Ahoj, moje pětiměsíční dcerka se rozhodla, že si posune usínání na půlnoc (předtím jsme usínaly kolem desáté). Zkoušela jsem házet plínu na oči, utěšovat a prostě ně, křičí a spát nechce. Sestra mi pravila, ať ji to nedovolím, ať na ni jsem tvrdá a ať ji klidně nechám křičet. Ale na to já fakt nemám žaludek - nechat dítě vyřvat. nemáte nějaký fígl, jak zkusit, aby chodila spát dříve?
@zugasy Moje dcerka měla to stejné, nenechala jsem ji vyřvat a šlo to i bez toho. ☺️ Nechávala jsem jí déle vzhůru, ona třeba měla ještě odpolední spánek a pak měla strašně moc energie, tak jsem ji nechala déle vzhůru, aby pak šla večer spát dřív. Usíná u prsa se šumem ALE spí mi od 20 hod až do rána☺️
Dcera to měla úplně stejně, v době, kdy se naučila otáčet na břicho, začla najednou chodit spát mezi půlnocí a druhou ranní. Nepomohlo nic. Je to moje první dítě, takže jsem si mohla dovolit upravit denní režim podle ní. Vstávala v 10, oběd jsem si posunula třeba na druhou odpoledne. 🙂 Upravilo se to časem samo.