Ahoj holky.
Malá bude mit 19.12 uz 4 mesice a dneska na kontrole mi dr rekla ze hubne. Na posledni prohlidce mela uz neco pres 6 kg a dnes navazila 5800g.
Je na UM.
Driv mi pila 150 ml mlika cely do prazdna. A je tomu cca 14 dni co mi zacala divne pit. Bud pije po troskach treba jen 90 ml a za 2 h si dopije zbytek nebo vypije 120 a vic uz neda. Cura si myslim docela dost. Kdyz ji neprebalim jednou za 2-3 h tak je plinka nacucana. Kaka cca 2x za den nekdy vic.
Dr mi rekla ze to muze bejt alergie na kravske mleko, ze ji napise neaky mliko pro tyhle alergiky a kdyz nezacne pribivat na vaze tak to nebude ono a bude muset na vysetreni.
Docela se bojim.. Zazila ste nektera? Nevite co by to mohlo byt? Dekuji
Já řešila špatné přibírání nejvíce ve 4 měsícich gestačně, 2 korigovaně (nedonošenec), Dostali jsme od doktorky za úkol hlídat, kdy jí a krmit po 2,5-3 hodinách (přes den). Syn se jinak budil třeba po 3 a více hodinách (takže než jsem to nachystala, bylo to tak 3,5).
Přibírání se pak trošku spravilo, aspoň se držel ve "své" percentilové křivce (někde kolem 1 percentilu). Přišly příkrmy, pak už se v ní držel líp, ale jídlu nikdy moc nedal. V roce to doktorka s řešením vzdala (protože jinak motoricky je to divoch, nezastaví se, pohyboval se už po inkubátoru). Hledala jsem i výživového poradce, ale pořádně jsem nenašla, konzultovala jsem i velmi krátce s jednou antropoložkou, co jsem náhodně potkala, zda už to nějak řešit nebo ještě počkat (říkala, že jí to přijde tak od pohledu ok, tak jsem to zatím nechala být). Ve 3 letech taky přišla hromada nemocí a i hubnul, pil pořád UM a doktorka doporučila přihodit do mlíka víc odměrek. Tak jsem mu hlavně v nemoci dávala opravdu dost UM a ve 3,5 letech se mi pojednou skokově vytáhl a přeskočil někam na 10-15 percentil. Jí už i o maličko líp (ale nemám přehled, co tak sní jiné děti jeho věku).
U nas pomohlo doplňovat zelezo. Kdyz zhubla, nasadila ji dr zelezo a na další kontrole uz byly zase přírůstky v pořádku.
@ajamerci doufam ze se to uz spravilo. Myslim kdyby to byla citlivost na mleko tak by se to projevilo uz drive a treba i nejakou vyrazkou. Male jsou uz 4 mesice asi uz ji to mlecko nestaci a ceka na poradne jidlo 😀 mrkev dyne apod. Je to taky tim ze miminka se zacinaji vice hybat a tedy spaluji vice energie. Meli jsme neco podobneho mala pila mene a nepribirala….a najednou o 4 cm delsi a nekolik dnu jsem ji mela na prsu i 12x za den. Pak se to srovnalo.
Ahoj. Mám maleho taky na UM a takové výkyvy v pití mi přijdou docela normální. Měl období, kdy si trochu cucnul a víc nechtěl. Trvalo to třeba par dni, týden, dva a zase se to vrátilo do normálu. Neřešila jsem teda nějaký úbytek na váze, ale nepribira nějak rapidně. I teď má období, kdy nechce vůbec jist a někdy zase před nim nemůžu nic vytáhnout, protože rve hystericky mňam mňam. Souvisí to často s nějakou virózou, zuby, apod. Takže pokud má stolici normální, nemá bolesti, extrémně nezvraci víc jak jindy, tak bych se zbytečně neplasila. Ale je fajn, ze to doktorka nepodceňuje.