Uplakané miminko. Co pomohlo a kdy se to zlomilo?

1leny
17. únor 2020

Ahoj,
Máme doma 7 týdenní miminko a to je hodně uplakane.. Ctěla bych vědět, jestli to tak někdo má nebo měl. Malá ráno otevře oči, nakojim ji a začne celodenní martyrium - pláče a pláče.. Přes den spí jen v kočárku, takže chodíme dopoledne i odpoledne na procházky. Ale přijdeme domu, dostane najíst a začne plakat. Zkoušela jsem ji přikládat k prsu, abych ji utisila, ale to vydrží chvilku a zase place, nebo spíš řve.. V náručí place, v houpatko place, máme i deku s hrazdičkou, můžu se přetrnout, abych ji nějak zabavila, ale nic... Hned place..uhoupat se nenechá, nic.. Doktorka je z ní nadšená,jak pozoruje a vnímá okolí, jak hezky (možná trochu víc) pribira, žádné jiné zdravotní problémy jí netrápí,je prý jen víc aktivní. Chci se zeptat, máte nebo měl jste někdo taky tak uplakane mimčo,a co vám popřípadě pomáhalo nebo kdy se to zlomilo? S manželem už začínáme být hotoví a celkově nepříjemní, jen si prostě přejeme, aby na chvíli mlčela!😥😥😥🤦🏻‍♀️

hasara33
17. únor 2020

@1leny kiss syndrom 😉 objednej malou někam na fyzioterapii aby jí prohlédl fyzioterapeut ...není normální aby nakrmené, přebalené a vyspinkané miminko pořád plakalo

hasara33
17. únor 2020

@1leny nebo ještě jí může trápit bříško

lovemusicsun
17. únor 2020

Ahoj, já měla také uplakané miminko. Byla neodložitelná, stále jsem jí měla na rukou, i když spala. Byla nakrmená, přebalená, bříško jí netrápilo a i přesto když byla vzhůru, tak plakala. Zlomilo se to ve třech měsících, jak jí začaly zajímat hračky, tak se to o hodně zlepšilo. Chce to hodně trpělivosti, já s ní první tři měsíce prakticky nikam nechodila, bylo to o nervy. Ale určitě to přejde!

janule0123
17. únor 2020

@1leny Malá nám nespala a hysterický řev od pěti odpoledne do půlnoci byl na denním pořádku... trapily ji kolíky a se spanim taky problém ... spala jsem v te době asi tři hodiny denně...Dětská říkala ze máme zdravé miminko,taky spokojena ... ze to chce vydržet až dozraje nervový systém-ze z toho jsou ty problémy se spanim a kolíky ze odejdou ve třech měsících .... cca od těch dvou měsíců máme zlaté miminko 😎temer nebreci ...sice nikdy nespala 19hodin jak jiní novorozenci 🤣a v sestinedeli na hlášky teď je to paráda, musis se nudit .... dyť teď malá jen ji a spinka 🤣mě brali všechno čerti ... hlavně vydržet 😎

sobist
17. únor 2020

A je to tak od samotného začátku? U syna jsem to nevnímala, ale dcera začala být takhle uplakaná po Vigantolu. Od doby, co máme Baby-D je to v pohodě (nebo povyrostla a záhadně jí to něco přestalo trápit ve stejnou dobu).

drakenn
18. únor 2020

Možná chce více kontaktu.. máš šátek, nosítko?

marelle
18. únor 2020

Já mám osmitýdenní holčičku a je to něco podobného. Hned od rána pláče, takže když jdu chystat snídani pro starší, tak ji navazuji do šátku a tak tráví skoro celý den. V šátku je spokojená. Kdekoli jinde pláče. Modlím se, aby toto období co nejdříve skončilo. Pevné nervy!

zuzan88
18. únor 2020

U nás to samé u obou dětí, postupem času se to pomali zlepšuje. Nejmladší budou 3 měsíce a už vydrží několikrát denně po chvilkách sama a v klidu např. s hrazdičkou, v lehátku atd... Je ještě maličké, potřebuje kontakt, taky ho může trápit bříško, prdíky, může být unavené... Je toho spoustu... Chce to obrnět se trpělivostí. Úplně vám rozumím, u prvního jsem myslela, že zešílím. Zkuste pořídit nosítko nebo šátek, vřele doporučuji.

fidorka86
18. únor 2020

nečetla jsem předchozí, ale nemá třeba bloklou páteř, krční páteř viz Kiss syndrom. Děti to mívají: http://annakohutova.cz/kiss-syndrom-zraneni-nov...

