Uspávání 8🌙 miminka. Máte zkušenost, kdy to skončí?

kro0053
11. srp 2023

Zdravím,

prosím Vás je tu někdo kdo má s tímhle zkušenost? Od malička trpí na bolesti bříška, do teď ho to taky ještě bere, převážně v noci, ale usne celkem v pohodě. Ale přes den teď máme problém usnout. Chce strašně spát, mne si oči a zývá, ale neusne ba naopak se začne strašně vztekat i na rukách, až se trochu vyvzteká, tak na rukách usne.
Chodí spát přes den ještě tak 4x, když se zadaří. Chtěla jsem mu už redukovat spánky na 2 za den, ale jakmile nejde spát, je protivný strašně.
Nevím jestli mu nerostou další zuby, více slintá a strká si do pusy fakt všechno (i naše papuče) 😂 máme už 6 zubů.
Malému je přes 8m.
Prosím kdy to skončí? 😂🙈

cilkat
11. srp 2023

Skončí to. A zpětně tě možná překvapí, jak rychle. Ale za jak dlouho ode dneška to bude, to ti nikdo neřekně 😉 ... moje zkušenost říká, že tyhle rozhozený spánky trvaly obvykle 2-3 týdny, ale bylo to peklo, no.

kro0053
autor
11. srp 2023

@cilkat zase si říkám, radši ať tak vyvádí přes den než v noci 🙏 každopádně díky za uklidnění, že to někdy skončí 😊

jaydeep
11. srp 2023

@kro0053 pokud to jsoi zoubky... bud rada, ze spi v noci... bohužel to k tomu patří...

mama_mila
Autor odpověď smazal
Zobraz
kro0053
autor
11. srp 2023

@jaydeep myslím si, že to jsou zuby 🤷‍♀️ jistá si úplně nejsem. V noci se vzbudí max 2x, ale nakrmím ho a v podstatě jak pokládám do postýlký, tak už spí 🙏

martulka88
12. srp 2023

@kro0053 Jestli tě uklidním, syn od 6 měsíců spinká jen po obědě 1-2hodiny. Jde se vykoupat v 6 a do 7 spinká. Vstává okolo 7-8.hodiny, kdy si dá mezi 3-5 mlíčko. Naštěstí noční spánek, až na pár vyjímek, je fajn 🙏 Ale je pravda, že lépe v noci spinká, co jsme udělali v ložnici černočernou tmu. Je mu 1,5roku.

kro0053
autor
14. srp 2023

@martulka88 Už od 6. měsíců jo? Já jsem mu chtěla právě zrušit odpolední spánek, ale jakmile odpoledne nespí, tak se mi v noci budí častěji. Přes den teda spí tak 3x-4x a maximálně vždycky tak po 40ti minutách. V ložnici jinak máme právě rolety, takže je tam taky úplně tma 🙂 Přemýšlím, kdy ho dát už do vlastního pokoje.

martulka88
15. srp 2023

@kro0053 Ano. Když jsem ho chtěla dát dopoledne spinkat, ani omylem. Nechtěl a plakal. Tak jsme si najeli na dopoledne hraní a po obědě pak spinká. On od miminka spinkal přes den max.20minut v kuse. To se fakt nic nedalo udělat. Od do nějakých cca 3-4 měsíců byl semnou do cca 22.hodiny v obýváku u mě v náručí a pak jsme šli všichni do ložnice. Tam jsme tehdy najeli na 18.hodinu, kdy se jde koupat, krmit a odloží se do postýlky ke zvuku vysavače (máme spabé zdi a za ložnicí mají sousedi obývák) a on do 19.hodiny už spí. Nám pomohlo to, že jsme najeli na pravidelnost. Dříve spinkal po obědě hodinu, teď povětšinou ty 2hodiny dá 😊 Ale jen v postýlce. V autě či kočárku spinká max.hodinu. A myslím si, žr nám i pomohla wifi kamera, kdy na něj vidíme, slyšíme a nemusíme kontrolovat v ložnici 😊

jerrabina
17. srp 2023

@cilkat no, mě spíš zpětně překvapuje jak dlouho jsme to vydrželi 🙈 rok a půl téměř v kuse, s pauzami tak 3 dny a pak měsíc nanovo 🙈 ale vydrželi jsme a teď ty druhé zuby budou brnkačka. Celkově si teď u náročných situací s mužem říkáme "vzpomeň si jak ji rostly zoubky. A taky jsme to přežili" 😄
U syna to snad bude klidnější, zatím to tak vypadá.
Každé dítě to má úplně jinak, je to zajímavé.

jerrabina
17. srp 2023

@martulka88 Jee, vy máte hodné sousedy 😂 já už kvůli miminku prala i cejchy co by ještě vydržely, ale kde brát pořád ten bílý šum když se člověk potřebuje naobedvat 😄

martulka88
17. srp 2023

@jerrabina My máme na tabletu stažený 10 hodinový zvuk vysavače a jede to pořád dokola. A na vyřazeném telefonu máme puštěnou kameru :D

kro0053
autor
21. srp 2023

@martulka88 úplně chápu 🙂 závidím že malý usne u vysavače 😂 já zapnu vysavač a malý brečí 😅 každé dítě je hold jiné no 😊
Jinak se také snažíme o nějaký ten režim, takže to celkem jde 🙂

kro0053
autor
21. srp 2023

@jerrabina jak říkáte, každé dítě to má jinak, což je fakt zajímavé 🙂 na každé dítě zabírá něco jiného no 🙂 ja jsem zvědavá, jestli také budu vzpomínat na ty časy kdy mu rostly zuby atd. 😅 4 horní zuby co mu rostly najednou, tak to byla katastrofa 😅 děsím se dalších zubů 😂

jerrabina
21. srp 2023

@kro0053 zase když rostou najednou, je to sice horší, ale taky kratší. Dceři to rostlo po jednom zubu a vždycky 3 týdny jeden zub, 3 dny klid a nové 3 týdny proplakane a beze spánku a bez jídla (když to prezenu). Když rostly 2 zuby naráz, jasala jsem i přesto, že to doprovodila teplota. A byla bych ráda i za 4, klidne i s horečkou kdyby nebyla nad 38 🙈😅 Ale už je to za námi a přežili jsme a totéž přeji i vám ostatním 😊 A nám se synem, zrovna dnes netrpělivě vyhlizime první špičku a je to těsně před vykouknutim 🙂

kro0053
autor
22. srp 2023

@jerrabina je fakt že dost lidí mi říká, že můžu být ráda když mu toho roste více najednou, aspoň dříve budeme mít klid 😂
Tak snad se vám už špičák dneska ukáže 😊