Uspávání a spaní tříleťáka. Jak to máte vy?

5. únor 2024

Ahoj ženy jdu si k vám pro radu a zkušenosti. Jak vaší miláčci ve třech usínají a spí v noci?? Dcera má od roku a půl přichystaný pokojík s postýlkou (spala tam párkrát). Jenže celou dobu spí v ložnici. To by ani nevadilo ale trochu se začínáme doma hádat s manželem ohledně uspávání. Dceru uspáváme cca 1 -1.5h každý den a je úplně jedno jestli půjde spát v 8,9,10... Máme mimčo 3měsíce a teda starší dcera připadla na manžela a ten se o ní stará a spí s ní. Neboť já spím s mimcem jinde. Problém ale je v tom , že dcera chce jen manžela... Ne většinou v době co se uspává pláče prcek a tak je to nekonečný boj. No a k věci... Manžel už začíná zuřit, že by měla spát sama, že se k ní chováme jak k miminku. Že nehodlá každý večer uspávat takhle dlouho .. že ho to prostě už nebaví. Chápu ho... Práce, doma pomáhá a pak ještě takhle trdluje. Vůbec by nevadilo že je v ložnici ale to uspávání už je fakt na palici 🙏🙏🙏 Nemáte prosím někdo zkušenost jak nejšetrněji přejít na jiný zvyk.

te_reza
5. únor 2024

Spí přes den?

autor
5. únor 2024

@te_reza ve školce do 14h

fifinka2020
5. únor 2024

Nám třeba přibližně v tomhle věku pomohlo to, že jsme pořídili takový projektor hvězdiček (kupovala jsem to tehdy za pár korun v Rossmannu, prostě to barevně svítilo na strop a hrálo takové uspávací melodie). Vždycky když jsem šla uspávat, tak jsem to zapnula a syn si v podstatě vytvořil navyk na ten zvuk a světýlko, takže potom už mu to stačilo zapnout a byl v klidu. Neříkám, že to tak funguje všude a se vším – Ideální je přijít na něco, co bude vyhovovat vám (třeba pustit nějakou audio pohádku nebo lampičku nechat rozsvícenou a otevřené dveře), ale rozhodně bych to nelámala přes koleno – mám zkušenosti, že většinou se to nezmění a akorát se potom všichni zlobí, že se to nedaří. Ale chápu, že je to únavné. Takže bych zkusila přidat k tomu uspávání na nějakou dobu nějaký rituál a pak zkracovat dobu, kdy bude manžel s dcerou. Na druhou stranu, jak je staré miminko? Ona to taky může být dcery "obrana", jak se srovnat s novým sourozencem – každé dítě to projevuje v trošku jiné oblasti. A četla jsem, že klidně ten první rok člověk musí být trošku tolerantní ke všem novým věcem. Tak bych asi dceři zkoušela vyhovět a spíš přemýšlela o tom, jestli manžel nemůže udělat nějaký kompromis, aby to zvládli oba (třeba jenom sedět u postele a vyřizovat si maily nebo něco takového)

te_reza
5. únor 2024

To jsme měli to samé, od 2 let doma nespala a jak to ve školce zalomila, bylo večer peklo. O víkendu když jste doma přes den spí?