Tak mě malá parádně vyděsila. Včera večer sebou zatřásla, ale pak už byla v pohodě, tak jsem si říkala že to nic asi nebude. Dneska během 20 minut se klepala 6x, takže jsme fofrem jeli do nemocnice, bála jsem se že to bude epilepsie. Tam malou okoukli, a prý je v pořádku, že to bude od prořezávání zoubků, plus může to být i z veder. Raději jsem se doktora přímo zeptala a prý to epilepsie nebude. Nemáte někdo zkušenosti, že by se vám dítě klepalo ze zubů? Byl to takový ten třes jako když by měla zimnici, nebo se něčeho strašně bála. Taky tenhle třes bývá emoční, malá ho měla když začínala s příkrmy.
@klokanka31 dobrý den, naše holcicka to ma hlavně v noci, zatrese sebou třeba 20x, kdy těch prvních 5 třasu je intenzivnější, budí ji to a strašně pláče. Od čeho to je jsem se u dr. nedozveda...vývojové někde píšou, že to mají často deti, které trápí reflux. Od zoubku nám neříkala, ale asi to taky může být. Těžko říct. Ale úplně vas chápu, když to dcerka ma, tak z toho 2 dny nespím, pak je chvíli klid, tak to vytěsnim a pak se to stane znovu a jede to zase dokola.
@sedid My jsme byli teď ještě u dětskýho doktora, jemu se nezdá že by to bylo od zubů, viděl i video. Prý když to do pár dní nezmizí tak nás pošle na neurologii 😢
@klokanka31 když půjdete na neurologii, tak alespoň budete vědět a nebudete třeba zbytečně stresovat. Nam zatím dr rekla, ze nas nepozene, ale teď to dcerka zase měla☹ držím palce ať je to v pořádku
@sedid A jak často to má? Naše dneska jen jednou když jsem jí otírala pusinku, jinak zatím nic 🤔
@klokanka31 ma to hrozne nepravidelně. Třeba 4 noci za sebou a pak 14 dní nic
@klokanka31 O mě se až do šesti měsíců mylně domnívali, že mám epilepsii, měla jsem centralizované záškuby, škubla jsem zároveň oběma ručičkama i nožičkama, pomohlo mi až podání silné dávky vitamínu B6. (Narodila jsem se na západě, takže jsem i prošla všemi vyšetřeními jako CT apod.)
Jsem úplně zdravá, čtyřicet let následného života nemám žádné neurologické problémy. Úplně to samé měly pak moje děti (pět ze šesti), dala jsem jim také vitamín B6, nyní se u nás sežene i v kapkách. Můj dvouletý měl tyto záškuby pak i po větším úraze (při zlomenině), takže to možná může být pak znovu i při větší bolesti, tělesné zátěži nebo stresu. (Možná i při těch zubech, kdo ví.) Doporučuji vyzkoušet, dát nějakou rozumnou dávku, vážnější důsledky předávkování prakticky nehrozí. V dospělém věku jsem o tom mluvila s více lékaři a prý to může být snížená schopnost absorpce a že to je v populaci zřejmě časté, dřív se o tom nevědělo. (Dnes je mezi ženami - matkami, hodně známá např. neschopnost přijímat kyselinu listovou, to je podobné.)
@bombat A to se dá koupit B6 jentak v lékárně?
@klokanka31 Samozřejmě. Udělej to, za to nic nedáš.
Nikdo nemáte zkušenosti?