Ahojky maminky , dnes jsem byla s malou na očkování a malou i vážila a prý málo pribrala .. v 6 týdnech měla 4340 a dnes v devíti 4650 ... Bylo mi řečeno že mám málo mléka ... Nechápu jak to může tak jednoznačně říct ... Mě malá přijde spokojená,plenek má pocuranych dost a je usměvavá a skoro vůbec nebrečí , jen když trápí bříško ... Mám tyto řeči Dr brát vážně ? Nebo si jet to svoje a neřešit ?! Mě přijde že každému cpe um. Nejsem první ani poslední komu říkala ať si koupí bebu .
@zuzita15 děkuju já jak mám první tak mě ta Dr vždy tak vystraší naposledy mi řekla (v6.tydnech ) ať přestanu kojit a dávám bebu ...po porodu se mi rozjela revmatoidni artritida a měla bYch brát léky které jsou slučitelné s kojením .. samozřejmě jsem si to zjišťovala u různých odborníků ... Ale tak moc mě vystrašila že léky neberu a pomalu nemůžu ani chodit a malou mi musí nosit manžel ....
@petranaty Pokud je maličká spokojená, tak bych to vůbec neřešila 🙂 Důležité je, že přibírá (i kdyby trošku) a hlavně, že neubírá na váze.
Můj malý má 7 měsíců a má jen 6630g, protože mi přibírá 100g měsíčně a měl by 400-500g. Doktorka to řeší jen z důvodu, že hodně pláče. Ale kdyby neplakal, tak to prý vůbec nevadí.
Určitě se nestresujte, někteří doktoři to strašně řeší. Jednou mamince vynadají za to, že malý nepřibírá, podruhé nadávají, že dítě přibírá moc. A vy jako maminka víte nejlépe, jestli je holčička spokojená 😉
@petranaty naprosto te chapu, taky to je moje prvni, navic narozena ve 34tt, takze jsem byla uzkostliva matka a vsechno obrecela, clovek se ale casem otrka 😉😉 Pokud jsou ty leky slucitelne s kojenim, tak je ber, at jsi ty v pohode. Mliko mas, kojis, tak se nestresuj a uzivej si miminko 😘😘
@zuzita15 a to se mě ještě ptala jak dlouho kojim a jestli z jednoho nebo z obou . Kojim z jednoho od začátku a prostě tak dlouho jak malá chce .. takže třeba i půl hodiny .. to se úplně zhrozila , že stačí 10min.z jednoho 10z druhého .. tak jsem ji řekla že jsem myslela že tím kontaktem se mi právě tvoří to mlíčko .. řekla že je to blbost že po 10 minutách už mě má jen jako dudlík ...
@petranaty To jsou strasne nazory, ach jo. Mam kamaradku MUDru a ta ma teda uplne stejne nazory. Jestli se tohle na medicine uci, nebo kde takove hlouposti berou, je mi zahadou...
Kdybys mela dcerku jak becku sadla, bude se po tobe vozit, ze je mimo graf. Kdyz je spokojena, cura a nehubne, tak ma zase problem. Nemas v okoli jineho pediatra, ktery by byl rozumnejsi? My za nasim jezdime 20 minut autem, jen abych mela klid a pediatr resil jen dulezite veci.
Ockovani v 9 tydnech.
@puhelin to bohužel nemám , sáhla jsem po ní právě proto že je u nás jediná a já bohužel nemám řidičák abych s malou dojížděla dál ... I když samozřejmě bude potřeba najdu jiného a holt budu belhat i autobusem no ... Já mám artritidu a bohužel teď je to fakt síla mám co dělat když chodím po bytě a všude mám rozestavěné židle abych mohla sednout když už je nejhůř ... No mazec a ona mě ještě depta s kojením 😩😩😅
Pokud nemáš k dr důvěru, upřímně bych zvažovala spíše o změne pediatra 🙂
@petranaty Musis strasne trpet, je mi to lito. Babicka ji ma a breci bolesti. Ty leky jsou s kojenim v pohode? Snad ano. Ono te ted kojeni oslabuje jeste vic. Ja jsem zdrava, klouby v poradku a po 3 letech kojeni (prvni 28 mesicu) me boli vse, droli se mi zuby, rano kulham nez se rozhybu. Coz teprve u tveho stavu.
@puhelin no právě že na ty léky jsou rozdílné názory ... Takže jelikož nevím komu mám doopravdy věřit tak žádnou léčbu nemám ...snažím se to vydržet jen párkrát jsem si ten prášek vzala a dávala malé mléko z mrazáku co mám schované od začátku ...až se rozhodnu že přestanu kojit tak bych měla nastoupit na biologickou léčbu ta snad zabere .. jinak babičku plně chápu..večery a rána jsou fakt hrozně bolestivé až jdou slzy do očí ....
@petranaty pokud má pověřené plenky a nemáš pocit, že by plakala hlady, tak bych to vůbec neřešila. Mně malá taky přibírala málo, byla prostě drobná, mimo tabulky, na roce 7,5kg, doktor to občas komentoval, doporučoval um, já to i zkusila, ale malá mi dala jasně najevo, že ani omylem. Dál jsem to neřešila, malá spokojená, všechno uměla, jak měla, jen byla prostě drobná, do výšky rostla dobře. S příkrmy jsem začínala na šesti měsících, do té doby byla jen plně kojená, ona těm příkrmům stejně moc nedala možná do roka. Navíc kojené děti dost často přibírají skokově, takže to za měsíc může být úplně jinak. Zatím bych UM vůbec neřešila.
@zuzita15 Moc moc gratuluju a drzim pesti <3
Zubar mi ted po roce od prohlidky nasel fakt hodne kazu, par spicek se mi zacalo drolit. Co jsem usetrila na UM, to dam za nove zuby. Ale UM jssm davat nechtela a nastesti ho oba nikdy ani neochutnali. Tenkrat jsem mela koupeny Nutrilon, kazda davka zvlast zabalena. Pred prvnim porodem, jakoze pro jistotu, pry ss to ma. Chlap si to pak sypal do kafe misto mleka :D
@petranaty nevsimej si ji, pokud ti mala prijde spokojena a ma dost pocuranych plen, tak je to v pohode. Moje dcerka taky pribirala min, musela jsem menit pediatru. Mleko mam jeste v jejich 22m