V 7 měsících nemá jadérka. Poradíte, prosím?

ancaticho
24. lis 2020

Ahoj, syn měl od 2 měsíců peřinku kvůli špatným stríškám, ale ty hned byly dobré a do 4 měsíce jí měl preventivně. Teď v 7 měsících jsme byli na kontrolním rentgenu a pořád ještě nemá jadérka s tím, že je jinak vše v pořádku. No a vyfasoval zase peřinku, má ji nosit nonstop, ale tentokrát už je to fakt problém, začíná lézt, pretáčí se ale nejde mu to , špatně spí, protože nemůže spát na boku a já si říkám, zda je pro vývoj jadérka opravdu tak důležité, aby nosil peřinku? Všude čtu že jí nikdo na tohle nedostal, že postavení kyčlí s vývojem jadérka nemá nic společného. A je možné, že za ty jadérka může nedostatek vápníku? Syn má totiž alergii na kravskou bílkovinu a tak při kojení držím mlečnou dietu, ale vápník beru 500 mg každý den, tak jestli to není málo. Moc děkuji za rady 🙂

j.a.n.i
24. lis 2020

@ancaticho Perinka na jaderka mi prijde divna, moje deti je taky nemely dlouho, snad do roka a nic nedostaly, jen jsme jezdili na kontroly. Ad vapnik nevim, ale u nas se dodatečně potvrdil opozdeny rust, takze to bylo tim s i zacaly chodit az skoro v roce a pul.

fandysek_1
24. lis 2020

@ancaticho Dcera ani syn je neměli do osmého měsíce a nic jsme na to neměli. Oba dva jsou v pořádku. S vápníkem neporadím. To je spíš na to nechat si vzít krev a zjistit jestli ti něco nechybí.

moominkaa
24. lis 2020

@ancaticho my máme 6,5 měsíce a máme terapii akorát Vigantol dvě kapky denně. Jinak bez omezení. V lednu jdeme na další kontrolu

lucias11
24. lis 2020

@ancaticho syn měl jadérka až v 7 měsících, do té doby nic doktorka neřešila,že je to běžné. Pediatra řekla dávat vitaminu D 2 kapky,po konzultaci na kyčlích jsem nedávala,prý není důvod.

jancabr
25. lis 2020

Dcera měla 2b a 2c, nosila peřinku půl roku. Údajně se má nosit 23 hodiny kuse, dávala jsem jí trochu míň (15-18 hodin). Vždy když spala. Tzn do kočárku na dopolední a odpolední spaní a na noc jsem jí v tom zavřela do spacího vaku. Takhle později se k tomu znovu vracet je pěkně na houby. Každopádně díky peřince se samozřejmě mírně opozdil vývoj. Pozdější otáčení, pasení, lezení, stavění a chodit začala dcera bez opory ve 21 měsících.

lida9
25. lis 2020

zkusila bych konzultovat i u jineho lekare... za to nic nedas🙂

lenerka1
25. lis 2020

Taky bych konzultovala i jinde, mám dojem, že jsem někde četla, že na jadérka je čas do roka, ale nejsem lékař...

kukuls
25. pro 2020

Ahoj, moje malá taky do 8.měsíců jadérka neměla a peřinku jsme nedostali 🤔 doktor říkal že dorostou a měl pravdu 😊