Uspávání 22měsíčního dítěte v létě

hanka158
29. kvě 2017

Prosim o radu. Mam 22 mesicni holcicku a od narozeni mela problemy s usinanim. Tak nejak uz mame zajetej rezim, kterej nam donedavna fungoval temer perfektne a usinala do cca 15 min, ale ted s tim, jak je svetlo a teplo je to hrozny. Loni v lete to bylo taky hrozny, prakticky skoro vubec nespala a uspavala jsem ji i nekolik hodin, tak se zacinam obavat, co bude letos.
Donedavna rezim byl, ze vstavala kolem 7:30, sla spat 12-13:30 a vecer usinala kolem 20-20:30. Bud usne pri kojeni nebo pri houpani na mici a u toho kojeni (s tim jsme zacli loni - nic jineho nefungovalo) Posledni 2 tydny mame dva scenare., s tim, ze uspavani je uplne stejne, nekdy usne v aute, kdyz uz nevim co s ni.
Scenar 1: Vstane mezi 6 a 8, spat nejde vubec a pak jde spat kolem 19 hod.
Scenar 2: Vstane mezi 6 a 8, usne na dve hodiny mezi 14-16 hod, spat jde kolem 22-23 hod.
Asi ani nemusim rikat, ze scenar 1 je na palici s tim, ze od 13 hod je to s ni k nevydrzeni a pak musim davat pozor aby mi nahodou nekde neusnula. No a scenar 2 by mi asi ani nevadil kvuli pozdnim hodinam, ale to vecerni uspavani je ocistec a uspavam ji na nekolikrat a je to vzdy s brekem.

Co s tim? Zazil jste nekdo neco podobneho a uspesne to vyresil? Jinak v kocarku prestala usinat loni, sama v posteli neusne, vyrvat ji nechci nechat. A prosim nepiste mi kdo to neznate.

viridie
29. kvě 2017

Ahoj. Mám dvouletou dceru a uspáváním jsem již strávila roky 😀 Co ale celkem funguje -je dítko utahat. Moje Majda je neposeda a stačí pár hodin na hřišti a pak usne relativně ok.'Je to ale potřeba vychytávat a být opatrný - takto malé děti se stále rychle přetáhnou,je toho na ně vlastně moc a to pak je spaní/usínání rovněž na prd. Jo a denní hajání má moje dcerka podobně- nenápadně budit třeba už po hodině někdy také pomůže. A také hlídám,aby navečer už neměla sladké mlsání. Držím palce 🙂

junkka
30. kvě 2017

Jo, u nás je to to samé. V zimě jakz takz, ale v lete usina pravidelne az po devate vecer a to az tak po hodinovem uspavani. Vidim na ni, ze uz je unavena a stejne se tomu spanku brání zuby nehty. Napomáhá ani kdyz je vic unavena, ani kdyz min. Parkrat mi pres den vubec nespala, sla jsem uspavat v 7 a stejne usnula v pul 9. Je to na palici, ale ona je proste nespavec 🙄

ladyhacek
30. kvě 2017

Měli jsem období asi 3 měsíce?Sny codil spát se mnou mezi 22-23 - lehla jsem si vzala ho k sobě a zařala oši chvíli byl vzhůru, ale pak si lehnul a spal také.
Se spaním jsem také dlouho bojovali. Já už nekojím. Ale také usínal u kojení.

Za mě vzít do bazénu po x týdnech nám malý spal celou noc 🙂 > prostě hodně zabavit utahat.

lucinka58
30. kvě 2017

u nás je to to samé - syn má 23 měsíců. vstává mezi 6.30-7.00, odpolední klid 12.30-14.00 (pak ho budím) a večerní usínání s tím, že jde do postele cca mezi 20.00-20.30 a teď v těch vedrech (poslední týden až dva) se nám uspávání z 15-25 minut protáhlo až na hodinu.... vytuhne až mezi 21.00-21.15.... Podle ně je na už teď hodně světla (i když my máme pořádně zatemněno), ale i to vedro v místnosti je hrozný. Mě se taky teď usíná a spí hůř, tak co chtít po těch prccích 🙂

ninive211
30. kvě 2017

Loni v létě i to první léto (kdy měla tři čtvtě roku) dcera vždy usínala později jak "normálně". Je to asi dané i tím světlem a taky když je v osm večer v bytě skoro 30 stupňů, tak kdo by v tom spal, že...a ano, když už něco pomohlo, tak fakt utahat, zahltit zážitky (ale ne zase tak moc, aby se nepřetáhla). Někdy to pomohlo, někdy ne, prostě jela jak turbomyš a pak odpadla z ničeho nic. Trošku jsme se přizpůsobili novému režimu, netrvali na koupání před sedmou a po půl osmé v posteli jako běžně a posunuli "večerku" o půlhodiny, o hodinu. Taky chápu ty děti, že v tom vedru se jim prostě spát nechce, no. Když už byla fakt krize a byli jsme zrovna na chatě třeba, tak někdy pomohlo ji narvat do kočáru a uvozit, to byla najednou tuhá hned. Ale to je dítě od dítěte, některé v kočáru nespí třeba vůbec, naše naštěstí jo a to dosud, ve 2,5 letech dá odpolko v kočáru na vzduchu klidně i skoro tři hodinky.

ninive211
30. kvě 2017

@lucinka58 Posunula bych o něco odchod do postele jako takový, pokud na něm není vidět, že je fakt unavený a že odpadne pravděpodobně sám. A nucené uspávání odpadne. Fakt podle mě strašně moc dělá to světlo a teplo v místnosti. I když jsou zatažené žaluzie, stejně je v místnosti světla dost. Já bych taky za světla neusnula, kdybych nebyla fakt KO.
Na podzim se režim postupně vrátí zpátky, vyzkoušeno 🙂

lucinka58
30. kvě 2017

@ninive211 Když víš co - on si okolo té osmé už tře očička, že je unavenej. A mě osobně nevadí s ním být u postýlky, povědět mu pohádku a počkat než usne 🙂 Prakticky je s ním teď furt manžel, protože já jsem skončila na rizikovém těhotenství a tak si ty chvilky s ním užívám 🙂 Otázka je až se narodí mimčo - to asi budeme takhle praktikovat 🙂