Maminky, ted si pripadam jako blazen a nevim, zda oblekam syna malo a nebo moc. Jak oblikate vase deticky na noc v lete? V pokojiku ma kolem 22stupnu v noci, je mu 6 mesicu. Do ted jsem mu davala overal s dlouhym rukavem a i nohavicema. Prikryty neni, hned se odkope. Budi se tak 4x za noc na zizen a porad se vrti. Opoceny neni, je normalne prijemne teply. Vsem komu to reknu si mysli, ze je moc obleceny. Nemuze se mi budit horkem? Ctu vsude, ze ma byt teplota na spani kolem 19stupnu, tak pak nevim. Ja sama se v noci prikryju perinou az po krk a budim se uplne mokra. Ale ja bez periny neusnu, tak mi prijde divny miminko nechat v kratkym body a sebe zachumlat pod perinu 😁 Nebo to maji miminka jinak nez dospely?
@ema93 ja taky nechavam dceru v overalu s dlouhym rukavem i nohavicemi. Presne jak pises - hned se odkope. Kdyz jsem ji dala jen body s dlouhym rukavem a ponozky, tak mela v noci studene kolinka... Neprijde mi spocena a vrtet se muze kvuli brisku nebo hleda spravnou polohu. Ja se taky vrtim a nevydrzim spat v klidu 🤷♀️
@ema93 Nase ma teda 14 mesicu a take ma overal s dlouhym rukavem a tapkami. V pokoji mame kolem 24 stupnu a spi celou noc uplne v pohode. Ja sama jsem spocena az za usima 😁
6m, body s krátkým rukavem. Ponozky na spani nesnasime vsichni takze ani prcek 😀
Dcera (4 měs.) spí v overalu s krátkým rukávem a krátkýma nohavicema. Přikrývám dekou nebo jenom cejchou.
Malá 8m, usíná v krátkém bodyčku a kolem půlnoci jde do spacího pytle bez rukávů a když je v ložnici extra horko tak jen plenka + pytel. Máme dřevostavbu bez klimy, ložnici na západ, takže na spaní je tu běžně 25 stupňů a víc v létě 😣
Mame v loznici asi 25 a maly (6 mes) spi ted nejcasteji v body, dnes kratky rukav, nekdy dlouhy, a jak ted bylo chladneji, tak normalne overal dlouhy rukav i nohavice. Pres to slabsi deka. Neodkopava se, ale porad vyndava ruce a ma je studene...
V pokojíku má 25-26°C takže spí jen v bodýčku. Je to teplokrevník 😀
9 mesicu, body s kratkym, a stejne se poti a budi, v 6 mesicich to bylo stejne. Ale kdyz je mu opravdu horko, nekompromisne rve, ale to je miminko od miminka ruzne, starsi se nevztekal ani kdyz propotil vsechno zkrz nazkrz.
6 měsíců. Overal nebo body s dlouhým rukávem+leginky. Všimla jsem si, že s krátkým rukávkem se víc budí. Ponožky si sundává, takže když nemá overal tak nemá ani cenu jí je dávat. Ale usíná se jí nejlíp pod péřovou peřinkou, někdy se částečně odkope, někdy ani to ne. Výjimečně ji přesvědčím na tenkou chlupatou deku, ale moc často ne, teda... Jo... a spí tak i přes den... Jako ano, tak trochu ji chápu, já taky do teď v noci objímám péřovku, ale i tak je to trochu na palici. Ještěže v kočárku usne i bez peřiny - leč někdy začne fňukat a usne až když přes ní přehodím tenší dečku. A to může být třeba třicet stupňů, je jí to jedno.
Body s krátkým a spí pod peřinkou teda, kdyžtak se odkope
Malá je po tatínkovi, takže v létě overal s krátkým rukávem bez nohavic, občas dám ponožky které si stejně většinou sundá. Nepřikrývám, stejně se hned odkope. Míváme taky kolem 22 stupňů. No a já oproti tomu spím celá přikrytá lehkou peřinou a obvykle i v ponožkách.
Body s dlouhym rukavem a spaci pytel z bavlny
Syn 9 měsíců, spí v bodyčku s krátkým rukávem a tenké kalhoty. Spí v postýlce v hnízdečku, přikrytý je většinu noci. 🙂
V tychto horkach mi mala (3 mesiace) spi v kratkom overale a ponozkach, ani ju neprikryvam
Když je 22, dlouhej overal, neprikryty. Když je už kolem 25 tak jen body s krátkým. S tím, že mu nohy nad ránem zamotam do tenké (plinkove) dečky.
Tak koukám, ze kazde ditko je jine. Dnes prvni noc v kratkem body a ponozky. Vzbudil se v 1 rano na piti, v pul 7 na mleko a spi jeste ted prekuleny na brisko. Takze mozna je opravdu horkokrevny. A jak uz tady nekdo psal nade mnou asi to ma po tatinkovi. Tomu je taky porad horko a mne zima 😊 Ty deticky proste nejde dat do jedne skatulky 😊 Dekuju moc!
Syn 15m body s krátkým rukávem a stejně se ještě odkope, v pokoji cca 24°C. Starší má nátělník a trenýrky, téměř 4r.
Dcera 5m spí buď v body s krátkým rukávem nebo v krátkém overalu, bez dečky. Je léto a horko, máme tady celou noc 24 stupňů, nedovedu si představit oblékat víc . Starší syn 3r spí nahý bez peřinky 😂
Nas maly ma rok a pul a nesnasi byt prikryty. Ma uplne prazdnou postylku, vypada to hrozne ale nic tam proste nesnese, vsechno vcetne periny hned vyhazi. A hrozne dlouho mi trvalo to akceptovat, protoze ja potrebuju mit perinu az po bradu 😀 no, kazdopadne pres leto spi v kratkem overalku, kdyz je chladneji tak dostane tenke ponozky. Spaval takhle i loni kdy mel cca pul roku, jen lezel jeste na hnizdecku. Ale chce to hlavne respektovat vlastni dite a vypozorovat jak je mu prijemne.
Náš 7. měsíční prcek spí v krátkém body, je mu neustale teplo přes den i v noci, kdybych mu dala dlouhé, tak je celý propoceny. Přikrývám ho lehkou háčkovanou dekou.
@ema93 náš prcek má 5 měsíců a spí v overalu, z kraje večera bez deky, kolem půlnoci ho přikrývám, také máme v ložnici přes dvacet stupňů, postupně samozřejmě klesá, zpocený není a pití také nevyžaduje, takže si myslím, že je ten overal ideální