Holky, jak jste řešili, když se dítě začalo zvedat, aby ldZ má jít spát leželo v klidu, nestavělo se, neotáčela, nelezlo a kdo ví co ještě. Když se snažím, aby byl klidu tak se mu to nelíbí a začne plakat.
Syn má na spaní dudlík. Vždycky, když se postavil, vzala jsem ho a hodila na druhý konec postýlky, on si pro něj klekl nebo se natáhl a dolezl pro něj a tak pořád dokola, dokud se neutahal a nezůstal ležet. Když to přestalo fungovat (už byl tak stabilní, že zůstal stát, i když se ohnul), tak jsem ho prostě nechala stát, zhasla a šla... Po čase si zvykl, že položíme, přikryjeme a odcházíme.
A kde usíná? Syn usíná ve své postýlce ze které nevyleze. Je hned u naší postele, tam ležím já nebo manžel a děláme ze už spíme. I když pochoduje a trvá mu to, nakonec si lehne a usne.
Ja sem syna proste padesatkrat nezne polozila a vysvetlila, ze se spi. Za cas to pochopil a lezel sam. Dceru uspavam u prsa a prendam do postylky.
A není na něj prostě ještě moc brzy? 🙂 Zkoušeli jste dávat spát třeba o půl hodiny později?
Nebo zkusit uspat ve vaší posteli a pak prcka přendat?
Já jsem syna vždycky položila, on vstal, já položila a tak dokola. Chvíli to fungovalo, ale jak víc pobral rozum, tak si z toho udělal hru a musela jsem přestat. Takže položím do postýlky a hotovo. Někdy už je hodně unavený, takze zůstane ležet. A když vstane, tak si toho nevnímám, on se tam nejakou dobu plácá, baví se, jak umí a pak si lehne a usne.
@nina2022 moje roční dcera je dost akční. Když ji uspavame v postýlce, dáme dudlík, usinacka k hlavičce, rekneme haji a položíme do postýlky. Když se otočí na bříško, stoupne si a začne se smát, zase ji položím na záda a řeknu haji.. Dělám to i 10x. Když nepomáhá, držím ji jemna ruce na nožkách aby se neotocila.. občas se vzteká (když řve pustím ji a spát ji dám později, protože prostě ještě nechce), ale většinou usne do pár minut. Nad ránem když se vzbudí a stoupne si a volá na mě, položím ji do postýlky, řeknu haji, otočím se k ní c posteli zady..a jak vidí že nezájem, lehne si a spinká taky 👍
Uspavala jsem u sebe na posteli. Drzela jsem malou za ruku a zpívala ji. Pak ji prendala do postýlky.
Asi bych nemela nervy na čekání, jestli si sama lehne nebo ne. 😀