Ahoj holky, mám dceru 4 měsíce a je strašně uřvaná. Porodnice a týden doma dobrý, ale pak rvala a furt řve, max půl hodiny z rána vydrží sama v houpátku, ale chce být stále na rukou, že ani jist nemohu, jen a jen řve, strašně uřvaná🤦🏽♀️ Až si říkám, ze už mě za chvíli odvezou, řve celý den, každý den, prostě furt, to je dost aby 1x v týdnu měla dobrou naladu. 🤷🏽♀️ je furt protivná, jen na rukou když ji mám tak se smeje. K nikomu nechce jen ke mě a mě už fakt odpadnou jak ruce tak nervy.. co Vám pomohlo?😂😤 se z ni zblaaaaaznim už🤦🏽♀️😂
Zkus osteodynamiku.
@bramarfi to se snažím i teď, protože je to furt 🤦🏽♀️ Brisko taky by mohlo, ale určitě ne třeba každý den, cely den; ona je spis strašně protivna a jak zmizim z dohledu konečná.. mazeme, masirujeme a máme i espumisan, probiotika a prdlacky.. asi ano, je to pravda.. holt vydržet když mě neodvezou🤣🤣
@makkyv Já si to prožila s dcerkou. A přestože jsem dělala psí kusy, nezmohla jsem nic. Prostě nefungovalo NIC. Kdo nezažil, netuší. Upřímně, je jí pět a dodnes je velmi emočně labilní, ječí, řve, vzteká se, nespokojená. Takže z mé zkušenosti: období pominou, plynule se prostřídají, s věkem se to lepší, ale není to záležitost měsíců ☹ A ano, je to trochu peklo ☹
Kdyz se smeje, kdyz ji mas na rukou, tak proc ji nedoprejes, co chce/potrebuje a nenosis ji? Nemusis ji nosit v rukach, muzes zkusit nositko. Pokud chce byt u tebe, tak ji timto nasytis jeji potrebu a budes mit klid. Ja doslova odnosila obe sve deti do cca pul roku. Chvilema me to stvalo, ale kdyz jsem je polozila, kriceli. Tak jsem se s tim smirila, mela je hodne na sobe a chodila ven vyvetrat hlavu
@martiniquest nosim ji 24 hodin v kuse, stále, porad.. i v nositku, ona v něm být nechce.. jen 5 min a pak řve a na rukou v pohode.. i na wc s ni musim chodit, také si potřebuji odfrknout.. koupu se během 2 min a to ze na mě kouká a řve, pak ruce a klid
@makkyv tak to je dobrý, že aspoň v rukou přestane. Měla jsem (a stále mám) taky jeden uřvaný exemplář a ta byla často nespokojená i u mě 🙈
@makkyv tohle se tu opakuje často - že nechce být v nosítku. Pokud je ale tolik kontaktní, tak je imho v nesnášení nosítka chyba - buď máš nosítko přímo špatné (neergonomické nebo chybně zvolenou velikost), špatně nastavené nebo ji do něj špatně usazuješ. Daleko lepší je šátek, základní úvaz kříže s kapsou uvnitř je snadný a šátek malé miminko lépe jakoby obejme.
@patypresdevaty někdy to tak tedy je též, že chytne hysterák a ani prso ji neuklidní a jen ji řeknu třeba nebrec a ona ještě víc začne, kolikrát se to už stalo, ale závislá je tedy neskutečně, mě to nevadí, nosit ji budu, ale když si chci udělat pití nebo se najíst, tak už mě stojí vlasy 🤣
@la_amanita souhlas
@la_amanita ona toto vůbec nechce, ona vyloženě chce být na pravé nebo levé ruce v polosedě, opřená o moji hlavu aby mohla koukat všude možně, což poskytuje i to nosítko, ale tam zas nesedí na té mojí ruce, nevím jak to popsat.. jestli je až tak závislá nevím..
@makkyv babybjorn zahod a pořiď si nejlíp šátek - ten pevně, ale měkce ovine to malé tělíčko daleko lépe, vypadnutí nehrozí. Případně satkove nosítko - Love&Carry nebo Storchenwiege, ta se taky uvazuji akorát tu kapsu u nich mas předem připravenou. Ovšem z nich děti brzy vyrostou, šátek, pokud zvolis správnou gramáž (a s tím ti lidi ve skupině o nošení rádi poradí) ti vydrží daleko déle.
@la_amanita moc moc děkuji 😍❤️
@hezz17 na 2x jsem sem tu fotku dávala a nechce se mi nahrát nechápu.. tak poslu odkaz https://www.slune-cz.cz/nositko-babybj-rn-one-o... je velmi podobne, akorát je to straší typ.. o trosku.
@makkyv ty šátky a satkova nosítka finguji láskyplné objetí. Děťátko na tobě vlastně pohodlně leží, může si o tvou hruď opřít hlavičku, čichat tě a být v pohodě. A pohupování při chůzi spolehlivě uspává. Tvá malá je ideální adeptka na to, aby se jí správné nošení líbilo.
@la_amanita zkusím juknout, moc děkuji
No nerada to říkám, ale některé děti prostě řvou, tím děkuji za to, že ta moje jen spala, jedla a zvracela😂pevné nervy, jednou se to zlepšit musí 💪
@makkyv
Pokud jsi na facebooku, projdi si tuto skupinu-doporučuji si opravdu nejdřív projít, na co tě jako na nováčka upozorní, najdeš tam odkazy na správné úvazy, jak má miminko v šátku a nosítku vypadat, můžeš se poradit, co si pořídit, taky se tam se šátky a nositky obchoduje. Přeji hodně zdaru https://www.facebook.com/groups/519840121418990...
@makkyv Co bříško, nemůže být příčinou? Obecně vzato - dřív nebo později to přejde. Přestane miminkovský řev, nastane batolecí, potom vzdorovací... Není úniku, bohužel. Ale jak poroste, naučíš se jíst i přes řev.