali a až do půlnoci si s ní hráli. No naštěstí to trvalo jen ten týden. 🙂
Tak nevím jestli jsem to zakřikla nebo je to tím posunem času, ale včera malý zase řádil do půl jedenácté, to si po osmé na chvilku schrupnul, načerpal nové síly a pak hurá divočit. 😀 No snad se to během pár dní zas upraví 😀
Jo deti jsou desni hadi, nam malej delal neco podobnyho do 6. mesice, pak desne pomohlo, kdyz mel na vecer chladnejsi pokoj a sam by v teplym spacim pytli, asi nemohl spat kvuli horku!