Třes a cukani těla u měsíčního miminka

beata200519
24. čer 2019

Ahoj, neměl tady někdo podobnou zkušenou s cukani tělem a třes ručička i a nožičkami u všeho u krmení u přebalování u brání na ruce a lezení jen tak? Máme měsíc a už se na to nemůžu koukat jak se drobeček trapi:( na neurologie jsme objednání až ve ctvrtek

mimco
24. čer 2019

@beata200519 netuším, jak přesně to vypadá, ale takto malá miminka se lekají a škubnou sebou, když je někdo třeba zvedá....za mě teda v tomhle nevidím problém, moje dítě nikdy neleželo bez hnutí jako placka.
Myslím, že vás neurolog uklidní....
PS: jinak, musela byste sem dát video, takhle vám těžko někdo poradí rozumně

lajla
25. čer 2019

Brala jste v tehu magnesium..a po porodu vysadila? Toto bývá typická reakce..

beata200519
autor
25. čer 2019

Bohužel mi vedro nejde nahrát 😥jojo klidně ať sebou hází jak chce ale on natáhne ručičky v pěst a trepe

beata200519
autor
25. čer 2019

@lajla no bohužel max 2x

bayt
25. čer 2019

@beata200519 Hodně častý je třes při usínání nebo probouzení, to se syn třese občas dodnes. U toho kojení může právě usínat. Ale bez videa se to dá těžko zhodnotit.

odula
25. čer 2019

@beata200519 to mi nezní jako krec, spíš jako ulek . Ale ... budu trapná... bez videa... 🤷‍♀️ neboj se, takhle malý dětatka delaj roztodivny věci. Treba je proste jenom drazdivejsi. Super že jdete na neuro. Myslím že to bude v poradku 🙂

lenkajan
25. čer 2019

Myslím, že tu nedávno byla podobná diskuze a maminka se také strachovala. Taktéž jsem názoru, že takhle malá miminka dělají občas dost divné věci 😀 Věřím, že to nic nebude a neurolog to potvrdí 🙂

merope
25. čer 2019

Nevím, co je to přesně za třes - můj se totálně klepal, když viděl, že se blíží mlíko. Prostě natěšený, že se celý chvěl 🙂.

beata200519
autor
26. čer 2019

Holky představte si každé jeho uvolněné ruce od rána do rána trepe s těmi ručička i není to tak že by jen u krmení nebo tak opravdu je to neustále :( taky doufám že nás zítra uklidní že to odezní, ale znáte to prvorodicka mám strach i když si jen neodrihne 😥 a navíc když to pozoruji od ráno do noci není to příjemný pocit když se drobek trápí

karoczde
4. črc 2019

@beata200519 mě to malý občas dělá taky.. rozhazuje rukama, je to takový jakoby skub krecovitej... mě to hlavně dělá ve spaní a při usínání... A jak jste dopadla na neurologii?

beata200519
autor
5. črc 2019

@karoczde bohužel neurologie až 20.8 :(

lajla
6. črc 2019

@beata200519 proč s ním neskocite do nemocnice..2 m je dlouhá doba

bambulka247
6. črc 2019

@beata200519 A vobec ste to neriesili s pediatrom? Pokial s nim trase a skube stale, tak by bolo dobre to vysetrit urcite hned. Nechcem strasit, mozu to byt naozaj normalne prejavy, trebars drazdivejsieho mimca, ale moze to byt aj nieco horsie (epilepsie). 2mesiace by som urcite necakala.

kkacca
6. črc 2019

Taky nechapu, ze to neresis hned, nenechala bych se odbyt..

calvac
6. črc 2019

@beata200519 ja jsem taky z Tesina. Zkus jinou nemocnici, bombardovala bych i fakultku v Ostrave. Snaz se to urychlit, co na to pediatr?

properjoey
6. črc 2019

Syn se taky klepal. Byl hodně dráždivý, na neurologii na doktorka napsala homeopatikum, které pomohlo. V půl roce už to nedělal vůbec😉ale na neuro bych šla dřív, nikdy nevíš, co by to mohlo být...jinak jsme měli i doporučenou manipulaci, aby ho nic nerozrusovalo...

alcar
6. črc 2019

@beata200519 nechala bych ho vysetrit pediatrem a nechala si napsat akutni zadanku a sla na neuro akutne.

beata200519
autor
7. črc 2019

@lajla byla jsem ale tam mi taky řekli že cekacka nejdřív v září

merope
7. črc 2019

@beata200519 A třese s nimi nebo jakoby rozhazuje kolem? Nemůže to být nestabilita na zádech? Zkus mrknout na primární reflexy - jeden z nich je přesně tohle rozhazování rukama kolem. Viděla to pediatrička? Pokud ne, tak tam skoč - oni dost věcí odhalí i pediatři, kdyby to bylo něco fakt vážnějšího, tak nejspíše řekne, že se jí to opravdu hodně nezdá.

lajla
8. črc 2019

@beata200519 to je blbost.. když s ním.skocite na urgent tak vás musí vzít...jinak nechat si podepsat papír, že je dítě v pořádku a to uvidíte to toco...kde žijete? To se mi opravdu nezdá...

beata200519
autor
9. črc 2019

@merope pediatra viděla.. A její názor je ze je to tím že je nedonosene . Druhý dr na ambulanci řekla to samé že mu mám dát tak měsíc šel ven o 3 týdny dřív tak už to trošku ustalo ale ještě je takové lekavej tak uvidíme co nám poví na další kontrole

beata200519
autor
9. črc 2019

@lajla c. Těšín doktor i rikaji že to může být tím že šel o 3 týdny dřív ven daly mi magnesko a pyridoxin a mám mu dát měsíc a uvidí se jestli to bylo tím

merope
9. črc 2019

@beata200519 Tak pokud je nedonošený, to má nevyzrálou nervovou soustavu, to může být opravdu v pořádku.

beata200519
autor
9. črc 2019

@merope uvidíme jsem prvorodicka takže strach z kazdeho kucknuti 🤣 i když toho máme dost zácpu po nevím kterém léků měnily jsme železo a nepomohlo teď do toho už 10 den rýmu takže v kuse odsavam malý spí přes den v noci jen janci takže jak se říká m. Dovolená to je Teda za všechny prachy 🤣

merope
10. črc 2019

@beata200519 No, u mě podobně - jen já když volala pediatričce poprvé s rýmou (nebo jsem tam i letěla? nepamatuji si), tak že má prostě obyčejnou rýmu a máme odsávat, tak jsem se asi dostala víc do pohody.

beata200519
autor
10. črc 2019

@merope odsavam strikame sterimar ale už to trvá 10 dní určitě dnes jsem začala stříkat mm tak uvidíme co to udela