Vaničkování, máte zkušenost?

terka2018
28. kvě 2018

Zdravím,

chtěla jsem se zeptat zda máte někdo zkušenosti s vaničkováním.
Jak tyhle lekce probíhájí, když bych chtěla někam docházet, nebo je to lepší doma? A provádí je ze začátku instruktorka nebo sám rodič?
A mělo to pro Vás a Vaše prcky nějaké výhody? Např. uvolnění bříška, lepší koordinace atd..
Mám chlapečka, skoro 2 měsíce a zvažuji to, než půjdeme plavat normálně do bazenku, nebo je lepší začít až s banzenkem.
I za Vaše zkušenosti s bazenkem budu ráda - kdy jste začali, jaká má být optimální teplota vody, jaké to mělo pro vás přínosy, jak často jste chodili.
Případně jestli je někdo z Brna, kam jste tady docházeli (vaničkování/ bazenek)

Děkuji Vám 🙂

majovasnazilka
28. kvě 2018

Chodila jsem se synem. začal s vaničkováním asi ve dvou a půl měsících, lektorka ho nejdřív držela sama, postupně jsem se naučila jak s ním manipulovat. Lekc trvala cca půl hodinky, plaval nahý,měl to děsně rád, teploučko, nové hračky a pak krásně spinkal. Je důležité naplánovat lekci tak, aby nebylo dítě unavené nebo hladové. přibližně v půl roce jsme přešli už do bazénu. Určitě doporučuju. 🙂

lu_ta
28. kvě 2018

U nás to probihalo stejně, určitě také doporučuji chodit už na vaničkování. Posiluje to svalstvo ke správnému pasení, zlepšuje peristaltiku střev a i spánek 😉

alisator
7. čer 2018

Souhlasim 🙂 ale bylo tezke vychytat, sby nebyl hladový nebo ospaly. Chodili jsme cca ve 3m. A čeká nas bazén. Miluje vodu. I studenou v rybníce (pozor! Hned zabalit a usušit!!)