Ahoj holky, jdu si pro radu. Náš prcek od narození nesnáší, když je v něčem zabalený a nabalený. Ponožky sundá po chvíli a punčochy nemůže mít, to je řev dokud je neserve. A teď k otázce. Spát dávám v overalku bez ťapek či pyžamu. Jakmile usne, přikreju. V ložnici máme 20 stupňů. Jenže nad ránem je vykopaný, přikrývku smuchlanou pod tělem, teplé prostěradlo vykonané. A tak vesele spí se zadečkem do nebe. Jenže ráno je úplně studený a teď jen po ránu kýchá. Teplý overal nepřipadá v úvahu. Řval jak tur, nejraději by byl jen v plíně. Vadí moc, že je po ránu studený, může z toho být nemocný a co s tím. Budou mu dva.
20st. Na noc je dost. To nevadi ze je odkopany. Chladne koncetiny take nevadi. My doma mame a vzdy meli na noc 15 az 18. Deti se moc neodk9pavyly ale někdy taky. Mely na noc body a overal.
Máme něco podobného. Syn (10m) spí teď přes zimu v body s dlouhým rukávem a na tom bavlněný overal. Ponožky si většinou svléká až ráno. Má vlastní pokojíček, tak mu topíme na 20° (v ložnici máme chladněji). Přikrývám občas, když má třeba rýmu. Ale je to boj s větrnými mlýny - přikryju a za půl hodiny je zase odkopaný. Některé děti to tak mají 🤷♀️
Tenky overal bez tapek. Ponozky chce, pri usinani si je ale vzdycky sunda. Prikryt se nenecha. Uz to davno neresim
Koupila jsem merino pyžamo, v celku alá overal, protože se mu vykasava i vršek pyžama až nahoru, měl studená i záda, břicho. Bude ho nosit celou zimu, protože jakmile neleží se mnou pod jednou peřinou, okamžitě se vyhrabe. Ve vašem věku jsem ještě zkoušela spacák =pytel, ale moc úspěch neměl. A taky spacák normálně spacák, chvíli dobrý, ale pak se budil zlostí, že se nemůže vyhrabat.
Máme spaci pytel s nohavicemi , syn pod tím má pyžamko. Deku má taky,ale vždy je do 10 minut po usnuti odkopany...
Už to neřeším, smířila jsem se s tím, že holt není po mně 😁 taky spí v pyžamu bez tapek a často se odkopava, přes den spí jen v tričku s dlouhým rukávem a plence, ale to většinou zakrytá vydrží, případně spím s ní, tak to je v pohodě... V ložnici máme taky kolem 20st
Úplně v pohodě
Co spací pytel na to pyžamo? Klidně tenký bavlněný. Malá je taky odkopávač, takže co se začala soukat ven ze zavinovačky, dostala pytel
Já jsem prý byla úplně stejná, nikdy jsem nebyla zabalená, hlavně bez ponožek. A vydrželo mi to do dnes 😄 neumím si představit, že půjdu spát v ponozkach nebo pod peřinu, zásadně spávám na ní 🤣 je na nás s manželem asi vtipnej pohled- on je zas uplnej Eskymák 🤣
Mě takhle spí 15m. Už jsem rezignovala. Kdyby mu byla zima, zůstane přikrytý. Několikrát se mi stalo, že jsem ho přikryla a on se vzbudil a to už fakt ne. Dala bych mu třeba overalky, aby měl přikrytý záda a hold si zvyknout, že spí nepřikrytý 🤷🏼♀️