Maminky,co mi doporučíte ? vanu nebo sprchový box ? do teď máme vanu,ale jdeme rekonstruovat koupelnu tak váhám ...Máme 4 děti ve věku 9,6,3 a 8 měsíců.Ta nejtarčí se už koupat nechce tak nevím s výhledem do budoucna co bude teˇlepší pořídit ....
Máme oboje. V zimě se chodíme prohřívat do vany a v létě chladit do sprchy. Asi bych osobně volila vanu, ve které se dá pohodlně osprchovat. I když se někdo rád sprchuje, tak je sem tam prostě super poležet si ve vaně...
Při rekonstrukci jsme také řešili. My s manželem se sprchujeme, ale bylo nám jasné, že pro děti bude lepší vana. Řešili jsme navíc i prostor, koupelnu máme maličkou. Nakonec jsme našli šikovný kompromis - sprchový kout s hlubokou vaničkou. Nezabere moc místa, na sprchování super a malá tam má cca 25 cm hlubokou vodu a je spokojená.
Volila bych jednoznačně sprcháč pro naši smečku. Jen ta údržba je příšerná oproti vaně ze zástěnou
Záleží na tom, jak je sprcháč velký - máme větší, bez vaničky a děti mi zaběhnou ke druhé straně a pak je tam lovím, navíc jsem celá zmáchaná. V bytě jsme měli vanu a bylo to stokrát lepší. Ve vaně se dá osprchovat i vykoupat, ve sprcháči se větší dítě nevykoupe...za mě vana.
Za nas určitě vana. Nejsme vanovy nakladaci typ ani jeden, ale je fajn tu moznost mit, tu a tam si vanu dáme. V zimě prohřátí, když bolí zada, ja nekdy mivam studeny nohy, ktery nejdou zahrat jinak nez pobytem v teply vode, po návratu z divočiny.je to sen, muze byt potřeba namocit velké pradlo, někdo pravidelne, a na kapříka se to taky hodí. 😉
Deti vanu milujou, milujou. V zimě se tam prohrejou a je to taková dostupná zábava dlouhých zimních večerů, v lete se tam zase krasne odmočí a odbahní. Pri sprchovani dítěte ve vane je voda jen tam a člověk suchej. Pri sprchovani v jakymkoli sprchaci je to problem, pokud se člověk zrovna taky neumyva. Je každopádně dost mokrej, značně nepraktické.
Nastrsti mame oboji,ja se v podstste jen sprchuju,manzel taky,ale obcas da relax ve vane,dcera vanuje,ale v lete ma radsi sprchu,je ji 5
Tak pro ty nejmenší určitě vana, moje děti si v ní vždycky dlouho hrály. Ale máme obojí.
my máme obojí - vanu si užíváme tak 1x za týden my dospělí a děti skoro denně, ale sprchu mají taky rády 🙂 (věk 6 a 4 roky)
Rekonstruovali jsme panelákovou koupelnu a rozhodla jsem se raději pro pořádný sprchový kout (110x100 cm) a místem pro pračku a sušičku, než jakékoli varianty s vanou. Syna 18m koupeme tak, že mu dovnitř dáme plastovou vaničku z Ikey, zabere asi půlku místa. Syn je spokojený, ve vaničce sedí, takže se tam ještě nějakou dobu i s hračkama vejde. Občas se tam s ním umyje i taťka. Navíc cákat může, jak je libo. Vana mi chybí jen pokud chci umýt nějaké velké věci, na to je fakt praktická.
@4kata4 Pokud je místo, tak pro více dětí určitě vanu. Naše děti (jako malí) se rádi koupali pohromadě. U nás tedy dilema při rekonstrukci koupelny nebylo, manžel je vyloženě "vanový typ" 😉. Já se zase sice v 99% sprchuji (starší děti taky), ale to jde i ve vaně 🙂. Ale ty nejmladší (8, 4 a 2 roky) koupaní ve vaně milují. Takže u nás vana se zástěnou.
To bude hrozně individuální. My máme sprchový kout s hlubší vaničkou. Rozhodující byla hlavně úspora místa, jinak bych možná brala i vanu se zástěnou, přestože preferuji sprchování. Mrnous má 18 měsíců a zatím si na sprchu nestěžuje.