Uspávání a stání v postýlce. Jak jste to řešily?

nina2022
16. únor 2023

Holky, jak jste řešili, když se dítě začalo zvedat, aby ldZ má jít spát leželo v klidu, nestavělo se, neotáčela, nelezlo a kdo ví co ještě. Když se snažím, aby byl klidu tak se mu to nelíbí a začne plakat.

zrzinda
16. únor 2023

Uspavala jsem u sebe na posteli. Drzela jsem malou za ruku a zpívala ji. Pak ji prendala do postýlky.
Asi bych nemela nervy na čekání, jestli si sama lehne nebo ne. 😀

emillyhk
16. únor 2023

Syn má na spaní dudlík. Vždycky, když se postavil, vzala jsem ho a hodila na druhý konec postýlky, on si pro něj klekl nebo se natáhl a dolezl pro něj a tak pořád dokola, dokud se neutahal a nezůstal ležet. Když to přestalo fungovat (už byl tak stabilní, že zůstal stát, i když se ohnul), tak jsem ho prostě nechala stát, zhasla a šla... Po čase si zvykl, že položíme, přikryjeme a odcházíme.

nina2022
autor
16. únor 2023

@emillyhk dudlík vůbec nemáme

crejzy
16. únor 2023

A kde usíná? Syn usíná ve své postýlce ze které nevyleze. Je hned u naší postele, tam ležím já nebo manžel a děláme ze už spíme. I když pochoduje a trvá mu to, nakonec si lehne a usne.

emillyhk
16. únor 2023

@nina2022 Tak ho nech stát, dřív nebo později si lehne. Jediný rozdíl je v tom, že čím víc na to lehnutí budeš tlačit, tím spíš se bude vzpouzet a o to dýl to potrvá. Buď můžeš ležet vedle nebo (pokud nebude plakat) odejít.

nina2022
autor
16. únor 2023

@crejzy usína ve své postýlce, nevyleze z ní, jen se v ní staví

elfka21
17. únor 2023

@nina2022 stejně jako #zrzinda. Jenže ta naše nejen že stála, ale ještě hystericky řvala. Tak jsem ji půl roku po usnutí přendávala z postele do postýlky.

ondul
17. únor 2023

Ja sem syna proste padesatkrat nezne polozila a vysvetlila, ze se spi. Za cas to pochopil a lezel sam. Dceru uspavam u prsa a prendam do postylky.

lvl16
17. únor 2023

A není na něj prostě ještě moc brzy? 🙂 Zkoušeli jste dávat spát třeba o půl hodiny později?
Nebo zkusit uspat ve vaší posteli a pak prcka přendat?

konidana
17. únor 2023

@nina2022 naše si stoupala a ve stoje hystericky řvala, takže jsem pokládala a držela v leže, dokud neusnula. Bylo to blbý období, kdy prostě bez řevu neusnula. V tý postýlce to bylo nejlepší a nejrychlejší řešení jak jí přeprat, uklidnit a uspat.

crejzy
17. únor 2023

@nina2022 pokud nepláče tak ho nechte stát. On si nakonec lehne. Je to nová dovednost kterou chce pořád trénovat. Neustálým pokladáním vyčerpáváte hlavně sebe

nina2022
autor
17. únor 2023

@lvl16 brzy na něj není, jeví známky únavy. To je spíš, že je pro něj novinka stát, tak chce pořád

biciklissie
17. únor 2023

Já jsem syna vždycky položila, on vstal, já položila a tak dokola. Chvíli to fungovalo, ale jak víc pobral rozum, tak si z toho udělal hru a musela jsem přestat. Takže položím do postýlky a hotovo. Někdy už je hodně unavený, takze zůstane ležet. A když vstane, tak si toho nevnímám, on se tam nejakou dobu plácá, baví se, jak umí a pak si lehne a usne.

sorboni30
18. únor 2023

@nina2022 moje roční dcera je dost akční. Když ji uspavame v postýlce, dáme dudlík, usinacka k hlavičce, rekneme haji a položíme do postýlky. Když se otočí na bříško, stoupne si a začne se smát, zase ji položím na záda a řeknu haji.. Dělám to i 10x. Když nepomáhá, držím ji jemna ruce na nožkách aby se neotocila.. občas se vzteká (když řve pustím ji a spát ji dám později, protože prostě ještě nechce), ale většinou usne do pár minut. Nad ránem když se vzbudí a stoupne si a volá na mě, položím ji do postýlky, řeknu haji, otočím se k ní c posteli zady..a jak vidí že nezájem, lehne si a spinká taky 👍