Uspávání jen u kojení. Jak to máte vy?

marie_nn
22. únor 2022

Maminky uspavate taky jen u kojení? Myslím starší kojence.. Syn skoro 11m usíná u prsa..vecer hlavně. Přes den usne i v kočárku, někdy nositko, autosedačce atd. Ale ten večer. Přemýšlím nad tím, jak to bude když bude spinkat u babi, snad tím někoho nepohorsim, ale oni si to přejou a i my s přítelem by jsme chtěli minimálně v létě někam vyrazit aspoň na 1 noc.. To už bude trochu větší syn..treba by ani tooolik nešlo o to uspavani, přinejhorším by ho udyndali v nositko nebo tak. Ale co to buzení v noci? Syn se někdy budí několikrát za noc, ale dám jen prso a spí dal. Jak by to bylo jinak? To ho budou muset uspavat každou chvíli chováním neo tak.. Promiňte že tady stezuju nebo něco... Třeba to bude úplně jinak.. 😀Ale teď nad tím docela přemýšlím.. Mimochodem i o kojeni mi jde.. Vždy jsem si říkala jak bych kolem roka přestala.. Hm🙃 nevím jak to udělat, za boha nechce flašku.. Zkoušela jsem víc um, víc dudlu.. I přes flašku s brčkem a to si párkrát cucne a už nechce.. Jídlu taky moc nedá že by pak neměl ani to UM jen stravu.. Achjo 😂😂sory za sloh a snad nebudu za trubku a řeší tohle víc maminek 🙃🙃🙃

mandala
22. únor 2022

No, pokud neodstavíš, tak bych dítě na noc nikam nedávala 😉

marie_nn
autor
22. únor 2022

@mandala noo jsem to blbě napsala, myslela jsem celkove kdyby se mi podařilo odstavit jak to bude jako s tím vstávánim v noci kdy mu nedám prso😀 i celkove s uspavanim..jestli má některá zkušenost jak začala a uspavanim případně i odstavenim

gbp
22. únor 2022

@marie_nn 22 mesicu a mam stejne 🤷🏼‍♀️ holt udel matek. nevim no, ted uz nekdy reknu, ze uz nechci, kdyz se vzbudi znovu ani ne za hodinu a tak chvili fnuka a zas usne. nebo si da vodu. ale tak bud odstavis nebo si das tu praci s tim, ze i uprostted noci ho to naucis jinak 🤷🏼‍♀️ tak aby to mohl delat i nekdo jiny, ale nejspis bude rev a taky to bude opruz 🤭 ja sem rada, ze u toho muzu zas usnout a nepochuduju tu hodinu s nositkem v prostred noci. chvili mela i obdobi skakani na balonu, ale casto se vzbudila, kdyz sem ji polozila.

mandala
22. únor 2022

@marie_nn no pokud bude odstavený a bude se budit, tak nabízet třeba flašku, hrnek atd, to ho postupně přestane bavit a postupně se přestane se tolik budit - takhle to fungovalo u nás, určitě to není všude stejné. Jinak já odstavila tím způsobem, že jsem se na tři noci odstěhovala a dítě spalo s tatínkem, jak se s tím tatínek popral radši nechci ani vědět 🙈

gbp
22. únor 2022

@marie_nn a ted vidim dodatek...nu, to ti nikdo nerekne, protoze nikdo nema tve dite 🤷🏼‍♀️ kazde potrebuje neco jineho. nekdo po odstaveni spi celou noc, nekdo se budi dal. nekdo aby usnul potrebuje houpat, chovat, zpivat, hladit, vodu, jiny mliko, dudlik...asi tak milion moznosti bude 😅

emamaira
22. únor 2022

@marie_nn tak to máme úplně stejně. Synovi teď bude 10 měsíců a taky bych už ráda aby se jeden večer obešel beze mne 😀 odstavit ale ještě nechci, tak hold to budu muset ještě chvíli tak nechat. Rad na odstavení je hodně, ale pochybuju že to půjde bez řevu, pokud sám nebude chtít.

jjasmina
22. únor 2022

@marie_nn já začala odstavovat ve 14 mes byl to popravdě ideál stav, dost jedla, pila vodu a čaj a usinala prostě pritulena vedle mě a u svagrove taky nebyl problém, ale pokd někde spat, tak jen po odstavu. Já měla strašnou kojomilku, zvykne si usínat i bez prsa a popravdě já se po odstavu i konečně normálně vyspala

antoinet
22. únor 2022

Kojené děti nikdy hlídané na noc nebyly, tak moc neporadím 🙂 Neužila bych si výlet, protože moje dítě by někde daleko beze mě nemohlo usnout.
Odstavení mi vyhovovalo v roce, pokud už děti pěkně jedly, usínání se srovná za pár dní.
Takže s výlety bych počkala po odstavu, nemůžeš dát babičce kojené dítě a odjet.

jana_zofie
22. únor 2022

Kdyz tam nebudes, usne brz prsa. Vlastni zkusenost. Kdyz jsem doma, za nic na svete. Kdyz nejsem (porod nebo driv prace na mikrouvazek), tak sla treba pozdeji, chtelo to vic kreativity, ale usnula. Oni si poradi. Sama sice jeste jinde na noc nebyla, wle nemyslim si, ze by bylo spatne nechat na hlidani neodstavene dite...

areh
22. únor 2022

Já jsem staršímu synovi nejdřív zrušila noční kojení. Mléko měl jen před spaním. Když se vzbudil v noci, dala jsme dudlík. Kolem roku a 3/4 spal poprvé u babičky. Zvladl to bez mléka. Pak jsem normálně kojila dál.
Jinak u nás platilo, že pokud jsem byla doma, chtěl mléko a bez něj neusl, když jsem doma nebyla, usl bez problémů s tatínkem