Uřvaný kojenec. Co pomohlo?

makkyv
21. únor 2021

Ahoj holky, mám dceru 4 měsíce a je strašně uřvaná. Porodnice a týden doma dobrý, ale pak rvala a furt řve, max půl hodiny z rána vydrží sama v houpátku, ale chce být stále na rukou, že ani jist nemohu, jen a jen řve, strašně uřvaná🤦🏽‍♀️ Až si říkám, ze už mě za chvíli odvezou, řve celý den, každý den, prostě furt, to je dost aby 1x v týdnu měla dobrou naladu. 🤷🏽‍♀️ je furt protivná, jen na rukou když ji mám tak se smeje. K nikomu nechce jen ke mě a mě už fakt odpadnou jak ruce tak nervy.. co Vám pomohlo?😂😤 se z ni zblaaaaaznim už🤦🏽‍♀️😂

bramarfi
21. únor 2021

@makkyv Co bříško, nemůže být příčinou? Obecně vzato - dřív nebo později to přejde. Přestane miminkovský řev, nastane batolecí, potom vzdorovací... Není úniku, bohužel. Ale jak poroste, naučíš se jíst i přes řev.

barulina
21. únor 2021

Zkus osteodynamiku.

makkyv
autor
21. únor 2021

@bramarfi to se snažím i teď, protože je to furt 🤦🏽‍♀️ Brisko taky by mohlo, ale určitě ne třeba každý den, cely den; ona je spis strašně protivna a jak zmizim z dohledu konečná.. mazeme, masirujeme a máme i espumisan, probiotika a prdlacky.. asi ano, je to pravda.. holt vydržet když mě neodvezou🤣🤣

makkyv
autor
21. únor 2021

@barulina z takových 85% to na ní sedí, ale když to řeknu MUDr tak víte co mi řekne? Maminka se hodi do psychické pohody, holcicka je zdravá a v pořádku to maminka plaší a nic 🤦🏽‍♀️

bramarfi
21. únor 2021

@makkyv Já si to prožila s dcerkou. A přestože jsem dělala psí kusy, nezmohla jsem nic. Prostě nefungovalo NIC. Kdo nezažil, netuší. Upřímně, je jí pět a dodnes je velmi emočně labilní, ječí, řve, vzteká se, nespokojená. Takže z mé zkušenosti: období pominou, plynule se prostřídají, s věkem se to lepší, ale není to záležitost měsíců ☹ A ano, je to trochu peklo ☹

martiniquest
21. únor 2021

Kdyz se smeje, kdyz ji mas na rukou, tak proc ji nedoprejes, co chce/potrebuje a nenosis ji? Nemusis ji nosit v rukach, muzes zkusit nositko. Pokud chce byt u tebe, tak ji timto nasytis jeji potrebu a budes mit klid. Ja doslova odnosila obe sve deti do cca pul roku. Chvilema me to stvalo, ale kdyz jsem je polozila, kriceli. Tak jsem se s tim smirila, mela je hodne na sobe a chodila ven vyvetrat hlavu

makkyv
autor
21. únor 2021

@bramarfi děkuji moc 😔

makkyv
autor
21. únor 2021

@martiniquest nosim ji 24 hodin v kuse, stále, porad.. i v nositku, ona v něm být nechce.. jen 5 min a pak řve a na rukou v pohode.. i na wc s ni musim chodit, také si potřebuji odfrknout.. koupu se během 2 min a to ze na mě kouká a řve, pak ruce a klid

patypresdevaty
21. únor 2021

@makkyv tak to je dobrý, že aspoň v rukou přestane. Měla jsem (a stále mám) taky jeden uřvaný exemplář a ta byla často nespokojená i u mě 🙈

hezz17
21. únor 2021

@makkyv jake mas nositko. Pro 4m by melo byt jeste rostouci/satkove.
Espumisan muze nekdy bříško naopak zhoršovat. U nas to platilo 100%.
Starsi jsem nosila furt. Vareni, myti nadobi, sklizeni pradla, vysavani. Furt. Ale mela jsem šátek a ji se tam libilo.

la_amanita
21. únor 2021

@makkyv tohle se tu opakuje často - že nechce být v nosítku. Pokud je ale tolik kontaktní, tak je imho v nesnášení nosítka chyba - buď máš nosítko přímo špatné (neergonomické nebo chybně zvolenou velikost), špatně nastavené nebo ji do něj špatně usazuješ. Daleko lepší je šátek, základní úvaz kříže s kapsou uvnitř je snadný a šátek malé miminko lépe jakoby obejme.

