Ahoj maminy, máte zkušenosti s ukončením laktace? Synovi je 9 měsíců, kojim uz jen ráno když se vzbudí,ale teď musím ze zdravotních důvodů přerušit kojení.
Je to tři dny co uz nekojim vubec, stahuju si prsa do obinadla,ale pořád se mi plní a od včera mě jedno dost bolí. Hned po porodu jsem měla zánět v prsu,horečky a antibiotika,nerada bych aby se to opakovalo 😊
Děkuji
@veronikav31 děkuji, toho jsem se bála. Tak to tam zajdu
@monfej Ahoj,kamarádka měla homeopatika a salvejovy caj a pomohlo ji to...tak pokud bys radši prirodnejsi cestu..
Mě pomohlo chlazeni takovou tou chladici vložkou,co se dává do cestovních chladících tašek,tu sem.si zabalila do utěrky.A po tom i rozmasírování zatvrdlin v teplé sprše a odstříkání do úlevy.Taky sem měla strašný bolesti.Ukončovala sem ze dne na den u plně kojícího závisláka.
Měla jsem pevnou podprsenku, rozmasirovavala ve sprše a jedla preventivně Ibalgin.
@monfej můžeš neco malo odstrikat pro uvolnění, vic ne a pak chladit. (Pokud tam mas hrudky tak rozmasirovat) Udajne jsou skvele tvarohove zabaly. Je mozne ze zvladnes ukoncit sama bez prášků. Snizenim poptavky klesa produkce mlíčka. Ja tet necele dva tydny kojila jen v noci a dnes v noci uz malemu uz asi neslo nic moc vytahnout. Ze dne na den to asi nejde prirozenou cestou 😉
Me bolely prsa asi týden. Pila jsem hodně salvejovy čaj,jinak nic jiného. Tekutiny vytváří mliko. Při zatvrdnutí jsem odstrikala do úlevy. Po týdnů byl klid
Hele, bude to znít možná blbě, ale zkusit černou mast, nebo kafr. Máme to totiž stejné, jako krávy. Dokonce se jim picha oxytocin když se jim nechce spustit mléko. A když je špatně vydojena, zatvrdne jí to, udělají se pucky a chuderku to bolí,tak my pak musíme berusce to místečko namazat právě černou mastí,nebo kafrem. Jinak ano,pomáhá tvaroh a zelny list
Taky jsem musela skoncit ze dne na den.stacilo mi jen trosku odstrikavat.prvni vic a pak min a min az neteklo nic.jinak bych zkusila salvej nebo homeopatika
Já odstavila dceru v sobotu a myslela jsem,že to za dva dny odezní,ale tohle je teda šílený vydržet,až si říkám,že snad začnu kojit.To pnutí a boule a chodit do sprchy do úlevy odstříkat je pro mě děs,běs,doufám,že už to dlouho nepotrvá.Děkuji za radu a zkouším ibalgin a chladim,doufám,že to zvládnu bez zánětu.
Ahoj,zajdi na gynekologii pro prášky.Odstříkej do uvolnění,začínající zánět to být může