Holky radu prosím co mám dělat.
Malá spí se mnou v posteli, od narození nechtěla být v postýlce strašně plakala, což o to mi nejde, ale ona mi ani nespala, třeba usnula až v 5 ráno od 21 hod večera, tak jsem si ji naučila na prso, šum-zavinout-prso a je tuhá a spí celou noc.
Jenomže poslední dobou máme problém, nějak nechce spát ani na prsu, snaží se zabrat, ale strašně se vzteká, že třeba usina a pak se chce nějak na te ruce otočit, což udělá a řve, když se netočí taky řve, proste se buď vzteká nebo řve 🙄 v kočárku mi spí z 5 hodinové procházky třeba 20 min, takže to je další mazec.. a když ji dam do postýlky, pohladim, šum třeba (nebo bez nej) odejdu třeba vedle, tak buď řev a to ji neutiší nic (pokud nenajde nějakou kravinu co vymyslí, třeba s kolotočem) a něho prijdu a ona buď stojí a nebo sedí a hraje si.. takže taky to vůbec nejde. Vůbec nevím jak ji uspat. Ona je schopná být klidně 7 hodin vzhůru, ale proste v postýlce dela toto, v kočárku nespi vůbec a než zabere u prsa, tak si musí ohromně hrát s retizkem a 100x se otočit, jsem z toho na palici.. poradíte mi prosím, co bych mohla třeba zkusit? (Šátek máme, ale tam nespí vůbec, ohromně je zvědavá) 🙄😅 Děkuji holky! 🌸
Co zkusit dudlik ?
@pavca1982 Toho se právě bojim, ze jsem už taky. Hlavně mě vůbec neposlouchá, dělá naschvaly, když nedostane co chce tak si to vyřve. Dnes jsem uklizela a uklizela prach vlhcenyma ubrouskama a ona začala rvat, říkám “ne nedostaneš to” a ona začala rudnout a hysterak, dala jsem ji to a hned během vteřiny klid. Říkám fakt parada a to jsem říkala, ze až jednou budu mít dítě, nikdy mi nebude skákat po hlavě.. no obavám se toho nejhoršího.. 😏
Moc děkuji za podporu ❤️ A též se drz!
@makkyv Já ti rozumím. Bude se to lepšit uvidíš. To jsou pak zase zuby a jiný bolístky. Ženská je nadčlověk a vydrží hodně, ale nenech se semlejt. Potřebuješ taky čas pro sebe a právě proto, abys tohle všechno vydržela. Takže pracuj spíše na sobě a pak se ti to bude zvládat mnohem lépe a to je potřeba si uvědomit hned na začátku.👍👍👍
@makkyv Nemáš vůbec zač. Ono to tak opravdu je. Mám to vyzkoušený😄👍
Někdy to je prostě náročnější, ale to dáte. Když bylo nejhůř , tak jsem uspávala v nosítku. Prošla jsem se a dcera se vyspala. Měla jsem Kibi nosítko a posloužilo teda suprově. Už jsem ho pak nosila všude s sebou. Dcera prostě nebyla kočárkové dítě a tak jsem to nelámala přes koleno.
@pavca1982 Právě, že je nejhorší, že vůbec nevím co prostě chce, ona je strašně uřvaná.. a třeba prostě v nosítku moc být nechtěla, tak jsem pořídila satek, ten je super, ale zase tam chce byt chvilku, protože potřebuje nutně na zem se jít “projit” pak zase řve, že chce být na ruce, ona je strašně náročná 😢😁 já mám od porodu dole 35 kilo, fakt 35 s ní se opravdu nezastavím a když furt řve, tak ta psychika dela taky strašně moc 😏❤️
@makkyv No to je jakobys psala o naší Klárce. Byla fakt náročný miminko a závislá na prsu. Je to náročná, tvrdohlavá a umanutá holčička do teď. Někdy opravdu nad moje nervy. Úplně ti rozumím. Právě proto potřebuješ často dobít baterky, tak na to nezapomínej. Jdi si třeba zaběhat, nebo cokoliv jinýho. Někdy stačí i 20 minut a uvidíš jak budeš tu malou náročnou slečnu zvládat. 😄😉👍
PS: Pokud máš možnost , tak já si pořídila i hacku a v tom by ti třeba mohla usnout?
@pavca1982 Tak to jsem zvědavá na Meli, až vyroste jak na tom bude. 😁 Prave, ze jsem na ní sama, takže nemám tu možnost, proto už jsem hotová. 😏
No, jsme v pronájmu, nevím zda by majitel souhlasil s tím abych vrtala nahoru do zdi 😅 kor ona by z toho určitě vylezla, jak jí tak znám 🙄😅
Napadá mě, jestli má dost aktivity. Pět hodin v kočárku za bdělého stavu, když nechodí, je podle mě hrozně moc. Potřebují se hýbat, zkoumat, tím se unavují. Syn v devíti měsících pochodoval kolem nábytku, sedal, stoupal, lezl jak motorová myš a byl urvanej. Samozřejmě to asi není jen tím, jen mě to napadlo. Nechala bych jí co nejvíc na zemi.
Jinak v devíti měsících je jasné, že všechno chce, je ještě maličká, to fakt neznamená, že bude pak skákat po hlavě. Když syn chce něco, co nechci dát, a začne se vztekat, v klidu mu nabídnu něco jiného, nebo převedu pozornost jinam.
Vypadá to, že má nízkou spánkovou potřebu 🙈 Byla bych trpělivá, furt zkoušela, zlepší se to...
@makkyv Ježíš, já ti tak rozumím 🙈 já už mám z toho spaní v háji záda.. ráno mě vzbudí bolest a už nevím, jak si lehnout. Když si lehnu líp na chvíli, malej začne hledat prso 🤦♀️ v září se vdávám a zřejmě půjdu v osm spát, protože malý jinak neusne. Kdybych ho uspala a mohla odejít, ale ani to nehrozí 🤷♀️🤷♀️
@makkyv když řekneš ne, musíš mít zatraceně dobrý důvod proč to pak změnit. Hranice nemusí být moc úzké, ale musí být pořád na stejném místě, jinak je to špatně pro mámu, ale i dítě. Zkouší to, ale ty hranice potřebuje cítit.
Ja vím, dobře se to napíše a hůř udělá, ale je super si v nějakých situacích říct co je důležité a co už ne a třeba než něco řeknu se zamyslet jestli fakt nemůže nebo je to jen první reakce a vlastně by mohla. A zkušenost u mě, když jsem pevná a v pohodě já, jsou pevné a v pohodě i hranice. Když jsem emočně unavená, je hrozně těžké udržet úplně cokoli.
Držím palce a fakt bych zapracovala hlavně na tom jasně, klidně si křič jestli ti to pomůže se zbavit frustrace, ale tohle nedostaneš.
*jeste chci holky rict, ze ona vydrží spát tak 20 min, pak hledá prso, začne ho cumlat a usne třeba fakt na dlouho, ale to prso hledá, to je největší zlom třeba spánku v kočárku, ze ho nemá a je vzhůru.. tak nevím jak to udělat