Ahoj holky,mám dotaz,v kolik dáváte své ratolesti spinkat? malá ted zacala 5.mesic a davam ji spat kolem 8-9h,neni to pozde?
karono my sme zkouseli maleho uplne od zacatku davat spat v 7.... A usina tak to ted Mezi 18:30 a19:30.....
Ahojky, tak dcerka (2 roky) chodí spát kolem 19.00-19.30h, déle nevydrží. Už kolem té sedmé večer říká, že chce jít spinkat. Ale je to ranní ptáče - vstává kolem páté, což je hodně náročné.
Šimonek (bude mít 5 měsíců) chodí spát kolem 19.00hod a vyhovuje nám to.
Jsem ráda, že mám večer volněji a můžu si dodělat restíky anebo odpočinout, jelikož za celý den jsem totálně vyčerpaná.
karono: Ze začátku chodil malej spinkat kolem sedmý, ale asi před 2 měsícama si to posunul na osmou a vyhovuje nám to teď všem líp. Někdy je ospinkanej, tak jde třeba už v 19:30.
Malou jsem kolem 19 h. vykoupala, nakrmila a pak uložila - takže tak mezi 19.30 - 20h.
Teď (5m.) si sama vyžádala dřívější koupání - takže 18.30 vykoupat, nakrmit, uložit a většinou pak hned usíná, jak je z těch lumpáren za celý den utahaná 😀
Čauky, já dávám malou spát před osmou. Ale budí ji budík taťky, takže vstává kolem šesté. O víkendech, když se nevstává do práce, spí tak do půl osmé... což je teda podstatně lepší. 🙂
my dáváme malého spát cca od 2,5M mezi 18:00-18:30 (samozřejmě jsou i vyjímky, má už 17M). Malý si na to hrozně moc zvykl. Většinu doby vstával kolem 6:00 ráno, ale byly doby kdy spal do 7:30 nebo i vstával v 5 ráno. Moc mi vyhovovalo, že jsem měla večer tak brzy klid.
nas chodi podle toho jak spi pres den a v kolik rano vstane 😉 vstava vetsinou okolo 7:00, spi po obede tak hodku az hodku a pul a spat chodi v 18:30 az 19:15.. jak kdy ziva...
a taky hned usina, nekdy u flasky jeste 😉 a jinak klimba do 10ti minut max.
Tak malej chodí mezi 19.30-20.00 spát....v 8 večer už je většinou tuhej 🙂
chci mít večer klid 🙂
jelikož nám malý před koupání usíná na 45min tak usíná až po 21h, ale je hodný,povídá si v postýlce
než posunuli čas na zimní,tak chodili spát v 19-19.30hod,od posunutí koupeme v 18.00hod,kolem půl sedmé mají jídlo a u toho většinou usnou,takže do 19.00hod už spí 😀 jak tu je psáno,aspoň mám klid večer,s těma dvěma toho mám za celý den dost 😀 😀 vstávají kolem půl sedmé,ale už jsme vstali párkrát i v 5.30hod 😀
Zapomněla jsem napsat, že malá vstává v 6h. a někdy vstáváme v 7h. ale vzhůru je o něco dřív.
Když byla menší, spávala do 7.30, do 8h. To mi vyhovovalo líp, takhle se vždy musím vykopat z postele 😀
my chodíme skoro pravidelně kolem 20.30, vstává v 7.00 - 7.30
Tak my jsme ukládali před sedmou až doteď. Ale posledních pár dní už prostě neusne a čumákuje dlouho do noci. Už druhý den usnula dokonce až o půl desáté. Jsem z toho pěkně otrávená. Zvykla sjem si, že večer něco udělám, ale takhle se akorát umyju a jsem ko.
Ahoj...ráda bych se zeptala, co s miminkem které nespinká..je nakojenej, přebalenej, ale jen tak leží v postýlce a nespí, dělá to přes den. Mám ho nechat nebo si s ním povídat a věnovat se mu. \mámje tři týdny...děkuji za rady.
krypto, tohle jsem si přesně před rokem říkala taky, je ještě malinkej, pokud nebrečí, tak ho nech, ať je v postýlce třeba někde poblíž Tebe, on si pak usne.. Takhle se naučí, že se usíná bez pomoci a třítýdenní mimča ještě hodně spinkaj 😉 My spinkaly hodně asi do 5.měsíce, ale od těch dvou jsem si s ní už občas hrála.. Předtím jen, když plakala, tak jsem jí měla u sebe a pouštěla jí písničky a nebo, když jsem krmila a přebalovala, tak jsem na ní mluvila..
andykov...děkuji moc, mě prostě jen bylo líto že je vzhůru a jen tak si leží...ale nakonec se stejně ozve o mlíko a usne u prsa...právě že na to že mu jsou tři týdny, tak toho moc nenaspí, celýdopoledne bývá vzhůru, pak spí v kočárku a v noci tak od jedné kojím každou hodinu...ale co..přibírá hezky tak ať papá...ještě jednou moc děkuji!!!
ahojda, já dávám malého spát tak kolem 18hod, někdy ale už nevydrží a už třeba v 17:40 je v posteli, spí pak celou noc (občas jedno kojení) a ráno vstáváme pravidelně! v 6hod, nemusím řídit budíka 😀
djkrypta, on možná malej vypadá, že je vzhůru, ale prý jsou i děti, které spinkají s otevřenýma očima 😨 ono je to časem přejde, můj synek to udělal tak dvakrát, vždy to vypadá, že kouká do blba, ale za pár minut zaklapne víka a chrní 😀
karono,
my jsme zkusili tak kolem 7 - 7 30 a tedkom je tak zvyklý..večer pak už mám veget a můžu dovařit, dožehlit, nebo sedět tady.. 😅 a ráno vstával zezačátku kolem 6 což byl záhul ale ted už spí tak do těch 7 30, někdy 7.