legelata
18. únor 2020

@1leny Dcera byla desne urvana a neodlozitelna 🤦‍♀️... Pomahalo nosit na tele a hodne kojit. Kolem 9 mesicu se to zacalo dost zlepsovat. Zkusila bych ten satek ci nositko, nam to dost ulevilo. Plus v noci jsme se snazili stridat, druhy sel vedle a vyspal se a jeden daval mliko z prsu ci lahve. Drzim palce, hlavne se tim nenech semlit, ono se to zlomi 🙏

kapii
18. únor 2020

První týdny jsem jen kojila nebo nosila v náručí. Mezi druhým a třetím měsícem se začal víc dívat na hračky a už to bylo lepší. Teď v 5 měsících pláče většinou jen večer, když je přetažený.

eithelwing
18. únor 2020

@1leny Měla jsem pulroku uřvané miminko, postupně se přidaly i jiné projevy a nakonec se odhalila blokace krční páteře. Šestinedělí bylo peklo, doslova mě s*aly všechny řeči o tom, jak mám být šťastná a kdo vi co.
Takže zkus pozorovat, co by ještě malou mohlo trápit. Ano, bývají miminka plačtivejsi, ale malokdy placou jen tak. No, spíš nikdy.

1leny
autor
18. únor 2020

Holky díky 😘 dnes jsme byly na kyčlích, tak ji doktor zkoukl na naší prosbu i krk a prý se mu tam nic nejeví. Šátek nemám, ale zítra jsem domluvena s paní, co mi naučí a půjčí šátek, tak uvidíme.. Snad něco zabere.. 😥 Představa, že se to ve třech měsících zlomí se mi moc líbí, na druhou stranu je to ještě dalších šest neděl pekla.. 🤦🏻‍♀️ A představa, že by to mohlo trvat ještě déle, tak to už bych si ji šla asi hodit... 🤦🏻‍♀️

kuttu
18. únor 2020

@1leny Ja 1.rok dcery beru jako ten nejnáročnější v celém svém životě...začala jsem si ti opravdu užívat az v roce a půl...zlepší se to..ale chce to strašně moc trpělivosti a pevnych nervů a hlavne se z toho nepos.....hlavně a především...kdyz se uklidni maminka uklidni se miminko...nesnasela jsem tuhle větu...jenže ona je to pravda...taky mnoho sil😊

hasara33
18. únor 2020

@1leny ještě bych doporučila přečíst si tohle 😉 celkem zajímavé a také k zamyšlení https://www.kranio.eu/matthew-appleton-syndrom-...
Možná to pomůže k pochopení 😊

lennus
18. únor 2020

@1leny Naše holčička byla velmi uplakaná, to nebyl pláč, to byl řev! Hodně pomohl šátek, abych měla volné ruce a mohla si třeba ohřát jídlo a trochu něco udělat doma. Zlomilo se to po třetím měsíci, narazila jsem na termín čtvrtý trimestr, existuje i kniha a opravdu to zřejmě bylo ono! Od té doby zlaté dítě, budou jí dva, je úžasná, krásně spí - to naštěstí spala od narození a já měla energii na den s ní, jinak by i asi švihlo, únavy jsem se bála po zkušenostech s prvním synem nejvíc! Umí být sice trochu umíněná, ale když vím, jak na ni, daří se nám tomu předcházet. I pro ta miminka je to na světě náročné - v bříšku měli vše zadarmo a jednodušší, na světě se musí víc snažit, tělo se přizpůsobuje. Mě hodně uklidňovalo, že to musí někdy přejít, protože už to nebylo moje první dítě, taky že jo. Zkoušeli jsme i kraniosakrální terapii, možná taky trochu pomohlo. Držím palce!

swan42
19. únor 2020

Ja mam 5mesicni holku a od narozeni neco podobnyho. Neustalej rev a rev a rev. Vubec nic nepomahalo. Doktorka na to, ze deti proste placou, ale me fakt neprislo normalni, ze jeci 12 hodin denne. Ma slehlou hlavicku na jedny strane, tak nas doktorka poslala ve 4.mesici konecne na fyzio a tam mi rekla, ze ma natezeny svaly na krku, pravdepodobne od narozeni, jak ji tahaly za hlavu ven ( i kdyz jsem jim rekla ze to delat nemaj).
Takze jsem se dozvedela co ji je jen tak nahodou. Od ty doby co cvicime, tak je to lepsi, ale porad ne uplne v pohode...Jeci uz jen asi 6 hodin za den 🤦
S kiss syndromem nemaj vsechny fyzio zkusenost. Ta nase skoro nevedela co to je...