Usínání miminka. Nedělám chybu?

9. črc 2024

Ahoj holky,
malému jsou 3 měsíce, režim moc nemáme, jedeme jak to zrovna jde a vyjde. Zrovna teď jak jsou vedra, ven skoro nechodíme. Zkoušela jsem brzy ráno, ale jakmile začne svítit slunko na kočárek tak řve . Teplo úplně nesnáší. Převoz v autě v těchto dnech ani nemluvím. Řve jak tur.
Přes den tedy vydrží tak cca 1-1,5 h bdělý, upovídaný.. pak usne, občas nyní dopoledne a odpoledne vydrží spinkat i 3-4 hoďky.
Večer dávám spinkat kolem 20h zrovna jak to vyjde na krmení , ale usne třeba až ve 21h . No jenže, já ho pak budím před tím než jdu spát já, třeba ve 23 h a on je rozespalý, nakrmím a jdeme spinkat. Ale budí se třeba ve 3 h ráno opět. Otázka je, jestli ho mám od těch 21h nechat spinkat nebo nadále budit. Třeba mu narušuji nějaký tvrdší spánek.

misha31
9. črc 2024

Nebudit, nechat spat, pokud prospiva. A ven tedy chodime i ve vedrech, ale vybiram mista ve stinu, les apod, do kocaru dam osusku a nechavam uplne nahateho

autor
9. črc 2024

@misha31 ano, také jsme zkoušeli ven s mokrou plínou přes kočárek a do stínu, ale po chvíli se začne kroutit a ustane to až když přijdeme domů :(

kokoska29
9. črc 2024

Mokrou plinu přes kočárek nedávej...to se nedivím že se kroutí a řve 🙈🤦 vždyť tam musí mít jak v sauně. Plina přes kočár nepatří!!

Vyražte někam do lesa, tam je nejchladněji..mimčo nech jenom v plence a jinak nahaté a je to 🤷

orangutan123
9. črc 2024

Mokrou plínu přes kočárek prosím ne, radši kupte clonu na kočárek

misha31
9. črc 2024

Nemyslim mokrou osusku....davam pod maleho suchou osusku, je nahaty, takze cura pod sebe

orangutan123
9. črc 2024

A jinak bych ho od té 9 nechala spát, to že se budí v noci na jídlo je normální 🤷‍♀️

nektarinka123
9. črc 2024

Proc ho budis? Taky bych rvala kdybys mi to udelala. Ja mam doma 2,5 m a rezim teda mame hezky.

misha31
9. črc 2024

Memu Lukymu bude ted 6 mesicu a v noci se budi 2x na mlicko, takze jimak urcite ok, ze nespi celou noc. Ale umyslne nebudit.

emillyhk
9. črc 2024

Syn už byl v létě malinko starší, ale vstával v 5 ráno, takže jsme se nasnídali a v nejpozději v 6 byli venku, domů jsem se vracela tak kolem osmé, půl deváté. Večer už jsme ven nechodili, syn měl svůj režim, kdy potřeboval být v 19:30 v postýlce a spát, kočár mu na spaní nevyhovoval. Přes den jsme se drželi doma, bylo nám to příjemnější. Plenku přes kočár jsem dávala občas jakoby z boku, ale jenom třeba na pár minut, než jsme přešli místo, kde mu svítilo přímo do očí. A hlavně tak, aby mu tam proudil vzduch.
Pokud dítě prospívá, na krmení bych nebudila. My museli budit první dva měsíce a byl to opruz pro oba. Když už hezky přibíral, nechala jsem to na něm - od cca tří měsíců spal 19:30 - 22 hod., potom se napil a spal až do 5 hod. Ale on byl miminko s režimem, mě stačilo se jen přizpůsobit. Vím, že jiné děti to tak mít nemusí, to si musíš vysledovat 😊

konidana
9. črc 2024

večer bych určitě nebudila. Proč? však až bude chtít nakrmit, tak se vzbudí sám. Některé děti prý už takhle odmala spí i celou noc.

autor
9. črc 2024

Bydlíme na vesnici, lesy tu máme krásné, ale bohužel cesty nejsou moc na kočárek. Nosítko u nás fungovalo první 2 měsíce, pak začal více koukat a už v něm být nechce. Mokrou plenu dávám jen na roh(bok) kočárku, aby tam proudil trošku ochlazený vzduch. Nikdy nezadělávám celý prostor kočárku.

janahorejsi
22. črc 2024

Já bych také nebudila. Malou jsem vlastně nebudila nikdy a nechala to na ní kdy se mi probudí na kojení. A krásně nám prospívala a prospívá. Pokud i tobě miminko prospívá, nebudila bych.
Ven chodím už od narození za každého počasí. Při slunci dávám clonu a chodím co nejvíce ve stínu, pokud je opravdový mordor, jsme doma. Zkrátka se přizpůsobujeme sobě I venkovním podmínkám 🤗