makkyv
autor
21. únor 2021

@patypresdevaty někdy to tak tedy je též, že chytne hysterák a ani prso ji neuklidní a jen ji řeknu třeba nebrec a ona ještě víc začne, kolikrát se to už stalo, ale závislá je tedy neskutečně, mě to nevadí, nosit ji budu, ale když si chci udělat pití nebo se najíst, tak už mě stojí vlasy 🤣

hezz17
21. únor 2021

@la_amanita souhlas

makkyv
autor
21. únor 2021

@hezz17 šátek pro mě ne, nosítko mám od babybjorn a je super; když potřebuji uvařit tak tam chvíli vydrží ale problém je u nás, ze ona vydrží třeba 5 hodin v kuse vzhůru a tře si oči, nemůže zabrat a proto taky pláče, člověk aby se vyznal.. dávala jsem i babycalm 😉

makkyv
autor
21. únor 2021

@la_amanita ona toto vůbec nechce, ona vyloženě chce být na pravé nebo levé ruce v polosedě, opřená o moji hlavu aby mohla koukat všude možně, což poskytuje i to nosítko, ale tam zas nesedí na té mojí ruce, nevím jak to popsat.. jestli je až tak závislá nevím..

hezz17
21. únor 2021

@makkyv tak v babybjorn se vubec nedivim, ze krici 😑 bohuzel nema s ergonomickym nositkem mnoho spolecnehi

makkyv
autor
21. únor 2021

@hezz17 ahaaa😞 já se v tom tolik nevyznám.. tak to moc děkuji 😔 já šátku neverim, nechápu proč, ale proste mám strach ze by mi z nej vypadla.. přece jen to nosítko tam má ty “zábrany” a drží to tvar (nevím jak to popsat) a ten šátek se bojim proste 😔

hezz17
21. únor 2021

@makkyv zkus sem schvalne dat fotku. Nevim jaky mas typ. Ale co vypadne na google za obrázky, tak tam je jedna hruza vedle druhe. Predstav si, ze te nekdo povesi za rokzrok a z boku ti da operky abys nevypadla a diví se, ze se ti to nelibi.

la_amanita
21. únor 2021

@makkyv babybjorn zahod a pořiď si nejlíp šátek - ten pevně, ale měkce ovine to malé tělíčko daleko lépe, vypadnutí nehrozí. Případně satkove nosítko - Love&Carry nebo Storchenwiege, ta se taky uvazuji akorát tu kapsu u nich mas předem připravenou. Ovšem z nich děti brzy vyrostou, šátek, pokud zvolis správnou gramáž (a s tím ti lidi ve skupině o nošení rádi poradí) ti vydrží daleko déle.

makkyv
autor
21. únor 2021

@la_amanita moc moc děkuji 😍❤️

makkyv
autor
21. únor 2021

@hezz17 na 2x jsem sem tu fotku dávala a nechce se mi nahrát nechápu.. tak poslu odkaz https://www.slune-cz.cz/nositko-babybj-rn-one-o... je velmi podobne, akorát je to straší typ.. o trosku.

la_amanita
21. únor 2021

@makkyv ty šátky a satkova nosítka finguji láskyplné objetí. Děťátko na tobě vlastně pohodlně leží, může si o tvou hruď opřít hlavičku, čichat tě a být v pohodě. A pohupování při chůzi spolehlivě uspává. Tvá malá je ideální adeptka na to, aby se jí správné nošení líbilo.

makkyv
autor
21. únor 2021

@la_amanita zkusím juknout, moc děkuji

te_reza
21. únor 2021

No nerada to říkám, ale některé děti prostě řvou, tím děkuji za to, že ta moje jen spala, jedla a zvracela😂pevné nervy, jednou se to zlepšit musí 💪

makkyv
autor
21. únor 2021

@te_reza jooo prý mi to jednou vše vrátí, tak už čekám na to🤣🤣🤣

te_reza
21. únor 2021

@makkyv synovec taky furt řval, řval a řval. Ale neteř byla hodná 😂

hezz17
21. únor 2021

@makkyv jakmile je nekde nabídka-moznost nosit dite celem od vas, tak to je jasna znamka, ze je spatne. Tohle je jedna velka hruza. Satek vypada slozite, ale neni. Fakt! 😉

makkyv
autor
21. únor 2021

@te_reza ach ty deti, člověk je tak miluje až mu z toho stojí vlasy 🤣🤣

la_amanita
21. únor 2021

@makkyv
Pokud jsi na facebooku, projdi si tuto skupinu-doporučuji si opravdu nejdřív projít, na co tě jako na nováčka upozorní, najdeš tam odkazy na správné úvazy, jak má miminko v šátku a nosítku vypadat, můžeš se poradit, co si pořídit, taky se tam se šátky a nositky obchoduje. Přeji hodně zdaru https://www.facebook.com/groups/519840121418990...

makkyv
autor
21. únor 2021

@hezz17 děkuji moc 🙂