Ahoj🙂 Chci se poradit, nebo spíše pobrat více zkušeností, nápady a posřtehy od Vás, jak jste uspávaly své děti. nám je 6 měsíců, jedině usneme kojením, houpáním, plácáním po zadečku, nošením v šátku, nosíku, v kočárku. Nikdy to není pravidlem a každý den je to úplně jiné. Už jsme prošli snad všemi metodami. Jo a jsme bez dudlíku, nechce ho. Měl to někdo podobně? změnilo se to?O metodě vyřvání neuvažuji🙂
Tak především... Důležité je to, co vyhovuje oběma stranám. Pokud ti toto uspávání nevadí, tak není co řešit :o) Pokud by jsi to chtěla jinak, tak je to něco jiného...
Já jsem oběma dcerám začla dělat tak kolem 4-6ti měsíců večerní rituály. V podobný čas jsem je vždy vykoupala, pomazlili jsme se spolu, převlékla jsem je do spacího oblečení a šli jsme k postýlce. Ještě jsme se spolu mazlili, kojila jsem/krmila jsem láhví, říkala vždycky stejnou básničku, pustila kolotoč a pak jsem je ještě chvíli hladila a pak odcházela. Ze začátku to bylo horší - musela jsem ještě uspávat jinak (hladit, zpívat, houpat...), ale časem si obě na rituál zvykli a začli krásně usínat. Nikdy jsem nenechala dítě vyřvat, nikdy jsem nebyla násilná, vracela jsem se k postýlce občas klidně hodinu, dvě a chlácholila...
@katkahavu Vydržela jsem do 19. měsíce a ukončila jsem kojení proto, protože syn mě přes kojení uplně "vysával". Kojili jsme ráno, večer a v noci. Ráno a večer jsem si to užívala a proto vydržela tak dlouho, ale v noci i v těch 19ti měsících chtěl prso i 9x za noc. Byla jsem jeho dudel a to mě uplně vyštavilo. A tak jsem si řekla, že kojit se má jen do té doby, do kdy je nám to oběma příjemné a ukončila jsem to.
@katkahavu Ahoj,záleží jakou vyřvávácí metodu myslíš.Jestli tu,co necháš řvát dítě,dokud neusne,aniž bys k němu chodila,nebo tu,kdy ho necháš řvát s tím,že občas ho jdeš uklidnit,dokud neusne.Tu první neuznávám,tu druhou praktikuji na syna.Většinou ji ani nemusím praktikovat,usíná poté,co ho položím do postýlky.Když řve a je protivný,neklidný,taky poplacávám po zadečku nebo hladím po zádíčkách,a když se uklidní,odejdu.Když začne zase řvát,opakuju to.Ale nejdu k němu hned,až tak po 5 minutách řvaní,lépe pak usíná.Když jsem občas přišla hned,bylo to s uspáním horší.
Já jsem uspávala u kojení do dvou let a pak začala usínat sama u televize. Syna jsem dala do postylky a spal od jednoho roku. Nejmladší je 11 měsíců a stále uspavame u prsa.
@katkahavu Tak me maly skoro do roka usinal jen co vypil lahvicku mlika......Posledni tri tydny zmena,vstava v postylce a podobne. Nejprve jsem chovala,ale jen dva dny,nechtela jsem aby si na to zvykl,pak jsem ho nechala a odesla,ale to moc plakal. Nakonec zabralo,ze vypije mlicko,popreji mu dobrou noc,reknu,ze mama jde taky spat,lehnu si do postele,zavru oci a necham ho. Nekdy popoleza, parkrat si stoupne, ale do 10-15 min usne.
Už je tu hezký článek od katyxy https://www.modrykonik.cz/blog/katyxq/article/citlive-zpusoby-jak-pomoci-kojencum-a-b-42txyc/
Také jsme na tom byli tak. Zkoušeli jsme všechno kromě vyřvání, občas svitla i naděje na zlepšení, nicméně až ukončení kojení přineslo to, že nakonec přijal jednoho plyšáka a usíná při čtení pohádky. Po ukončení kojení mu to trvalo jen 3 dny, než si takhle zvykl.