Ublinkávání nebo blinkání. Jak to poznám?

svatonovadenisa
3. srp 2021

Jak poznám zda dvouměsíční dcera jen ublinkava nebo blinka. Skoro po každém jídle mi blinka už takové to stažené mléko a přijde mi že hodně. Jak tomu případně zamezit.

tereza4244
3. srp 2021

@svatonovadenisa to záleží na tom, jestli se neprejida. Kdyby blinkala, tak zvrací i jindy než těsně po jídle. Pokud se přecpe a pak ji dáš odrihnout a ona se pozvraci , tak je to normální. Taky si musíš dávat pozor, aby si ji při chování netlacila na bříško. Moje Malá na to byla hodně citlivá.

alice180
8. srp 2021

@svatonovadenisa Taky nám ublinkava. Máme vyvýšenou postýlku atd. Po kojení jí dávám odkrknout v poloze kdy jakoby sedí na noze a držím a fixují rukou hlavičku, zádíčka rovná. Práv v klasické poloze na rameno jsem ji tlačila na bříško. Pak ještě pochovám a pak pokládám. Zkoušeli jsme nutriton před kojením i kapky gastrotuss ale bolelo jinz toho bříšku. Nyní jsou ji tři měsíce a dva týdny a ublinkava jen obcas. Pokud přibírá, má nacurano nakakano zřejmě je to klasika nevyvinutá záklopka. Kdyby byl problém v zažívání neprošlo by to az dolů 🙂. Takže zvýšená poloha, zkusit třeba ten nutriton nebo gastrotuss. A trpělivost s neustálým pranim a prevlikanim.