Hezký den všem, chtěla jsem s dcerkou začít docházet na vaničkování (na konci prosince jí bude 6 měsíců), ale všude mají plno.
Jediná paní nám nabídla termíny od začátku prosince, takže na půl roce, všude ale píšou, že vaničkování je do 6 měsíců? Má to ještě smysl?
Pak bych s ní ráda chodila na plavání.
U nás to bylo tak, že do půl roku nabízeli vaničkování a od půl roku "klasické" plavání ve velkém bazénu.
Proč se to vlastně praktikuje? Vždyť to děťátko už musí být zvyklé na vodu, když se běžně koupe ve vaničce, no ne? O tomhle slyším prvně 😀
Ty, co máte s vaničkováním zkušenost, tak jak to hodnotíte? Není to ztráta času, kdy se dá rovnou jít na baby plavání?
Nemám osobní zkušenost, ale sestřenčin syn na vaničkování chodil a pak hned i na plavání a celou dobu miluje vodu, plave, potápí se, nebojí se, zatímco moje dítě nenávidělo i obyčejné koupání, plavání až od půl roku nijak nepomohlo a doteď neponoří hlavu ani za prase. Za mě to cenu i má.
@jiss za me je to kolikrát i o povaze ditete .. samozřejmě čím dřív tím lip ..: do nějakých 3-4 měsíců funguje to co mají vrozeny, takže je to všechno jednodušší.. pak už se to láme a začíná to byt těžší … dcera začala chodit v 7 měsících do plavani, koupání v klasické vanicce nenáviděla, utrpení pro všechny, pak teda nejšťastnější v shnuggle kybliku , v 10 měsících na víc než půl roku zavřeli vše kvůli covidu… a plavání měla vždycky rada a miluje i potápění … se synem jsme začali v půl roce (nevěděla jsem ze mužem na plavání pro miminka chodit od dvou měsíců (vlastně od zahojenyho pupiku) to me říkala lektorka až pozde 🤣a já měla zafixovany ze se chodí na plavání od 6mesicu… není úplně tak, plavat se chodí i od těch dvou na bazén … jen ne každý bazén kde plavou mimca splňuje požadavky 🙂nás ano.. a u před nami chodili plavat i ty doumesicni mimca, jen jich tam měla na lekci min - 1-3 děti… jinak syn chodi od půl roku, potápění ho baví a celkové spoko
@strom14 šla bych klidně od toho půl roku plavat .. na vanickovani si myslím ze bude v půl roce pozde… a ty plavání miminek jsou dle věku/vyvoje stavěny … neboj půl roku je pořad dobrej čas na to začít … bylo by lepší dřív, ale půl roku pořad super… Jo a zacni prcka pomalu otuzovat, ať se dostaneš postupně na teplotu bazenu s tou vodou ve který ho koupes doma.. bude to pak všechno brát lip .. dala bych si pak pozor ať mas to plavání vybrány nějaký rozumné - do něčeho typu nedávno vytažena kauza “Plaváček” bych nesla a bylo tam dost věci zmiňovaných naopak než se děla normálně …
@strom14 nas bazén má 31 stupňů, tak jsem vodu ve vanicce postupně snižovala na 31C
@strom14 s malou jsem byla na vanickovani poprve v 10 tydnech rvala nebavilo ji to tak jsme mesic pockali a rovnou na plavani do bazenu a to bylo super! Zkus rovnou plavani sest mesicu je uz dost na vanicku.
Ano, v půl roce je už opravdu pozdě, miminko je už velké