Uspávání 4leté a půlročního. Jak na to, když s nimi budu sama?

25. led 2022

Dobry den,
Dcerce je 3 a pul a cekam miminko. Premyslim, co nás vlastne ceka. Dcera byla a je vedena dost kontaktne. Spí s námi v posteli, kojena dlouho, uz je odplenkovana pres den, v noci jeste ne. Vaham, zda ji dat či nedat do vlastniho pokoje. A premyslim, jak budu uspavat 2 deti sama (někdy). Mala dřív usinala na prsu, to uz u druheho ditete nechci. Kdyz bude manzel doma, uspaval by miminko a ja dceru, aby nezarlila. A kdyz budu sama? Prosim o vase zkušenosti, jak to se 2 detmi chodi. Vubec nevim, jak si nektere veci nastavit, dokud je cas.

areh
25. led 2022

Když se narodil mladší, byly staršímu necelé 3 roky. Vlastně to bylo úplně v pohodě. Starší je zvyklý na pohádku a pak usne. Mimčo mi automaticky usínalo u kojení. Takže jsem staršímu přečetla pohádku u toho kojila, mimčo přenesla do ložnice a šla za synem.
Teď jsou staršímu 4 a 3m a mladšímu 17m. Společně přečtu pohádku uložím staršího a jdu kojit a uspat mladšího (už mi u kojení skoro neusíná). Když ho uspím, jdu za starším.

ni_kola
25. led 2022

Ahoj, já mám teď miminko 10 měsíců a holčičku 4,5 roku. Mimčo od narození uspávám u prsa, nevadí mi to. Oba spí v ložnici.
Když je manžel na noční: Jdu uspávat mimčo a dcerka čeká v obýváku. Skládá puzzle, nebo si maluje a u toho má puštěnou pohádku. Když uspím mimčo, přečteme si se starší v obýváku pohádku a pak si jdu s ní lehnout do ložnice. Tam už jsme potichu, ať nevzbudíme mimčo.
Taky jsem se toho bála, ale sedlo si to. Starší jsem to vysvětlila a nakonec je ráda, že pak máme chvilku pro sebe.
Když je hodně unavená, jde s námi do ložnice. Já kojim na boku mimčo a starší mi "mazlí záda", občas usne hned, občas tak vydrží, než mimčo usne.
Neboj, půjde to☺️

lailaj
25. led 2022

mě teda nevadí uspávat u prsa. Mladšího syna jsem uspala, starší dcera koukala na pohádky, apk jsem uspala ji, když mladší trochu povyrostl, tak jsme se přitulili všichni 3 v posteli. Ted, když jsou jim 2,5 a skoro6, tak si přečteme pohádku, přitulíme se, dcra usne a náš mladší usíná až kolem 21 hod. Hodně to závisí na preferencích dítěte a jak to bude mít se spaním. Dítěti ve 4 letech se toho dá hodně vysvětlit a může Vám s mimčem hodně pomoci.

eviicka
25. led 2022

Měla jsem podobný věkový rozdíl a záleželi i na situaci. Spíš než uspávání (mimi u prsu, či v nosítku, starší chvilku vydržel) byl problém koupání staršího, snažila jsem se když mimčo spalo, ale ne vždy se zadařilo - vzbudil se a řval... Naštěstí manžel byl mimo jen málokdy.

alla007
26. led 2022

🤣 jeee pamatuju jak jsem skákala s mladší na balóně...kolíky, řev, no krása! A já do toho zpívala pro čerstvou 4 letku písničky a pohádky na dobrou noc 😁😱. Ale usnula u toho! Pak jsme jenom padly s mladší za ní a bylo hotovo. Měly jsme velkou postel 😁👍

felixfelicis
26. led 2022

Jakmile to slo, uspavala jsem najednou. Jestli spi s vami a vejdete se, tak kazdy z jedny strany a neni nic jednodussiho. Za me uspavani u kojeni je teda nejvetsi pomoc, lepsi nez nekde nosit nebo delat kejkle na balone.

andreadobro
Odpověď byla odstraněná
Zobraz