Zdravím všechny. Do čeho utíráte malé děti po koupeli? Používám tetra plíny. Od tchýně jsem dostala dětský ručník z mikrovlákna. Nějak se mi to mikrovlákno nezdá u malého dítěte. Vím, že mikroutěrkou lze poškrábat povrch nábytku z vysokého lesku.
U prvního dítěte jsem měla tetra pleny, u druhého už jsem používala většinou normální ručník...nedrhla jsem, jen jsem poťukala🙂...
Za mě taky tetra pleny KIKKO, jsou savé, dost velké a hezky barevné. Používala jsem je od narození synka a i teď když mu jsou 3 roky, střídám to ještě s jinými jemnějšími dětskými ručníky.
A co si jako maminky myslíte o tom mikrovláknu, utíraly byste do něho svá dítka? 🙂
Utirala jsem do normalniho rucniku. Co by melo diteti udelat mikrovlakno? Vysusit ho, nebo poskrabat?
Něco takového..
@janaelisak tak kdyz je to udělaný jako dětský ručník tak dotaz jestli to dítě neposkrabe mi tedy prijde zbytečný 🙂
@janaelisak dej odkaz na co přesně se ptáš
@janaelisak né já bych miminku mikrovlákno nikdy nedala, ani jako ručník, ani třeba povlečení, stejně jako nám dospělým... Dcerka má od narození takové ty plenkové osušky, za mě nejlepší ;)
To je vtipny, normalne se to preci nosi na treky, pod stan,...kdyz potrebujes usetrit misto 😀 proc doma decko utirat drahym hadrem kdyz ho muzes pohodlne zachumlat do velke osusky. Schovej mu to az bude(te) cestovat, se muze hodit 🙂
@janaelisak Taky máme ručník z mikrovlákna, dostaly jsme ho. Přijde mi dobře savý, rozhodně nemám pocit, že by něco poškrábal (ty utěrky z mikrovlákna bývají také něčím napuštěné, proto se s tím nemají drbat lidi, takže ne že by byly zdrsněné).
Používám ho často jako cestovní - ty ručníky i osušky jsou hodně dobře skladné, jsou lehké a zaberou maličko místa. také rychle schnou a nezatuchají.
Ale ta vysoká savost mi je příjemná, někdy dcerce ručník beru.
Takže nemám nic proti, ale na malé mimčo bych asi spíš hlavně používala klasické bavlněné osušky, froté či super jsou ještě takové ty flanelové 🙂
Jo a povlečení z mikrovlákna je něco úplně jiného - jedno je teplé a chlupaté jako flees (nemáme a ani bych nekoupila), druhý typ je hladký až chladivý, nicméně neskutečně klouzavý - měli jsme povlečeno jednou a vnitřní peřina se v tom pořád někam sunula, že dítě každé ráno spalo pouze pod povlakem. I mi to místy na polštáři přišlo takové štípavé, takže toto NE!
Ono každé mikrovlákno je jinak tkané, takže od toho pak ty vlastnosti výrobku. Třeba máte fakt nevyhovující osušku, těžko soudit.
Normalni detskou osuskou jeste po neteri...frote to je🙂