V čem spí Vaše mimčo?

janulka_c
6. črc 2021

Ahoj všem, zajímalo by mě, kdy jste začali svá miminka převlékat na noc do pyžamka?
A dále jak přikrýváte?
Malá teď spí v zavinovačce - má ráda to pevné sevření, hezky pak spí. Ale bude jí 7 týdnů a má adbukční peřinku kvůli kyčlím a začíná ji být zavinka malá. U starších jsem používala spací pytle, ale nepotřebovali to pevné sevření. Ona se budí jak máchá rukama 🤔 tak teď babo raď ….

mamikry
6. črc 2021

@janulka_c Do pyzamka oblekam od zacatku, prijde mi, ze se v nem musi spinkat lepe nez v bodycku. Maly ma 7 tydnu a pevne zavinuti uz nastesti nepotrebuje. Potrebuje mit ale pocit, ze neni uplne na volno. Aktualne spinka polozeny na perove perince, kterou ma kolem sebe trosku nachumlanou nebo v hnizdecku, kdyz nespime doma. Podle pocasi spi bud v lehkem spacim pytli, nebo mam Lodger Wrapper, ten davam casto. Kdyz je hodne chladno, tak pres nej dam jeste deku a zastrkam ji pod matraci nebo perinku, aby si ji neodkopal. Pevne zavinuti jsem u deti resila v teplem pocasi tak, ze jsem plenkou svazala jen rucicky, aby se nerusily.

michaelarousova
6. črc 2021

@janulka_c hned☺️Nejak by me nenapadlo mu dat neco jineho

klko
6. črc 2021

@janulka_c mam 3.mimi spi v dupackach nebo v bodynu. Ale... stale spi v zavinovacce (18. mu bude 6m).
Vsechny moje deti milovali zavinovacku (rychlo).
Vylozene jako sup dame pyzamko jsem jela az asi od roka

janulka_c
autor
6. črc 2021

@michaelarousova malá mi zatím spí v tom, v čem je celý den, vstávala prakticky jen na jídlo a jinak spala a spala, teď už je před každým jídlem i vzhůru, tak bych zavedla rituál večer - převlečení do spacího overálku. 😉

janulka_c
autor
6. črc 2021

@klko 😲 to máte nějakou spešl, velkou zavinku? Mohu případně typ na shop? Díky

klko
6. črc 2021

@janulka_c
Uplne obyc rychlozavinovacku. Slabou..... uz ji mam pro 3.dite. ani nevim kde se koupili tenkrat.

biciklissie
6. črc 2021

Miminko přes den spinkalo v tom, v čem bylo. Dávala jsem jen pohodlne oblečení. Na noc jsem prevlikala do overalku. Ze začátku jsem taky zavinovala a pak taky vyfasovala abdukacni peřinku. Pak už jsem zavinovacku nedávala, aby nebyla moc sesněrovana. Naštěstí to nevyžadovala. Spala pod dětskou peřinkou nebo dekou. Jak se začala víc hýbat a tedy odkopávat, tak jsem dávala do spaciho pytle. Možná fakt jen zkusit svázat ručičky látkovou plenou nebo nějakou tu lehkou látkovou zavinovacku a upevnit pouze přes ručičky.

janulka_c
autor
6. črc 2021

@mamikry mě malá hodně spala, jako třeba 22 hodin, tak jsem to zatím neřešila, ale už více vnímá, tak z toho udělám rituál. Ten wrap - v tom paradoxně být nechce 🤷🏼‍♀️ Prostě se jí líbí zavinka, na nachumlat deku kolem bych mohla 🤔 a pak by mohla být v tom spacím pytli. 👍

janulka_c
autor
6. črc 2021

@klko ty jo, mě se tam sice vejde, ale bez abdukčni peřinky, ale i tak ji ten spodní cíp občas vyleze.

janulka_c
autor
6. črc 2021

@biciklissie jojo, nožky už téměř nesvazuji, jen přes ty ruce, ale pak se mi stalo, že nohy byly holé. Zkusím ještě pohledat na netu. Případně dám tu plenku asi. 👍

biciklissie
6. črc 2021

@janulka_c Já jsem právě četla, že ty děti a problematickými kyčlemi je dobré mít co nejvíc na volno. Tedy abdukacni peřinku (nebo co mají doporuceno) a volnější oblečení, ne soukat do těsných kalhot nebo pevně svazovat. Pokud se ti odkope, tak spací pytel, ten je super. Dá se sehnat i takový, že se dole sepne a je tedy pro kratší pro malé miminko a pak časem odepne a je pro větší. Ale já normálně hned dávala do většího pytle a dole to založila, ona se dcera že začátku ve spaní skoro vůbec nehýbala.

nagojka
6. črc 2021

Ahojky muzu mit taky otazecku ve tve diskuzi?at nezakladam zase dalsi na podobne tema🙂mam termin porodu za 3 tydny a akorat premyslim nad tim spanim...urcite budu na noc davat overalek a v postylce mam hnizdecko...v hnizdecku mam pripraveny spaci pytel,prijde mi ze kdybych prdolku zavazovala ted v lete do zavinovacky,bylo by mi hrozne horko?u nas doma je celkove vetsi teplo mame okna na jih...a kdyz zavazujete do rychlovky...jak to delate?svazete miminku rucicky podel tela nebo je nechate na volno?takze za me na noc overalek a k tomu???pytel nebo rychlovku?🙂😂🤔🤔

klko
6. črc 2021

@nagojka
Za me rychlovku a bud overalek nebo kdyz je gic tak jen bodyno

keksik002
6. črc 2021

@janulka_c od narozeni prevlekam na noc, jinak jsme meli vzdycky perinku 🙂

janulka_c
autor
8. črc 2021

@biciklissie ano, jak pises, volne obleceni a volne nozicky, svazuju vicemene jen ruce, kteryma macha a budi se. To je prave paradox, proto resim v cem taky mimca spi. Asi zkusim ten pytel, jen musim poridit nejaky vic kulaty, doma mam pekny, novy, do A, ale nevim jestli mi tam vleze s perinkou.

janulka_c
autor
8. črc 2021

@nagojka to je individualni, kluci zavinku nechteli a spali v pytli, ale tahle moje kocicka uz od porodnice musi byt v zavince a prestoze bylo teplo, tak na nic musela mit prvni dva tydny jeste perinkj, jinak plakala. Ale narodila se v 38.tydnu s 2,4 kg, tak teplicko potrebovala.

janulka_c
autor
8. črc 2021

@keksik002 diky, me mala hodne zvraci, tak to nemelo moc cenu,uz se to zlepsovalo, tak jsem si rikala, ze zacnu davat na noc “pyzamko”, ale zase se to zhorsilo, tak jeste pockam.