Spí vaše děti špatně při úplňku?
Našemu Sašíkovi je skoro půl roku. Běžně spí od 22 do 7 a mezi 2 a 4 se budí na kojení, bez pláče, jen se napapá a zase většinou usne bez větších problémů. Občas se stává, že se v noci budí s pláčem i 4x za noc a ráno kolem 5h. už nechce spinkat. Všimla jsem si toho, že to vždy trvá pár dní a je to v době kolem úplňku. Máte někdo tuto zkušenost? Dá se s tím něco dělat?
My jsme dneska měli na houby noc, malá si udělala noční dýchánek, spala jsem 4 hodiny..Myslím,že to bylo úplňkem, protože už se takto nebudí, že by byla úplně probraná a chtěla si hrát. Nevím, jestli se s tím dá něco dělat, spíš bych řekla, že ne 😒
@mihaulka Já si myslím, že to na spánek působí, že si to nenamlouváš...
@marinka taky si myslím, že se s tím nedá nic dělat. zkusím se na to víc zaměřit kolik dní to trvá a jestli je to jen při úplňku. on třeba někdy vstává ve 4 a už nechce spát, ale do těch 4 normálně spí a neplače, když se probudí, ale teď je to katastrofa. budí se co 2 hodiny s pláčem ☹ já doufám, že dnešní noc bude lepší, dvě takový už mě stačily...
Úplněk na děti určitě působí, jsou citlivé. Jsem učitelka a to máte vidět třídu dětí 2 dny před a pak 2 dny po úplňku...nesoustředění a mnohem živější. 🙂 A na spánek taky působí - spí hůř. Na dospělé, kteří jsou citlivější, působí taky..jak na chování tak spánek... 😉 O tom není sporu...
já mám pocit že na syna úplněk působí
ahojky, ozivuji diskuzi, vsimla sem si ze kdyz je uplnek, mala od pulnoci skoro nespi ☹ ☹ ☹ . jen doufam ze nebude casem namesicna jako ja kdyz sem byla dite 😅
Taky jsem vypozorovala, že kolem úplňku jsou u nás v noci manévry... ale tenhle úplněk jsme přežili v pohodě.. (a teď jsem to určitě zakřikla a v noci bude řvát jak tarzan 😀)
@miriska Tak s tím zkušenost nemám, ale když je úplněk, nemůžu spát já, ale možná si to jenom namlouvám a pak nespím 🙂