Váha a přejídání po porodu. Měla jste tak také některá?

nikola_666
23. dub 2024

Ahoj, jsem měsíc po porodu, před otěhotněním jsem vážila 43kg, během těhotenství jsem nabrala 14kg, v porodnici jsem nechala 10kg a 4 dny po přijedu domů jsem byla na 41kg. Drželo mi to nějak tři týdny, ale poslední týden se pořád jen cpu, vyloženě. Nechala jsem v krámě 500kč jen za sladké a vše během dvou dnů snědla. Pořád něco musím jíst a už mám nahoře 4kg😭 měl někdo tohle přejídání taky? Jestli to souvisí třeba s kojením nebo něčím já tímhle nikdy netrpěla a už jsem zoufalá nechci skončit jako koule protože jsem po porodu vypadala jak kdybych tím ani neprošla ale za chvíli budu vypadat nejspíš jak po třech porodech😭

michaela666
23. dub 2024

A jak se stravuješ? Neodbýváš se? Přidala bych víc bílkovin do jídelníčku, pak se budeš cítit sytá a nebudeš mít potřebu cpát se sladkým.

jancazao
23. dub 2024

@nikola_666 asi to tělo potřebuje. Píšeš že jíš hodně sladkostí. Zkus se zaměřit na vyváženou stravu, kvalitní bílkoviny a zeleninu, samozřejmě i sacharidy. Potom by neměly být takové chutě.

pilzzee
24. dub 2024

Kolik proboha meris???

cilkat
24. dub 2024

Hele, i pokud máš 150 cm, tak je 43 kg fakt málo a tělo ví, co dělá. Pokud chceš kojit, potřebuješ živiny na tvorbu toho mléka. Nauč se jíst - touha po sladkém je akutní volání po energii. Znamená to, že jíš celkově málo a prostě tělu chybí energie. Najeď minimálně na 5 slušných jídel denně (ne, půlka jabka není slušná svačina). Slušné jídlo obsahuje nějakou bílkovinu a nějaký sacharid k tomu (chleba se sýrem a šunkou, třeba). Když k tomu bude i vitamín (zelenina/ovoce) tím líp. Fakt snídejn, obědvej, večeři a mezi tím dej svačiny. Když budeš slušně, pravidelně jíst, zmizí ta chuť na sladký a nebudeš ani tolik přibírat váhově. Tělu bude líp, miminko bude mít kvalitní výživu v podobě živinově bohatého mléka, figura zůstane zachovaná a všichni budou happy 😉 .
(Ps: píšu ti to jako člověk, ketrému tohle vysvětlovala diabetoložka, protože se po porodu prožral k náběhu na cukrovku ... fakt stačilo pár měsíců hlídat jídelníček ve smyslu "jez, jez kvalitně, nevynechávaj svačiny" a začala jsem i hubnout a cukr se srovnal ... jo, ale hubla jsme z 90 kg. ty prosím nehubni.)

levandule_k
24. dub 2024

Po porodu tělu chvíli trvá než se dá do normálu. I když odložíš kila, tak tělo potřebuje čas než se vrátí do původního stavu. Stravuj se zdravě, protože potřebuješ energii na kojení a péči o dítě. Pokud bys měla břicho i po 2 měsících, tak si zajdi na fyzio můžeš mít diastázu, kterou nějakými cviky spravíš, ale musí to být spešl cviky na diastázu. Klasické sklapovačky ti nepomůžou, to si můžeš ještě něco dodrbat.

Ty sladkosti jsou jen volání těla po energii, přesně jak píše @cilkat

nikola_666
autor
24. dub 2024

@pilzzee 153cm ale na moji výšku je kolem těch 43-45 kg fakt akorát já v těhotenství přibrala 14 kg a vážila jsem přes 54 kg a bylo to fakt hrozný jak jsem malá jde na mě vidět každé kilo🤦🏽‍♀️

cilkat
24. dub 2024

@nikola_666 Ale ty jsi za těhotenství nenabrala vůbec žádný tuk. Ty jsi nabrala 10 kg "miminko + servisní tkáně" + zjevěn nějaká zadržená voda, jinak bych neshodila do týdne 4 kg. Takže "vážila 54 a vypadalo to fakt hrozně" vůbec nebylo stejné, jako bys reálně vážila 54 kg... měla to třeba trochu ve svalech a pod. Ne každé kg nahoru je špatně.
Mimochodem pokud po sladkém přibíráš tempem, ketré píšeš, je to tak skoro určitě zadržoání vody. To dělají obvykle rozházené hormony, nebo rozházené soli... A soli a minerály opět potřebuješ na to mléko. Fakt. snaž se kvalitně jíst - maso a zeleninu. Slušný porce. Prolož to občas nějakým jogurtem nebo tvarohem k svačině, nějakým toustem... a nebudeš to muset docpávat čokoládou.
Až půjdeš k obvodní na kontrolu půl roku po porodu, nebo kdy se to chodí, nech si nabrat glykovaný gemoglobin (dlouhodobý cukr) ... mě totiž tohle zadržování vody dělala cukrovka, tak ať ji máš zkontrolovanou. (ALe teď je ještě brzy, teď moc lítají hormony.)