Ublinkávání po mlíčku trvá delší dobu. Jak tomu předejít?

hasara33
27. lis 2019

Zdravím všechny, malá je plně na UM a poslední dva týdny cca se stává to, že i třeba dvě hodiny po jídle začne ublinkávat, někdy více někdy méně a pak samozřejmě pláče, protože jí to musí pálit. Občas si trošku ublinkne hned poté, co se napije, ale to je normální ..jen nechápu proč pak blinká i po delší době, nevěděl by někdo proč se to děje a případně, jak tomu předejít? Děkuji ☺️

sister05
27. lis 2019

Protože nemá ještě dorostly hltan,ta trubička z krku do bříška je kratší. Říká se tomu,že ma reflux. Týna pravidelně blinkala i tři hodiny po jídle, někdy natrávené,jindy nenatravene mléko. Teď jsme na Sunaru AR a docela dobrý. Navíc už začínáme příkrmy a tím se to v žaludku taky zahustuje.

krista25
27. lis 2019

@hasara33 ahoj malý mi tohle dělal když byl maličký. Měl reflux, blinkal jak chvilku po jídle tak i několik hodin. Některé děti nemají vyvinutou zaklopku, tak se jim mlíčko vrací. U nás se to srovnalo s prikrmy. 😊Zkus ji držet co nejdéle ve svislé poloze. Ještě je na to přípravek Gastrotuss dává se 5 minut po jídle. Nám to celkem zabralo. 😉😊

hasara33
autor
27. lis 2019

@krista25 děkuji za radu, ten gastrotuss vyzkouším 😉 já vždycky myslela, že reflux je vysloveně zvracení po každém jídle..ono je nejhorší, že jí to někdy vlítne i do nosu a pak hodně kašle, chrochtá a kýchá a samozřejmě pláče a vzteká se

krista25
27. lis 2019

@hasara33 jojo to znám 😊od doby co začal "normálně" jist, se to srovnalo. 😊 Nevím kolik malé je, ale Štěpán pak jak pasl koníky, tak to bylo o to horší jak si masíroval bříško. 😬Někdy byli horší dny někdy lepší. 😁

hasara33
autor
27. lis 2019

@krista25 no tak to s tím asi souvisí, protože malé je sice teprve necelých 7. týdnů, ale koníky pase cca dva týdny a vlastně tu samou dobu začala takhle víc blinkat 🤔

adel2507
27. lis 2019

@hasara33 Jo, to bude reflux.🙂 Naše malá ho měla docela silný a taky někdy blinkala i tři hodiny po jídle. A přesně jak píšeš, kolikrát to vyletělo i nosíkem. Já jí zahušťuju mléko Nutritonem, docela to pomáhá. Ale hlavně je důležité vyvýšit ležení. Podložit na spaní buď matraci nebo celou postýlku, aby byla hlava a hrudník výš než bříško.

kspp1
27. lis 2019

Syn má 3 měsíce a má to taky. Pije Bebu comfort a k tomu jsme koupili Bebu A.R. proti blinkani. Dávám to půl na půl a blinká minimálně. Předtím to bylo fakt hrozné, během dvou dnů poblinkal všechno svoje i moje oblečení. A to nemáme oblečení málo 😉

krista25
27. lis 2019

S tou postylkou má @adel2507 pravdu. 😊

rencounek
11. led 2020

Ahoj, moje malá má 3 měsíce také má problém s ublinkáváním po jídle ublinkne si hned nebo pár desítek minut po dokonce i pár hodin. Je jen na umělém mléku dávala jsem Sunar expert AR komfort ale po něm ublinkavala docela hodně, tak jsem začla dávat Nutrilon a po něm je to o trochu lepší. Snažím se jí dávat čaj ale ten nechce moc pít.

suromana
11. led 2020

Syn byl kojený a ublinkával fest cca do půl roku, museli jsme hodně polohovat, na břiše se vždycky poblil, byli to strašné období, hrozně jsem se bála, aby se nezačal dusit.