Zdravím všechny, malá je plně na UM a poslední dva týdny cca se stává to, že i třeba dvě hodiny po jídle začne ublinkávat, někdy více někdy méně a pak samozřejmě pláče, protože jí to musí pálit. Občas si trošku ublinkne hned poté, co se napije, ale to je normální ..jen nechápu proč pak blinká i po delší době, nevěděl by někdo proč se to děje a případně, jak tomu předejít? Děkuji ☺️
@hasara33 ahoj malý mi tohle dělal když byl maličký. Měl reflux, blinkal jak chvilku po jídle tak i několik hodin. Některé děti nemají vyvinutou zaklopku, tak se jim mlíčko vrací. U nás se to srovnalo s prikrmy. 😊Zkus ji držet co nejdéle ve svislé poloze. Ještě je na to přípravek Gastrotuss dává se 5 minut po jídle. Nám to celkem zabralo. 😉😊
@hasara33 Jo, to bude reflux.🙂 Naše malá ho měla docela silný a taky někdy blinkala i tři hodiny po jídle. A přesně jak píšeš, kolikrát to vyletělo i nosíkem. Já jí zahušťuju mléko Nutritonem, docela to pomáhá. Ale hlavně je důležité vyvýšit ležení. Podložit na spaní buď matraci nebo celou postýlku, aby byla hlava a hrudník výš než bříško.
Syn má 3 měsíce a má to taky. Pije Bebu comfort a k tomu jsme koupili Bebu A.R. proti blinkani. Dávám to půl na půl a blinká minimálně. Předtím to bylo fakt hrozné, během dvou dnů poblinkal všechno svoje i moje oblečení. A to nemáme oblečení málo 😉
Ahoj, moje malá má 3 měsíce také má problém s ublinkáváním po jídle ublinkne si hned nebo pár desítek minut po dokonce i pár hodin. Je jen na umělém mléku dávala jsem Sunar expert AR komfort ale po něm ublinkavala docela hodně, tak jsem začla dávat Nutrilon a po něm je to o trochu lepší. Snažím se jí dávat čaj ale ten nechce moc pít.
Syn byl kojený a ublinkával fest cca do půl roku, museli jsme hodně polohovat, na břiše se vždycky poblil, byli to strašné období, hrozně jsem se bála, aby se nezačal dusit.
Protože nemá ještě dorostly hltan,ta trubička z krku do bříška je kratší. Říká se tomu,že ma reflux. Týna pravidelně blinkala i tři hodiny po jídle, někdy natrávené,jindy nenatravene mléko. Teď jsme na Sunaru AR a docela dobrý. Navíc už začínáme příkrmy a tím se to v žaludku taky zahustuje.