Ahoj holky,
malému jsou 3 měsíce, režim moc nemáme, jedeme jak to zrovna jde a vyjde. Zrovna teď jak jsou vedra, ven skoro nechodíme. Zkoušela jsem brzy ráno, ale jakmile začne svítit slunko na kočárek tak řve . Teplo úplně nesnáší. Převoz v autě v těchto dnech ani nemluvím. Řve jak tur.
Přes den tedy vydrží tak cca 1-1,5 h bdělý, upovídaný.. pak usne, občas nyní dopoledne a odpoledne vydrží spinkat i 3-4 hoďky.
Večer dávám spinkat kolem 20h zrovna jak to vyjde na krmení , ale usne třeba až ve 21h . No jenže, já ho pak budím před tím než jdu spát já, třeba ve 23 h a on je rozespalý, nakrmím a jdeme spinkat. Ale budí se třeba ve 3 h ráno opět. Otázka je, jestli ho mám od těch 21h nechat spinkat nebo nadále budit. Třeba mu narušuji nějaký tvrdší spánek.
@misha31 ano, také jsme zkoušeli ven s mokrou plínou přes kočárek a do stínu, ale po chvíli se začne kroutit a ustane to až když přijdeme domů :(
Mokrou plinu přes kočárek nedávej...to se nedivím že se kroutí a řve 🙈🤦 vždyť tam musí mít jak v sauně. Plina přes kočár nepatří!!
Vyražte někam do lesa, tam je nejchladněji..mimčo nech jenom v plence a jinak nahaté a je to 🤷
Mokrou plínu přes kočárek prosím ne, radši kupte clonu na kočárek
Nemyslim mokrou osusku....davam pod maleho suchou osusku, je nahaty, takze cura pod sebe
A jinak bych ho od té 9 nechala spát, to že se budí v noci na jídlo je normální 🤷♀️
Proc ho budis? Taky bych rvala kdybys mi to udelala. Ja mam doma 2,5 m a rezim teda mame hezky.
Memu Lukymu bude ted 6 mesicu a v noci se budi 2x na mlicko, takze jimak urcite ok, ze nespi celou noc. Ale umyslne nebudit.
Syn už byl v létě malinko starší, ale vstával v 5 ráno, takže jsme se nasnídali a v nejpozději v 6 byli venku, domů jsem se vracela tak kolem osmé, půl deváté. Večer už jsme ven nechodili, syn měl svůj režim, kdy potřeboval být v 19:30 v postýlce a spát, kočár mu na spaní nevyhovoval. Přes den jsme se drželi doma, bylo nám to příjemnější. Plenku přes kočár jsem dávala občas jakoby z boku, ale jenom třeba na pár minut, než jsme přešli místo, kde mu svítilo přímo do očí. A hlavně tak, aby mu tam proudil vzduch.
Pokud dítě prospívá, na krmení bych nebudila. My museli budit první dva měsíce a byl to opruz pro oba. Když už hezky přibíral, nechala jsem to na něm - od cca tří měsíců spal 19:30 - 22 hod., potom se napil a spal až do 5 hod. Ale on byl miminko s režimem, mě stačilo se jen přizpůsobit. Vím, že jiné děti to tak mít nemusí, to si musíš vysledovat 😊
večer bych určitě nebudila. Proč? však až bude chtít nakrmit, tak se vzbudí sám. Některé děti prý už takhle odmala spí i celou noc.
Bydlíme na vesnici, lesy tu máme krásné, ale bohužel cesty nejsou moc na kočárek. Nosítko u nás fungovalo první 2 měsíce, pak začal více koukat a už v něm být nechce. Mokrou plenu dávám jen na roh(bok) kočárku, aby tam proudil trošku ochlazený vzduch. Nikdy nezadělávám celý prostor kočárku.
Já bych také nebudila. Malou jsem vlastně nebudila nikdy a nechala to na ní kdy se mi probudí na kojení. A krásně nám prospívala a prospívá. Pokud i tobě miminko prospívá, nebudila bych.
Ven chodím už od narození za každého počasí. Při slunci dávám clonu a chodím co nejvíce ve stínu, pokud je opravdový mordor, jsme doma. Zkrátka se přizpůsobujeme sobě I venkovním podmínkám 🤗
Nebudit, nechat spat, pokud prospiva. A ven tedy chodime i ve vedrech, ale vybiram mista ve stinu, les apod, do kocaru dam osusku a nechavam uplne nahateho