Vaničkování. Moc pozdě?

strom14
24. říj 2024

Hezký den všem, chtěla jsem s dcerkou začít docházet na vaničkování (na konci prosince jí bude 6 měsíců), ale všude mají plno.
Jediná paní nám nabídla termíny od začátku prosince, takže na půl roce, všude ale píšou, že vaničkování je do 6 měsíců? Má to ještě smysl?
Pak bych s ní ráda chodila na plavání.

journals
24. říj 2024

Ano, v půl roce je už opravdu pozdě, miminko je už velké

tercasv
24. říj 2024

U nás to bylo tak, že do půl roku nabízeli vaničkování a od půl roku "klasické" plavání ve velkém bazénu.

stelica51
24. říj 2024

Proč se to vlastně praktikuje? Vždyť to děťátko už musí být zvyklé na vodu, když se běžně koupe ve vaničce, no ne? O tomhle slyším prvně 😀

drtatko4
24. říj 2024

@stelica51 to by i mně zajímalo k čemu je tohle vlastně dobré 😀 Jakože do toho půl roka koupeš mimi kde? Ve dřezu ? 😀

strom14
autor
24. říj 2024

@drtatko4 ja treba dite pokladam ve vane na lehatko, takze tam nema tolik pohybu.
U vanickovani ale v podstate "plave", splyva, potapi ho atd.
Jde to i doma v hodne napustene vane, ale bez lektorky si netroufnu. Navic vse vysvetli, proc, atd.

j.a.n.i
24. říj 2024

@strom14 Vybodla bych se na vanicky a sla rovnou do bazénu.

numda11
24. říj 2024

Ty, co máte s vaničkováním zkušenost, tak jak to hodnotíte? Není to ztráta času, kdy se dá rovnou jít na baby plavání?

strom14
autor
24. říj 2024

@j.a.n.i ted uz asi jo, kdyz uz bude moct i do bazenu

lauriak
24. říj 2024

@strom14 urcite chodte rovno na bazen na baby plavanie

jiss
24. říj 2024

Nemám osobní zkušenost, ale sestřenčin syn na vaničkování chodil a pak hned i na plavání a celou dobu miluje vodu, plave, potápí se, nebojí se, zatímco moje dítě nenávidělo i obyčejné koupání, plavání až od půl roku nijak nepomohlo a doteď neponoří hlavu ani za prase. Za mě to cenu i má.

janule0123
24. říj 2024

@jiss za me je to kolikrát i o povaze ditete .. samozřejmě čím dřív tím lip ..: do nějakých 3-4 měsíců funguje to co mají vrozeny, takže je to všechno jednodušší.. pak už se to láme a začíná to byt těžší … dcera začala chodit v 7 měsících do plavani, koupání v klasické vanicce nenáviděla, utrpení pro všechny, pak teda nejšťastnější v shnuggle kybliku , v 10 měsících na víc než půl roku zavřeli vše kvůli covidu… a plavání měla vždycky rada a miluje i potápění … se synem jsme začali v půl roce (nevěděla jsem ze mužem na plavání pro miminka chodit od dvou měsíců (vlastně od zahojenyho pupiku) to me říkala lektorka až pozde 🤣a já měla zafixovany ze se chodí na plavání od 6mesicu… není úplně tak, plavat se chodí i od těch dvou na bazén … jen ne každý bazén kde plavou mimca splňuje požadavky 🙂nás ano.. a u před nami chodili plavat i ty doumesicni mimca, jen jich tam měla na lekci min - 1-3 děti… jinak syn chodi od půl roku, potápění ho baví a celkové spoko

@strom14 šla bych klidně od toho půl roku plavat .. na vanickovani si myslím ze bude v půl roce pozde… a ty plavání miminek jsou dle věku/vyvoje stavěny … neboj půl roku je pořad dobrej čas na to začít … bylo by lepší dřív, ale půl roku pořad super… Jo a zacni prcka pomalu otuzovat, ať se dostaneš postupně na teplotu bazenu s tou vodou ve který ho koupes doma.. bude to pak všechno brát lip .. dala bych si pak pozor ať mas to plavání vybrány nějaký rozumné - do něčeho typu nedávno vytažena kauza “Plaváček” bych nesla a bylo tam dost věci zmiňovaných naopak než se děla normálně …

janule0123
24. říj 2024

@strom14 nas bazén má 31 stupňů, tak jsem vodu ve vanicce postupně snižovala na 31C

andreacantu
26. říj 2024

@strom14 s malou jsem byla na vanickovani poprve v 10 tydnech rvala nebavilo ji to tak jsme mesic pockali a rovnou na plavani do bazenu a to bylo super! Zkus rovnou plavani sest mesicu je uz dost na vanicku.