Hezký večer, jsem tu nová a hned jdu s dotazem a naději, že mě uklidníte že o nic nejde a jsem že svátků jen vystresovaná :oD.
Mám skoro 5ti měsíčního chlapečka. Včera jsem si všimla že je ve vajíčku velmi rozrušený a třepe ručičkama a hlavičkou - jako by mu byla zima. Udělal to poprvé, nikdy před tím ne.Večer byl v houpačce a udělal to samé, v obou případech mi přišel rozrušený, vždy se třepal jen pár sekund. Večer se tak stejně chvěl v koupelně na podložce ovšem z radosti. Celou dobu byl čilý, jako obvykle, chcechtal se na nás, zajímal se o hračky.
Dnes už mi prijde docela neklidný, něco jako před jídlem, chvěl se zase jakoby z radosti - těšení se na hračku, lahev s mlékem. Vrtí se, kope nohama a plácá rukama. Jakmile si hraje s hračkou, je v pohodě, celý den se na mě směje, normálně papká i spinká. Není uplakaný ani mi nepřijde, že by to byly zoubky.
K Dr. jdeme hned po svátkách, ale nechci plašit zbytečně už teď. Je to u miminek normální v tomto věku? Četla jsem o nedokonalé nervové soustavě,může to být tím? Dělala to i vaše zlatíčka? Moc se o něj bojím a jsem z toho nesvá.
Přijde mi jako by měl zkrátka moc dojmů, vše vnímá, všude chce jít, chce si hrát se vším okolo jen nemůže a tak ho to rozčiluje a je z toho nervózní.
Děkuji za odpověď maminky! :o)
@bobsanda123 Naše malá to měla loni na Vánoce (to jí bylo 7 měsíců), většinou se třásla z radosti.Potom byl klid na pár měsíců, ve velkým to zas začalo v létě (14 měsíců). Jsem se bála aby to nebyla epilepsie,protože se třásla opakovaně třeba 5x za sebou, byli jsme s ní na pohotovosti kde nám řekli že při epilepsii by nereagovala, a že to bude k růstu zubů (je pravda že na Vánoce jí dva rostli,a v létě jich rostlo několik najednou). Pak jsme s ní ještě pro jistotu byli u pediatra, tomu se to nezdálo že by to bylo k zubům,ale nikdy nic takového prý neviděl,a dal nám čas že když se to nezlepší museli bysme na neurologii. Naštěstí jí to přestalo a zas je klid, nevím z čeho to měla...každopádně se mrkni na internet na shuddering attacks, koukala jsem na videa, a bylo to přesně to co měla naše malá, tak jestli to nemáte to samé...
@klokanka31 moc děkuji, na videu to opravdu vypadá stejně jako u našeho prcka. Také bych to přisuzovala zubům, ale zrovna mi přijde klid, ani průjem, ani bolesti. Také mi dojde, že už všechno vnímá více a více a nejradši by se mi rozběhl z náruče :oD je strašně roztržitý, jakoby se nevešel to kůže
@bobsanda123 A když se třese, tak reaguje na oslovení? A kouká u toho doblba nebo na tebe?
@klokanka31 kouká na mě, směje se. Jako by se těšil - např když mu dávám láhev s mlékem, nebo si s ním hraji tak jakoby čekal napjatě co se stane.
@bobsanda123 Tak to bude určitě dobrý. Na tý pohotovosti nám i říkali že je dobře pokud mi u toho třesu kouká do očí a když na ní promluvím,hned zareaguje a přestane. Ono na ty děti je tolik nových věcí že z toho můžou mít takové stavy...
Kamarádka přibližně v pul roce řešila třes s pediatrem a neurologem pro jistotu
Ano, z rozrušení z radosti to může nastat. Přesně jak píšeš, zraje nervova soustava.