Uspávání 2,5měsíčního miminka. Jak ho naučit usínat v postýlce nebo kolébce?

sanyy22
19. zář 2021

Ahoj holky, mám 2.5 měsíčního chlapečka, asi jsme si na sebe ušily bič, ale od narozeni ho máme furt v náručí, neusne jinak než v náručí, už ani v kočárku být nechce, spinká i mezi námi v posteli, můžete mi prosím někdo poradit jak ho "pomalinku" naučit usínat třeba v postýlce, nebo v kolébce ne že by mi to vadilo ho uspávat v náručí ale už má 6000g a už to jde znát 😂 jestli jsme si prcka tak trochu nerozmazlili 🤭

janinasm
19. zář 2021

Si nemyslím že byste ho rozmazlili. Jsou prostě miminka, a to většina miminek, který prostě potřebuji nosit a tak je maminky prostě nosí a nosí..... Podle mě je nelidské nechat miminka vyřvat takze podle mě jste neudělali špatně nic. Jen to musis vydržet. Ono se to každým týdnem mění. Třeba za měsíc už ho tolik nosit nebudeš....jestli kojis, tak pokud to jde, nech ho usínat u prsa a spát u vás. Není pocit většího bezpečí pro miminko než spát mezi rodiči. Už je teda docela velký, 6kg ve 2,5 je podle mě dost, takže chápu že nosit nechceš, musí tě bolet záda, ale vydrž to, ono tohle období brzy přejde.

michaelarousova
19. zář 2021

@sanyy22 jsem si vzdycky rikala ,ze je to urcite o tom ze ty maminy rozmazluji a deti se chteji pak jen nosit…a s druhym ditetem jsem zjiatila,ze nekteri miminka to proste potrebuji a nezbejva nic ji eho nez jim vyhovet☺️ Prvni syn zas neusinal pres den jinak nez v kocarku…pak prisel 8. Mesic a jako lusknutim prstu usnul kdekoliv ☺️Vsechno jaou jen obdobi ☺️ Ale chapu je to tiha uz…tim ze ,jsem byla zvykla u prvniho syna vecer jen polozit a idejit tak ted zkuhram i u 3.kiloveho mimca😂 je to nezvyk☺️

cilkat
19. zář 2021

Zkoušeli jste šátek/nosítko? Pomůže i těm zádům... Můj starší byl a je hrozně kontaktní, je mu skoro šest a v posteli stále sám nespí. Prostě potřebuje svou jistotu.

alilali
19. zář 2021

Ne, fakt si 2,5 měsíční miminko nerozmazlila. 9 měsíců ho nosíš v břichu, tak je jasný, že chce být u tebe v náručí, cítit teplo, osobu.

Promiň, ale mě už přijde fakt šílený, jak si někdo myslí, že tak malé miminko se rozmazluje. Bude líp, neboj. Do roka jsem syna uspávala jen u sebe, v posteli i s námi spal, v roce šel normálně do své postele. A taky jsme slýchávali, že ho rozmazlujeme, doteď mi není jasné čím. Zkus nosítko a nebo úplně super je hojdavak.

sanyy22
autor
19. zář 2021

@cilkat ano zkoušela jsem nosítko, a tam nechtěl být vůbec,

mamikry
19. zář 2021

@sanyy22 Ja takhle maleho uspavala v kosiku na koleckach. Jeste si maminky chvali hojdavak.

nagojka
19. zář 2021

Mam syna 7 tydnu...s usinanim sme taky trosku bojovali...a ted to funguje tak ze ho vecer vykoupu,chvili se s nim sismame a hrajeme si,kdyz zacins byt unaveny tak ho nakrmim - u jidla uz zacins pomalu usinat ale kdyz ho zvednu na odrihnuti tak se samozrejme ihned vzbudi...takze ho potom chvilicku houpu na ruce,mazlim se snim,hladim ho pusinkuju...potom ho dam do postylky a kdyz neusne sam a zacne plakat tak mu poustim na mobilu zvuk vysavace...a to je nekvetsi uspavadlo...do 20 minut vzdycky spi...nekdy tam s nim sem celou dobu nez usne a hladim ho...nekdy ho tam necham a kdyz usne dojdu mobil vypnout🙂a vubec si nepripadam blbe..ja bych ho teda hodinu nosit,houpat a uspavat nechtela a uprimne doufam ze to nebude potreba...

nagojka
19. zář 2021

Pres den ale taky vetsinou spime v kocarku..pres leto v nem byl porad a tak nejak si na to zvykl a vyzaduje to...ale nevadi mi to muzu doma aspon v klidu delst co potrebuju..v kolibce mi sice usne ale nikdy ne tak tvrde aby se nebudil..