Mate taky nektera uknourane vecne nespokojene dite? Jak to zvladate? Snazite se po dobrem se nejak domlivit nebo jste prisne? Mam syna 2,5 let a jeste nemluvi sle stale jen knoura furt se mu neco nelibi je nespokojeny a vzteka se. Uz mi dochazi nervy protoze sotva rozlepi oci jen knoura. At jsem mila nebo prisna je to bezvyznamne nevim co delat
@nikitka2323 mozna se neciti byt v bezpeci. Mne se u obou vyplatila trpelivost (a tedy hodne spat🙂) a byt mu nablizku. Muj maly take otevre oci a knoura, chce maminku. Pak se naji, koukne na pohadku a je v pohode. Je to takovy ten vek, kdy si zacina vice uvedomovat sebe a okoli. Prisna bych nebyla, potrebuje spise tvoji blizkost a pochopeni. Mas na nej cas nebo ho nechavas se hrat samotneho?
@linee prave ze ani moc hrat si s nim nejde protože cokoliv udelam je to spatne...pracujeme na tom ale nic moc..pristi rok jde do skolky a pani ucitelky se z nej zblazni
@nikitka2323 toho se vubec neboj. Rok je u ditete neskutecne dlouha doba a projde neuvertelnym vyvojem, uvidis. Tak pokud, nech si ho hrat samotneho, mozna chce objevovat on sam. Nebo mu zkus davat veci doma (utirat prach a pod.). Co zoubky treba, nerostou treba stolicky?
@nikitka2323 je to jakoby jsem četla o naší malé. Před prázdninami to vygradovalo takovým způsobem,že řvala vlastně pořád. Ať jsem šla po dobrém nebo po zlém,tak jsem mlčela nebo s ní mluvila,tak jsem si s ní hrála nebo ne,vše špatně. Pak se to začalo měnit. Z ničeho nic. Teď nastoupila do školky (jeslí) a je zase o kus lepší. Za poslední 2 měsíce se hrozně změnila a posunula.
Pak jsem zjistila,že to nebylo o ní,ale o mě. Tak jak já jsem se cítila (i když jsem nic neřekla a nedávala jsem nic najevo),tak se to prostě přeneslo na ní. A ona to zrcadlila. Může to být úplná hovadina co člověka trápí,ale oni to prostě cítí, znejistí a je to v kopru.
Snažím se mít hlavu čistou,nenechat se rozzlobit,nebo rozesmutnit. Hlavně jsem se smířila sama se sebou.
@nikitka2323 jako u nás doma 😁 já si vždy řeknu ,že je to jen nějaké období které společně překonáme.( U nás platí ,že když začne knourat tak jednoduchá otázka co by si rád chtěl ukaž a jdeme spolu za ruku a je klid ( také moc nemluví)
Jsem ráda, že je nás víc.. děkuji za tvou zkušenost
.
Nehledala bych chybu v sobě. Některé děti jsou od přírody klidnější a některe zase jak z divokých vajec. Asi jediný co pomůže je čas
Třeba byste mohli zkusit znakování, než se rozmluví..
Dítě potřebuje péči, starostlivost a pochopení. Něco mu vadí, nelíbí se mu něco.. Ještě když nemluví, tak nedokáže říct o co jde