Uplakané miminko. Kdy se to zlepší?

10. srp 2024

Ahoj holky,

Potrebuju trochu povzbudit. Mám chlapecka skoro 3 měsíce starého a máme tedka opravdu náročné období. Téměř od rána až do večera pokud nespí tak place a já uz kolikrát nevím jak mu pomoct a zkouším všechno možné. Přijde mi ze kolikrát place i bez důvodu. Možná ho někdy trápí brisko ale myslím si ze to není vždycky ta příčina. Hodně taky place když nevychytám správný moment kdy jej dat spinkat a je pretazeny nebo možná málo unavený a to se potom hodně vzteka a nejde mu usnout. Vy co jste měli uplakanejsi děti, kdy se to maličko zlepšilo, nebo kdy jste alespoň trochu víc začaly rozumět tomu co miminko chce?

kakba
10. srp 2024

Nemela jsem uplakane miminko, ale primo urvane mimino. Zlepsilo se to v roce. Musis to proste vydrzet. Mela jsem stavy, kdy jsem chtela vzit polstar nebo vyhodit dite z okna. Ustala jsem to. Nechala jsem ji v loznici a musela odejit. Dokud tohle nikdo nezazije, nepochopi, co to je za hrozny stav a bezmoc. Drzim pesti at to zvladnes.

verisek001
10. srp 2024

Já měla šíleně uřvaný dítě. Buď spal nebo řval. Ale to byl řev, že i když jsem měla špunty do uší, na to klapky na uši, co se používají při řezání pily a byla od něj zavřená přes troje zavřené dveře, tak jsem ho slyšela řvát. Trvalo to 7 měsíců, pak řval když ho braly zuby..teď v roce je to už docela dobrý. Přeji pevné nervy. Vím, že je to strašný. Kdo nezažil, nepochopí jaký je to peklo.

terezie90
10. srp 2024

I já jsem měla velmi uřvané miminko, řvala vážně pořád a všude...bylo to šílené, ve dne v noci řev...sousedi se ptali co se děje, venku se ohlíželi. Byla jsem psychicky na dně. Zlepšilo se to, až když začala sedět a pak se stavět na nohy, kolem 8-9 měsíce....ani babičky nechtěli vozit...brečela jsem mockrát, nic nepomáhalo. Některá miminka jsou uřvanější.

kkamush
10. srp 2024

Já měla uřvané dítě taky, rvala furt. Snad do roka a půl. Teď jsou ji skoro 4 a je pořád dost hlučná, nástvavaci, nálady mění každou chvíli, ale jinak je úžasná, chytrá a bystrá holčička, která se ničeho nebojí. Takže může to být dáno povahou..
Vím, že se to lehce píše někomu, kdo tohle prožívá, ale nezbývá než vydržet a co nejvíce si ten čas snažit zpříjemnit. Třeba využívat hlídání atd.
Kdybych tehdy věděla co vím teď, na celou situaci bych se asi dívala trošku jinak. Bohužel zkušenost je nepřenositelná.

palja
10. srp 2024

Já jsem měla obě holky strašně uřvané už od porodnice. Všichni si vždycky oddychli, že už jdeme domů. Neměly pláč jako ostatní miminka, ale řev, jak kdyby je někdo zabíjel.
Pomohlo jediné, nosit, nosit, nosit a mít je co nejvíc u sebe. Starší dcera chtěla být aspoň v nositku, ale ta mladší ta chtěla být jen na rukách. U obou to přeslo až po druhém roce. Ta mladší pak měla období, kdy kňučela jako pes (to měla kolem vánoc, kdyz jí byl rok a půl až cca do dvou let to dělala), to jsem myslela, že se snad zblázním 😄😄🤦‍♀️
Holky byly obě zdravé, žádné blokady ani nic takového neměly. Prostě uřvaná a uvztekaná mimina.
Tak nějak jsme to nakonec všichni ve zdraví přežili a teď si konečně začínáme užívat. Protože dřív jsme se museli řídit tím, jestli malá řve nebo ne. Ani jsme pořádně nikam nemohli jet.
Pořád říkám, že další takové dítě bych už psychicky nezvládla.
Chce to vydržet, zlepší se to.

pavicka
11. srp 2024

Matne si na to vzpominam, jelikoz toto obdobi mam naprosto v mlze 😬 dcera spala jen prvni den v porodnici, kdy se na ni chodili vsichni divat..pak? Uz nikdy 🥺 prvnich 10 mesicu brecela cely dny nonstop, v noci snad nonstop vzhuru. Bylo to naprosto priserny, nikdo ji nechtel, nikam jsme nemohli, sousedi se tvarili, ze na me zavolaji socialku..obehali jsme vsechny doktory-neurologii, apod. Pry jen divoke dite..jezdila jsem ve ctyri rano po sidlisti jen aby usla nebo mohl manzel aspon trochu spat. Brecela jsem, brecela..pak to tak nejak prestalo, zacala se teda vztekat a knoukat nonstop, ale uz to nebylo tak hrozny..uprimne: hodne mi pomohla psycholozka, malem jsme se rozvedli..
Ted? Nejklidnejsi a nejchytrejsi holcicka 😍 jeste ji neni ani 6, ale uz pujde do skoly
Vydrz, soucitim 🙏🙏🙏 prejde to, prejde (ja uz to vytesnila)

sanyy22
16. srp 2024

Já se hlásim do skupinky řvoucích děti ☝️
Syn řval ale fakt řval cca do roku, dokonce jsem sním byla x krát na pohotovosti jestli mu něco není.
Nejhorší byli noci, pár krát když večer usnul tak jsem seděla v koupelně a řvala jak malé děcko.
Teď má 3 roky a je to zlatíčko 🥰