Ahoj maminky, naší malé jsou 4 týdny a první tři týdny probíhalo večerní usínání v pohodně...koupání,kojení, chování a když byla tuhá (vždycky do hodiny) tak šup do postýlky a pak se vzbudila už jen jednou v noci na kojení a spala až do rána. Poslední týden se nám bohužel večerní usínání protahuje dlouho do noci...malá ne a ne zabrat a když už, tak se v postýlce nebo ještě i v ruce do 15 minut znovu vzbudí a pláče. Sice se propne a spustí hysterák ale na koliku mi to nepříjde, dá se zase v pohodě dudlíkem utišit a zase se to usínání celé opakuje...dnes jsme takhle uspávali až do 1 do rána ☹ Většinou musím ještě jednou nakojit, protože už má zase po třech hodinách bdění a pláče hlad ale i po dalším kojení je to stejné. Nevím jestli ve dne nedělám něco špatně, spí cca 6-9 hodin, jak kdy...je pravda že večer od nějaké 5-6h. je více méně vzhůru, občas zabere na pár minut ale do koupání mezi 7-8h. už vůbec nespí...vlastně teda nespí až do té doby než usne... ☹ Buď je teda přetažená, ale to fakt nevím jak zařídit, nechce už ani v těch 6 usnout...nebo je přespalá, nebo už nevim ☹ Máte někdo podobnou zkušenost? Budu ráda za jakékoli návrhy jak toto zlepšit ☹ Díky moc všem.
Nas zachranil spolecny spanek v 1 posteli. 🙂 Sam nespal vubec,normalne vydrzel byt vzhuru do noci,jako my. v postylce se vzdy probudil a zacal brecet. Vyresilo to společné spani. Sice se budil kazde 2h na kojeni,ale bez place a bez velkeho probuzeni. Mame to tak do dnes a maximální spokojenost. Na obou stranach. 🙂
Nase byla kolem dvou mesicu vzhuru do pulnoci, trvalo to asi mesic 😀
Malá taky jako novorozenec usínala mezi půlnocí a jednou, Tak od 3 měsíců chodila spát v devět, od půlroka spí od osmi, takže vydrž, ono se to srovná. 🙂
@baris To je mi jasný že nebude spát jak já si představuju, jen nechápu, že takhle malý mimčo po více než 6 hodinách bdění ne a ne usnout 🙂 Podle tabulek se neřídím od příchodu domu kdy jsem narozdíl od porodnice malou kojila jak ona si řekla, tedy klidně i po více než 4 hodinách a v noci to taky nechala na ní a přibírá ukázkově...jen prostě nechápu, jaktože není unavená, je přece jen ještě malá na tolik hodin bdění 😝
@wercee každé dítě to má opravdu nastavené jinak. Moje dcery byly nespavci - chodily od narození spát okolo 20hod, min. 2x za noc se budily, od 5 rána vzhůru, okolo 9 hod první hodinka spánku, druhý spánek po 12 hod - cca 1,5hod. A takto spaly cca od 1,5měsíce do cca roka. Pak zrušily ten dopolední spánek.
Švagrová zase měla spící děti - spaly furt. 😠
Navíc tvoje dcera se konečně rozkoukává - více zaostřuje, tak je pro ní okolí hned zajímavější 😀
@wercee u obou dětí jsem měla to samé, jak přes kopírák, kolem 4-6 týdne náhle zlom a nechtěli spát tak do 1-2 hod ranní, pak většinou u kojení vyčerpáním usnuli. Trvalo to u obou tak měsíc, pak se zklidnili a začali usínat normálně. Takže vydrž, dej tomu čas, popř. zkus si miminko nastěhovat do postele, tohle totiž nakonec u obou nejvíc zabralo 🙂
Díky všem, stačí vědět že je to "normální" a hned je líp 😀 I když už začínám mít obavy z dnešního večera a noci, protože princezna téměř celý den spí, jako by jí zase bylo pár dnů 🙂 Zkoušela jsem jí budit ale bez úspěchu...osvědčená místa, kde se 100% vždy probudí jako podlaha, studený koženkový gauč atd. nefungují, spí všude...i v postýlce...i oblíkání do kočáru proběhlo za spánku.... 😒
Mám měsíčního kluka a ten zase moc nespí přes den, ale je fakt, že večer dostane kolem deváté najíst a spí.Vzbudí se jednou na jídlo a pokračuje. Potom okolo šesté hodiny usne tak na hodinku a pak už je vzhůru. 🙂 Přes den spí minimálně, většinou jen v kočárku. 🙂 ale tak musí si to přizpůsobit prcek sám 🙂 Nám nezbývá, že když usnou, zkusit to taky 🙂
Ahoj.Mam uplne to same s dvoumesicni holcickou. Trva to asi 2.tyden.Jak pises...po odpolednim spanku je cca od 17-18.hodiny vzhuru, prijde vecerni kojeni a u toho ozije a sviti jak zarovka do 24, do 1... 😞 Pres den usina pomalu v sede, nemuzeme ji udržet treba ani hodinu vzhuru. No,jsem rada,ze v tom nejsme sami ✌️
@wercee jsou jí jen 4 týdny 🙂 Nemůžeš čekat, že usne v 7 večer a vzbudí se v 7 ráno a v noci tě max. 1x vzbudí 😀 😀 😀 😀 to je sen všech maminek. Počkej, až jí budou růst zuby nebo okolo 8 měsíce začne zpracovávat zážitky ze dne a bude mít velmi živé sny. Některé citlivější děti v tomto období (cca 4 měsíce) celé noci prořvou 😀 .
My jsme měli rituál - v 7hod umýt, nakrmit, uspat. Ale taky okolo měsíce holky nechtěly jít spát. tak jsem jí položila mezi nás nebo pod hrazdičku. My se koukali na film, dcera si hrála nebo spokojeně vedle nás ležela. Po čase zase normálně usínala okolo 8hod.
Ale pozor - každé dítě je jiné - a nikdy se neřídí podle tabulek 😀 😀 😀 😀 ty rovnou zahoď.
Prostě to neřeš. Ve 4 týdnech neví že je noc a že je den. A režim taky ještě nechápe. Může jí třeba jen trošku bolet bříško. Nám pomáhalo skákaní na balóně.