Usínání. Co myslíte? Máte zkušenost?

martinatd
19. zář 2021

Ahojte, prosím jen o názor,případně zkušenost, setrete me🙈😁 Sny 6 měsíců do ted usinal na rukou musela jsem houpat chodit atd (šátek, kočárek nefungoval) poslední dny ale byly katastrofa, maly mě furt bouchal a prohybal se v zádech očividně mu už to bylo taky nepohodlné. Nejsem ale zastancem vyrvavania a jelikož ke zvyklý přes den spát se mnou, rozhodla jsem se ho naučit usínat se mnou v posteli. Chci aby uměl sám usnout bez pomoci . První 4 dny super občas se vzteknul ,ale nakonec se pritulil a usnul. Dnes 5ty den je ale hrůza, všechna uspavani (uspavam 5x denně, maly by furt jen spal) fungovala tak, že nakonec usnul "vyčerpáním " ale téměř bez pláče, dnes je to ale histerak za histerakem i když nakonec usne. Chtěl jsem zvolit tu nejsetrnejsi metodu.. jde mi o to , jestli se to fakt zlomi a naučí se to aniž by si z toho vzal nějak zásadní negativní emoce do budoucna. Neodchazim od něj, uklidnuji ho, nenechavam ho vyrvat když je to už moc dám prso on se uklidni někdy po tom usne někdy to ještě trvá. Jen se bojím že ho tak budu trápit třeba ještě týden a bude to beze změny. Jak dlouho to může trvat?😔děkuji

cilkat
19. zář 2021

Pokud je to pátý den, tak už "ví jak" usnout, ale něco mu přeletělo přes čumáček a nechce (můžou mu lézt zuby, může na něj lézt rýma, nebo se mu mohlo zastesknout po starém způsobu uspávání)... Ale uspávat pět krát denně mi přijde hrozně moc, pokud nepocitas noční buzení... Jak dlouho spí? Zkusila bych ho udržet dýl vzhůru, aby "šel spát rád".

martinatd
autor
19. zář 2021

@cilkat uspavam 5x denně protože už je unavený pp 1,5 hodině, tre si oči, zyva atd a to to protahuju kolikrát na 2 h .. spíš se bojím že ho pretahuju ...

cilkat
19. zář 2021

@martinatd jak dlouho spí přes den na jeden zátah? Já si vždycky myslela, že moje děti jsou spáči, ale uspávat 5x denně by mě asi dost ničilo.
Kojite? Já mladšího jednu dobu uspavala tak, že ležel přisátý na prsu a zároveň jsem ho loktem houpala/trepala... Vypadalo to úplně obskurne, ale usnul tak snadno. (Teď odstavuju i na usínání a jsme opět u třepání na rameni - prostě potřebuje, aby s ním někdo hýbal, nebo se začne hýbat sám...)