Mám asi blbej dotaz, ale přece 😀 Mám 2 měsíční mimi a nejsem si jistá, v čem ho mám nechat spát, když už za chvíli bude podzim a zima 😅. Má spací pytel, ale není nějakej zateplenej a zatím ho oblékám do normálního overálku s dlouhýma rukávama. V ložnici máme cca 21-22 stupňů (tolik tam bude i v zimě). Ráno má studený tvářičky i ruce. Tak nevím, jestli mu je zima nebo ne a chci se na zimu připravit 😠 Takže - oblíkáte nebo oblíkali jste takto malé mimi ještě třeba do mikiny, nebo něčeho jinýho (třeba fleesovej overálek)? Nebo je lepší koupit zateplenej spací pytel? Nebo něco jinýho? Díky 😉
Dávám body, overálek a přikrývám peřinkou. Spací pytel mám, ale nepoužívám ho. Občas malé přidám pletené botičky, když je studenější. Ale s oblečením bych to taky nepřeháněla. A jestli je ditěti teplo se dá poznat ještě i podle nosánku. Studený nos = mámo je mi zima 🙂
Za mě je nejlepší ten spací pytel+ overal na spinkání. A když jsem si myslela, že to je málo, tak jsem ji ještě ve spacím pytli zachumlala do deky. Ze spacího pytle se nedostane, ale peřinku nebo samotnou deku brzo odkope. 🙂
Tak my máme v ložnici 18 stupnů a děti mi vždycky spaly v bodyčku, (ponožkách) a nezatepleným spacím pytli.
Když je fakt zima, tak je přikryju peřinkou nebo jsem přidala kalhoty. 🙂
V létě jen bodyčko, jak začalo být chladněji (pořád hodně větrám, v noci i v zimě, ale v paneláku to stejně nevychladím méně než na 20, možná 19, a to netopím), tak dlouhý overálek, přikrývala jsem slabou dekou, v zimě dvěma.
Malému byly dva měsíce v únoru. Spal v overalu, peřince a ještě jsem ho přikryla peřinkou. Někdy jsem mu dávala i čepičku. Míváme ale chladněji.
Mireček v tomhle věku (byla zima) spal v overálku a obyč pytli z ikea. Když se mi zdálo chladno, přidala jsem pod overálek bodyčko. teplotu jsem zjišťovala sáhnutím na zátylek - teplý, v pohodě, studený - přidat. Peřinku měl až po 1,5 roce, kdy se začal rozepínat z pytle, protože se odkopával a odkopává dodnes. Takže i skoro ve 4 letech chodím tak cca 5x za noc přikrývat, řeším to teplým pyžamkem a ponožkami.
@lucyanek Já jsem dávala body, kabátek, dupačky a nebo body + bavlněný overálek a normálně jsem přikrývala, spací pytel jsme nevyužili. Všude slýchám a čtu, že jestli je miminku teplo nebo zima, tak se má sahat na zátylek (teda myslím), já jsem tohle nikdy nedělala. Vždycky jsem sahala do peřinky, jestli tam má teploučko. Jinak na to přehnané oblíkání pozor, ať se nepřehřeje, takže mikinu určitě ne. Sami se na noc moc přehnaně neoblíkáme 😉